lintje

ELBURG - Ieder jaar worden in de gemeente Elburg Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan mensen die van bijzondere betekenis zijn voor de maatschappij. De lange procedure die vooraf gaat aan de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding, begint met een voorstel. Ook u kunt iemand voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

willem krooneman

Vlak voor en vlak na de jaarwisseling is het een goede gewoonte anderen het beste te wensen voor het nieuwe jaar: gezondheid, geluk, plezier, succes, het kan van alles zijn. Die wens wordt op allerlei manieren uitgesproken: 'een mooi 2020', 'gelukkig nieuwjaar' 'voorspoedig nieuwjaar', 'de beste wensen voor 2020' en nog heel veel meer varianten.

Een heel mooie wens voor het nieuwe jaar vind ik persoonlijk 'veel heil en zegen'. Heil betekent namelijk welzijn en voorspoed, maar heeft ook een diepere betekenis: redding en verlossing. Zegen betekent ook voorspoed en welzijn, maar ook daar zit meer achter: je spreekt uit dat het je wens is dat God Zijn gunst, Zijn zegen geeft, waarmee je ook aangeeft dat we het zelf niet kunnen maar in alles afhankelijk zijn van Hem.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RAADELBURB

Maandag 3 februari vanaf 19.30 uur.

Op de agenda staat ter bespreking:

  • Winkeltijdenverordening. De winkeltijdenverordening regelt de opstelling van de winkels in de gemeente, inclusief museumwinkels en campingwinkels. Winkels bij benzinestations en verzorgingstehuizen zijn op grond van landelijke regelgeving uitgezonderd. Het college stelt voor de openstelling van genoemde winkels te verbieden op zondag, toe te staan op bepaalde (christelijke) feestdagen tenzij deze op een zondag valt en om de mogelijkheid tot ontheffing van het verbod af te schaffen.
  • Huisvestingsverordening. Met de huisvestingsverordening stelt de gemeenteraad regels over de verdeling van de huurwoningen over de verschillende belanghebbenden en doelgroepen. De verordening wordt in alle gemeenteraden van de Noord-Veluwe aangeboden ter vaststelling.
  • Uitgangspunten begroting GGD. De commissie heeft mogelijkheid een reactie te geven op de uitgangspunten voor het opstellen van de begroting 2021 van de GGD later dit jaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

huiken

ELBURG -  Wat is Cultuur? Voor wie is dat? Kan ik er iets mee, of kan ik met mijn passie iets voor een ander betekenen? Bent u inwoner van de gemeente Elburg? Of kan uw vereniging, instelling, school, zorgcentrum, enzovoorts iets moois aanbieden? Of zoekt u juist een culturele activiteit? Dan nodigen we u van harte uit voor de culturele avond op 6 februari om 19.30 uur in ’t Huiken.

De Cultuurmenukaart ‘faciliteert’ de mogelijkheid om zoveel mogelijk culturele activiteiten voor de verschillende doelgroepen in de gemeente Elburg te plaatsen. Culturele activiteiten opgebouwd vanuit leerdoelen voor het onderwijs maar ook als workshops, losse thema’s én de mogelijkheid voor iedereen om zelf ook een ‘menu’ samen te kunnen stellen; het Cultuurmenu. Bent u 6 februari van plan te komen? Graag horen we dat vóór 1 februari via e-mail: cultuur@elburg.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

