RAADELBURB

Commissievergadering Algemeen Bestuur
woensdag 25 september 2019 vanaf 19.30 uur

Op de agenda van de commissie staat ter bespreking:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Knipselfiets

ELBURG - Fietsen naar school is een feestje! Daarom roept de Fietsersbond iedereen op om zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school te gaan. Een nieuw schooljaar! Maak er iets moois van en ga vaker op de fiets of lopend naar school. Doe jij ook mee door in september de belofte te doen en je kind vaker op de fiets of lopend naar school te brengen, of te laten gaan? Je kinderen maken bovendien kans op een tof fietsfeestje voor de hele school! Lees er meer over op de website: https://doemee.fietsersbond.nl/ en doe de belofte!

Schrijf reactie (0 Reacties)

70204424 2635735559797510 2024620263047430144 o

ELBURG - Maandag 16 september was de opening van het Sociaal Trefpunt in Kulturhus 't Huiken. Het Sociaal Trefpunt is één laagdrempelige plek waar inwoners vanaf nu terecht kunnen met al hun vragen met betrekking tot zorg, welzijn, Wmo en werk en inkomen; het hele sociale domein met als doel een optimale vraagafhandeling. Het Sociaal Trefpunt is een doorontwikkeling van loket Doe’th. Naast een fysiek trefpunt waar mensen zonder afspraak binnen kunnen lopen, is het Sociaal Trefpunt ook telefonisch en per mail bereikbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ganzen

De ouderen onder ons hebben allemaal weleens in de put gezeten of er iemand uitgehaald, ik doel nu niet op het dagelijks leven maar op de koude wintermaanden ’s avonds, bij de kachel, met een kopje koffie of thee, een speculaasje en het gezellige familiespel ganzenborden, oudhollandser kan het niet! De weg die dit beestje aflegde stond een beetje symbool voor de levensweg, onderweg kunnen de put en de gevangenis maar beter gemeden worden om vertraging te voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

buurtgebouw oostendorp

OOSTENDORP - Heel Nederland moet in 2050 van het aardgas af zijn. Dan kunnen we onze huizen en bedrijven niet meer met aardgas verwarmen. Het lijkt nog ver weg, maar het is belangrijk dat we nu al bedenken hoe we de gemeente Elburg aardgasvrij maken.

  • Wat is een warmtevisie en hoe werken we eraan?
  • Waarom stoppen we met aardgas en wat zijn de alternatieven voor aardgas?
  • Wat kunt u nu al doen?
  • Wanneer wordt u weer betrokken?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

verwarmen

ELBURG - De week van 7 t/m 12 oktober staat voor gemeente Elburg helemaal in het teken van duurzaamheid en innovatie. Tijdens deze week krijgen inwoners de kans om ideeën op te doen om hun leefstijl en omgeving duurzamer en groener te maken. De organiserende partij Veluwe Duurzaam nodigt lokale organisaties, bedrijven en initiatieven uit om kosteloos deel te nemen aan deze week. Zij kunnen activiteiten of acties organiseren rondom hun verantwoorde, duurzame of groene producten. “We weten dat er in de buurt heel veel bedrijven en initiatieven bezig zijn met interessante duurzame snufjes en de nieuwste innovaties. Wij roepen ze op om deze week een stapje naar voren te zetten, in de spotlights!” aldus de organisatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG -  Zo’n 140 woningen aan de Zuiderzeestraatweg en de Eperweg die voor 1986 zijn gebouwd komen mogelijk in aanmerking voor geluidsisolerende maatregelen. De eigenaren en/of bewoners krijgen hierover van de gemeente een brief. Wethouder Lyda Sneevliet is blij dat er zicht is op de afwikkeling van deze geluidssanering: “Het is fijn dat er nu duidelijkheid komt voor de bewoners van deze huizen. Wel duurt het nog even voordat de definitieve toekenning en uitvoering rond zijn, onder andere vanwege de verplichte Europese aanbesteding.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

huiken

ELBURG - Het Sociaal Trefpunt is één laagdrempelige plek waar inwoners vanaf nu terecht kunnen met al hun vragen met betrekking tot zorg, welzijn, Wmo en werk en inkomen; het hele sociale domein met als doel een optimale vraagafhandeling. Het Sociaal Trefpunt is een doorontwikkeling van loket Doe’th. Naast een fysiek trefpunt waar mensen zonder afspraak binnen kunnen lopen, is het Sociaal Trefpunt ook telefonisch en per mail bereikbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

70245702 2623176294386770 7861347077324800000 o

ELBURG - Dat zwerfafval niet goed is voor ons milieu weten we allemaal. Toch ligt er vaak overal zwerfafval in de gemeente Elburg. Dit is niet netjes en onnodig. Dat vinden deze meiden ook. Maud Visch (links) en Anne-Lynn Veldman (rechts) ruimen langs de Stadsweg het afval op tijdens hun bezoekjes aan oma.

De Gemeente Elburg laat weten: 'Goed bezig meiden! Dankzij jullie ziet de Stadsweg er netjes uit!'

