39113440 2028361600534912 6920786468277321728 o

ELBURG - Nu alle drukte van de verhuizing een beetje achter de rug is hebben de bewoners van het Nieuwe Feithenhof een bloemetje overhandigd gekregen van de burgemeester en wethouders van Elburg. Hoewel het voor een aantal bewoners nog een beetje wennen is op hun nieuwe kamer zijn ze blij weer terug te zijn in Elburg.

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - De gemeente Elburg vindt het belangrijk dat senioren en mensen met een zorgvraag zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Soms is daar een verbouwing voor nodig, maar dat zijn vaak kostbare ingrepen. Om langer thuis wonen voor zo veel mogelijk mensen mogelijk te maken, bieden we met ingang van 14 augustus de Blijverslening aan. Aan de hand van vijf vragen leggen we uit wat de Blijverslening inhoudt en of u hiervoor in aanmerking komt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dorpscomitetharde

'T HARDE - Het dorpscomité Op ’t Harde vergadert op woensdag 22 augustus a.s. Wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc, Hertog Willemweg 3 in ’t Harde. U wordt van harte uitgenodigd voor het inloopspreekuur van 19.30 tot 20.00 uur om met ons te spreken over zaken van de wijk.

Voor meer informatie: www.dorpscomiteoptharde.nl. E-mailadres: info@dorpscomiteoptharde.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

27 7 2018 032

Dit wordt een zomer om nooit te vergeten:
wat anders bloeit, verdort en gaat zelfs dood,
het gras verschroeit! De dijk gaat toch niet scheuren?
Er staat te weinig water in de sloot.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - Op grond van de Algemene subsidieverordening gemeente Elburg 2015 kan subsidie worden aangevraagd voor het jaar 2019.

Hoe aanvragen?
De subsidieaanvraag moet voor 1 september 2018 bij het college worden ingediend.
De betreffende aanvraagformulieren zijn begin juni verzonden naar de verenigingen en instellingen die voor het jaar 2018 subsidie hebben ontvangen. Als u geen formulier heeft ontvangen, maar wel subsidie aan wilt vragen, dan kunt u het betreffende aanvraagformulier downloaden
Aanvragen die op of na 1 september 2018 worden ontvangen kunnen niet in behandeling worden genomen!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

38691041 2016558698381869 7671748859894169600 o

ELBURG - Wethouder Henk Wessel heeft de Fam. Van Wisselingh uit Voorburg ontvangen als 5000ste bezoeker aan Hanzehaven Elburg. Vanaf 1 april ligt de boot ‘Black Rose’ van de fam. Van Wisselingh in de haven van Aalsmeer en zijn ze regelmatig op het water te vinden. Zeker deze zomer met dit prachtige weer, ‘behalve op de woensdag’ zegt dhr. Van Wisselingh ‘want dan is het opa en oma dag’. Maar nu, in de vakantieperiode, trekken ze er een paar weken op uit met hun boot en doen ze, net als voorgaande jaren, ook de haven van Elburg aan. Gezellig een paar dagen vertoeven in de haven en genieten van het mooie stadje. Havenmeesters Henk Kroes en Gerrit Leusink overhandigden hen een kleine attentie. Voor hen zijn het drukke tijden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

hennep

ELBURG - Wiet / Hennep kweken een onschuldige hobby? Niets is minder waar. Het telen van deze plant is, bij meer dan 5 planten, een misdrijf en dus strafbaar. De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast van de woning en naast gelegen woningen is zeer groot. 

Hoe herkent u een hennepkwekerij? 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ouderc

HARDERWIJK/ELBURG - De oudercursus is een ondersteunende cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.

De cursus staat niet voor ‘de oplossing’ van het verslavingsprobleem maar leert ouders anders met hun kind om te gaan, zonder het los te laten. Wanneer het kind een middelenprobleem heeft, voelen ouders/opvoeders zich vaak machteloos en hebben het gevoel het gedrag van hun kind niet bij te kunnen sturen. Ouders/opvoeders proberen op allerlei manieren hun kind te laten minderen of stoppen. Dit kost veel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuws

- door Wim Kamphorst -

DOORNSPIJK - Doornspijk en de wijken Oosthoek en de Vrijheid in de gemeente Elburg hebben sinds maart 2018 een nieuwe wijkagent mogen verwelkomen. Zijn naam is Ton Hop en hij was bereid om een kort interview te geven.
Als lid van het wijkcomité heb ik met hem afgesproken bij het Hart van Thornspic. Toen ik daar arriveerde kwam de politieauto er al snel aan. Gelijk na onze begroeting stapte Ton Hop als wijkagent het gebouw binnen om zichzelf voor te stellen aan het personeel van het hart van Thornspic. We kregen een bakje koffie en begonnen al snel met het uitwisselen van verhalen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