82780149 2909207579116972 620743475737919488 o

ELBURG -  Vorig jaar is een aantal wijkcomités gestopt met hun werkzaamheden, omdat zij bijna geen vragen of initiatieven van inwoners meer kregen. Voor het wijkcomité Vesting & Molendorp is dit niet heel anders, maar mede door het dynamische samenspel van belangengroepen in de binnenstad heeft het wijkcomité Vesting & Molendorp als vanouds een belangrijke functie binnen de Vestingraad. De Vestingraad is in 2009 door de burgemeester geïnstalleerd en houdt zich in de volle breedte bezig met zaken die de binnenstad (Vesting) en de haven van Elburg aangaan. De vertegenwoordiging van inwoners blijft behouden en wordt in de komende tijd verder vormgegeven. Daardoor blijven de bewoners van de binnenstad verzekerd van het feit dat hun stem wordt gehoord.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - De bus naar afvalverwerker Omrin zit inmiddels vol. Het is dus niet meer mogelijk om je op te geven. Houd de berichtgeving in de gaten, want binnenkort zal er nog een keer een excursie worden georganiseerd. Zodra we weten welke datum dit is zullen we een oproep plaatsen. Deze video geeft alvast een eerste indruk van de afvalinzameling en verwerking.

Bezoek afvalverwerker Omrin

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

ELBURG - De gemeente werkt al enige jaren op afspraak. Wilt u bijv. uw paspoort vernieuwen, een rijbewijs aanvragen of een omgevingsvergunning inzien, dan dient u hiervoor een afspraak te maken via afspraak.elburg.nl. Langskomen met een afspraak heeft als voordeel dat u sneller en gemakkelijker wordt geholpen en u niet hoeft te wachten. U bent altijd direct aan de beurt!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 duurzaam

ELBURG -  Aan de slag met een energiezuinige buurt? Vraag dan, samen met je buren, de workshop ‘maak je eigen stappenplan’ aan. Zo kunnen jullie zien welke duurzame maatregelen jullie in huis kunnen treffen. Kijk op www.veluweduurzaam.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kaart baggeren afbeelding

ELBURG - Vanaf 27 januari tot eind maart vinden baggerwerkzaamheden plaats in verschillende vijvers en watergangen in Elburg-Oostendorp. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe. Baggeren vindt één keer in de vijf á tien jaar plaats en is bedoeld om watergangen uit te diepen. Dit is noodzakelijk voor een goede afvoer van regenwater, voor schoner (sloot)water en voor een gezond planten- en dierenleven in vijvers en sloten. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Daar waar werkzaamheden plaatsvinden, ontvangen omwonenden vlak voor de start van de uitvoering een brief met informatie over de werkzaamheden.

Meer informatie: www.vallei-veluwe.nl/baggerenelburg

Schrijf reactie (0 Reacties)

cultureleELBURG - De Cultuurmenukaart brengt aanbod van en vraag naar Cultuur in beeld. Bent u inwoner van de gemeente Elburg? Of kan uw vereniging, instelling, school, zorgcentrum, enzovoorts iets moois aanbieden? Of zoekt u juist een culturele activiteit? Dan nodigt de gemeente Elburg u van harte uit voor de Culturele Avond. Deze avond is op donderdaag 6 februari. Vanaf 19.15 uur bent u welkom in ’t Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg..

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Aquaflow tek 14 asfalt WT kolk

OOSTENDORP - De gemeente Elburg heeft van minister Cora van Nieuwenhuizen het goede nieuws ontvangen dat zij een forse subsidie ontvangt. Het gaat om een bedrag van € 555.000, bestemd voor het klimaatbestendig maken van een buurt in Oostendorp. Wethouder Henk Wessel is heel gelukkig met deze toekenning: “Deze subsidie zie ik als een beloning voor onze gedegen manier van werken. We zijn namelijk al jaren bezig met het klimaatbestendig maken van onze wijken. Met het toekennen van dit forse bedrag spreek de minister haar vertrouwen uit over onze aanpak.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

82820032 2889074377796959 1065602981233164288 o

ELBURG -  Wat vindt u van de manier waarop de gemeente Elburg besluiten neemt en uitvoert? Om Elburg samen nog mooier te maken zet Elburg de Quick Scan Lokale Democratie (QSLD) in. Deze Quick Scan geeft een beeld over de lokale democratie in onze gemeente. Het is een digitale vragenlijst voor inwoners, raadsleden, ambtenaren en collegeleden. De vragen gaan bijvoorbeeld over participatie en bewonersinitiatieven. Met uw antwoorden kunnen we werken aan een nog beter (democratisch) samenspel tussen de gemeente en u, de inwoners.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nieuwj

ELBURG -  Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuwsjaarontbijt gehouden met diverse vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen, hulpdiensten en bedrijven in Elburg. Samen hebben zij gesproken over de sterkte punten van Elburg en waar men elkaar nog beter zou kunnen vinden in de komende periode. In de zomer van 2020 komt een vervolg op deze afspraak.