21687936 2007889939227132 839498974491570979 n

DRONTEN/ELBURG - Elk jaar zijn er in juni en augustus twee muziekevenementen bij Walibi. De Raad van State was twee jaar geleden akkoord met de gestelde geluidsnormen in de vergunning van de gemeente Dronten. Inwoners van omringende gemeenten hebben toch last van de evenementen. Tijdens Defqon 2018 zijn er geluidsmetingen gedaan. De gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek laten tijdens Lowlands opnieuw metingen doen. U kunt daarbij helpen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wifi 2

ELBURG - Aan de haven in Elburg wappert al twee jaar de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is een exclusief label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. Het geeft aan dat het voorzieningenniveau op peil is. Eén van de punten waar je op wordt beoordeeld is het hebben van een goede WiFi-verbinding. Want anno 2018 is de digitale bereikbaarheid een onmisbare voorziening. Deze verbinding was er tot op heden alleen rondom het havenkantoor. Mede door de inzet van C3 computers uit Elburg is het hele havengebied voorzien van WiFi. Wethouder Henk Wessel testte donderdag 2 augustus de verbinding samen met Maarten Clement van C3 computers en uiteraard werkt het prima. Maandag 6 augustus zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen de passanten gebruik maken van deze gratis service.

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - Als u het volledig eigen risico van uw zorgverzekering in het jaar 2017 heeft betaald, kunt u in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming van € 150,00. Als voorwaarden gelden dan wel dat u een laag inkomen en weinig vermogen heeft. Meer informatie en een aanvraagformulier vindt u op www.elburg.nl

Het kan zijn dat u nu ook al het volledig eigen risico over 2018 heeft betaald aan uw zorgverzekeraar. Hiervoor kunt u nu nog geen aanvraag indienen. De compensatie kent de gemeente toe na afloop van het kalenderjaar. Dus de compensatie van het eigen risico over 2018 betalen wij op het vroegst in januari 2019. Een aanvraag hiervoor kunt u indienen vanaf december 2018.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - De ophaaldag voor oud papier & karton op woensdag 8 augustus wordt verplaatst naar donderdag 9 augustus.

Wanneer u hier nog vragen over heeft, kunt u contact opnemen met Aconov, telefoon 0800-2224111.

Schrijf reactie (0 Reacties)

maden container

ELBURG - In een warme periode kan de container gaan stinken. De stank ontstaat doordat het natte gft-afval gaatrotten. Bij een hoge temperatuur versnelt dit rottingsproces. Wilt u stank voorkomen?

Hieronder vindt u enkele tips:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

ELBURG - Op grond van de Algemene subsidieverordening gemeente Elburg 2015 kan subsidie worden aangevraagd voor het jaar 2019. De subsidieaanvraag moet voor 1 september 2018 bij het college worden ingediend.

De betreffende aanvraagformulieren zijn begin juni verzonden naar de verenigingen en instellingen die voor het jaar 2018 subsidie hebben ontvangen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

spelerij

ELBURG - Schrijf je nu in voor het komende cursusjaar 2018-2019! De lessen gaan in de week van 3 september weer van start. Kijk voor specifieke informatie over onze lessen op de gemeentepagina van de Muziekschool of facebookpagina en wees welkom!

Algemene Muzikale Vorming
AMV is een 1-jarige cursus voor alle kinderen van ongeveer 7 en 8 jaar, die het leuk vinden met elkaar muziek te maken. In spelvorm wordt wekelijks muziek gemaakt; kinderen leren muziekinstrumenten kennen, noten lezen en liedjes spelen op de xylofoon.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bro

REGIO - Vanaf vrijdag 27 juli 22.00 uur tot vrijdag 10 augustus 22.00 uur is de N50 in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Hattemerbroek en de afslag Kampen-Zuid.De werkzaamheden op de N50 worden in twee werkvakken uitgevoerd, bekijk voor de volledigheid de brochure.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

ELBURG - Als u het volledig eigen risico van uw zorgverzekering in het jaar 2017 heeft betaald, kunt u in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming van € 150,00. Als voorwaarden gelden dan wel dat u een laag inkomen en weinig vermogen heeft. Meer informatie en een aanvraagformulier vindt u op www.elburg.nl

Het kan zijn dat u nu ook al het volledig eigen risico over 2018 heeft betaald aan uw zorgverzekeraar. Hiervoor kunt u nu nog geen aanvraag indienen. De compensatie wordt toegekend na afloop van het kalenderjaar. Dus de compensatie van het eigen risico over 2018 betaald de gemeente op het vroegst in januari 2019. Een aanvraag hiervoor kunt u indienen vanaf december 2018.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - Ruim 175 inwoners doen mee aan de collectieve inkoopactie Elburg in de zon! Wethouder van duurzaamheid Arjan Klein van de Gemeente Elburg is enthousiast over de hoeveelheid aanmeldingen en de belangstelling voor de zonne-energie.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

  • De ophaaldag voor oud papier & karton op woensdag 25 juli wordt verplaatst naar donderdag 26 juli.
  • De ophaaldag voor oud papier & karton op woensdag 8 augustus wordt verplaatst naar donderdag 9 augustus.

Wanneer u hier nog vragen over heeft kunt u contact opnemen met Aconov, telefoon 0800-2224111.

Schrijf reactie (0 Reacties)