Schrijf reactie (0 Reacties)

huis

Eigenlijk houd ik niet zo van gezelschapspelletjes. Maar af en toe speel ik een potje Rummikub of Triominos. Bij die spellen is de eigen inbreng sterk afhankelijk van de stenen die de andere spelers aanschuiven. Vaak ontstaat er een kettingreactie, want als er een Triominos-steen met twee vijven en één drie opgelegd wordt, moet de volgende speler wel een passende steen met ten minste één vijf en één drie aanleggen. Bovendien moeten de cijfers ook nog in de juiste hoeken van de steen staan. Bovengenoemde kettingreactie wil ik ook graag veroorzaken in de betaalbare huurwoningen. Op verzoek van woningcorporatie Omnia wordt de zogenaamde experimentenregeling voor een aantal nieuwe huurwoningen ingezet. Binnen deze regeling krijgen ‘zittende’ huurders in Elburg van zowel Omnia als Uwoon voorrang om naar een hagelnieuwe huurwoning door te schuiven. Het is helemaal mooi als een huurder een wat groter huishouden heeft, dan kan dit huishouden in een grotere woning komen. Natuurlijk wordt niemand verplicht, iedere huurder mag spreekwoordelijk een beurt overslaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (1 Reacties)

elburg logo

Maandag 20 januari 2020 vergadert de gemeenteraad van Elburg.

Op de agenda staat:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RAAD ELBURG

ELBURG - De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Elburg, maakt ingevolge artikel W 7 van de Kieswet bekend dat Bok, D. (m), wonende te Doornspijk, bij besluit van maandag 13 januari 2020 benoemd is tot lid van de raad van de gemeente Elburg. Het betreft de benoeming in de vacature die is ontstaan wegens het ontslag nemen als lid van de raad van de gemeente van Polinder, J. (m), wonende te Doornspijk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuws

ELBURG - Een woninginbraak heeft grote impact. Hoe veilig is uw huis?  Vooral tijdens vakantieperiodes en donkere (winter)dagen is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de inbraakgevoeligheid van uw huis.

Hoe voorkomt u dat er bij u wordt ingebroken?
Een inbreker heeft slechts dertig seconden nodig om in te breken. Als het langer duurt, staakt hij vaak zijn poging. Een aantal tips om het een inbreker lastig te maken:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

ELBURG - De gemeente werkt al enige jaren op afspraak. Wilt u bijv. uw paspoort vernieuwen, een rijbewijs aanvragen of een omgevingsvergunning inzien, dan dient u hiervoor een afspraak te maken via afspraak.elburg.nl. Langskomen met een afspraak heeft als voordeel dat u sneller en gemakkelijker wordt geholpen en u niet hoeft te wachten. U bent altijd direct aan de beurt!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

81513125 2876184605752603 1206361111201316864 n

ELBURG - Misschien heb je ze wel eens gezien? Wijkhelden! Wijkhelden houden samen hun buurt schoon! Jongens en meisjes onder begeleiding van een volwassene, en volwassenen alleen of in groepjes.Ze lopen regelmatig een schoonmaakronde door de buurt en ruimen dan het zwerfafval op. Geregistreerde Wijkhelden hebben voordelen. Ze krijgen bijvoorbeeld veiligheidshesjes, goede knijpers en speciale afvalzakken. Ook zijn ze tijdens de schoonmaakronde verzekerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

FCC Poster Ondernemersavond Gemeente Elburg

Schrijf reactie (0 Reacties)