Schrijf reactie (0 Reacties)

70563293 2623011531069913 6830167507349798912 n

ELBURG - Heb je plannen om je woning te isoleren? Sinds kort is de landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) weer beschikbaar. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen neemt.

Bekijk meer informatie op www.veluweduurzaam.nl/subsidies

Schrijf reactie (0 Reacties)

Column Willem Krooneman

Als college hebben we al een aantal jaren de gewoonte om zogenaamde ‘heidagen’ te houden. Dat zijn dagen waarin we ons met de wethouders, burgemeester en secretaris terugtrekken en tijd nemen om 'naar onszelf te kijken en aan onszelf te werken'. Terugblikken op het afgelopen jaar: wat ging goed en wat ging fout, waar moet het beter en hoe pakken we dat aan? Maar ook om samen de grote thema's en onderwerpen die op ons af komen door te nemen, werkafspraken te maken, noem maar op.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RAAD ELBURG

ELBURG - Maandag 16 september 2019 vergadert de gemeenteraad van Elburg. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De vergadering is in het gemeentehuis, Zuiderzeestraatweg Oost 19 te Oostendorp en begint om 20.00 uur.

Op de agenda staat een hamerstuk

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

69779856 2621642007873532 2369341476460036096 n

't HARDE - Van dinsdag 10 september tot en met vrijdag 20 september sluiten we de Munnikenweg op twee locaties af. Het betreft het gedeelte tussen de Granietstraat en de Poshuisstraat en het kruispunt Elsakkerweg/Munnikenweg. De locatie Poshuys blijft bereikbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

foto opening t harde

't HARDE - Op donderdagmiddag 5 september is het Financieel trefpunt op ’t Harde officieel geopend. Het betreft een pilot tot eind dit jaar. Iedere donderdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur kunnen mensen hier terecht met vragen over geld en/of schulden. In Elburg is iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur een Financieel Trefpunt in ’t Huiken.

Vanaf nu kunnen mensen dus ook iedere donderdag terecht in MFC Aperloo, Stadsweg 27 ’t Harde. Schroom niet en kom gerust langs!

Schrijf reactie (0 Reacties)

dementielogo

ELBURG -  Heeft u te maken met het thema dementie? Kom dan naar de conferentie op 19 september a.s. Op 19 september organiseert de gemeente Elburg samen met een aantal partners een boeiende bijeenkomst van 15.00 tot ca 20.00 uur. Op het programma staan workshops, praktische tips over preventie, woontips en nog veel meer. Met en voor mantelzorgers of mensen die professioneel betrokken zijn. Daarnaast is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van elkaars kennis en ervaring te leren. Deelname is gratis. Geef u op via dementievriendelijk@elburg.nl.

Locatie: ’t Huiken, Lange Wijden 33.

Schrijf reactie (0 Reacties)

werkzaamheden

't HARDE - Van dinsdag 10 september tot en met vrijdag 20 september sluit de gemeente de Munnikenweg op twee locaties af. Het betreft het gedeelte tussen de Granietstraat en de Poshuisstraat en het kruispunt Elfsluiting kkerweg/Munnikenweg. De locatie Poshuys blijft bereikbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

snoeihout

ELBURG - De inwoners van de gemeente Elburg krijgen de mogelijkheid om op dinsdag 17 september 2019 hun takken, die niet in de groene container passen, op te laten halen. Deze takken zullen niet ter plekke worden versnipperd maar worden door de gemeente Elburg opgehaald.

Aan deze actie zijn de volgende voorwaarden verbonden:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nix

De gemeente Elburg vindt het belangrijk dat jongeren onder de 18 geen alcohol drinken. Samen met horeca, (sport)verenigingen en buurt- en gemeenschapshuizen is daarom bij de start van NIX18 een alcoholconvenant opgesteld.

Om de Drank-en Horecawet goed uit te kunnen voeren, is een handhavingsprotocol gemaakt. Op plaatsen waar alcohol wordt verkocht en geschonken vinden regelmatig controles plaats.

Een extern bureau heeft in opdracht van de gemeente, een nulmeting gehouden om te kijken of horecagelegenheden een leeftijdscheck doen. Om dit te testen zijn zogenaamde mysterieshoppers ingezet, die net 18 jaar oud zijn. Alcohol mag immers alleen worden verstrekt aan mensen die zich kunnen legitimeren met een ID-bewijs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

De zomervakantie voor het college van burgemeester en wethouders is voorbij; de eerste collegevergadering is achter de rug. Op 2 en 4 september as. vinden de eerste commissievergaderingen na de zomer plaats en het college heeft hiervoor verschillende onderwerpen besproken, waaronder de discussienota Doelgroepenbeleid gemeente Elburg. Deze discussienota vormt het resultaat van de vraag van de raad om vooruitlopend op de vaststelling van de nieuwe Woonvisie eerst het huisvestingsbeleid voor bijzondere doelgroepen vast te stellen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - Er komen regelmatig klachten bij de gemeente Elburg en de brandweer binnen over containers en andere voorwerpen die in achterpaden worden gezet. Bewoners maken zich onder meer zorgen over de veiligheid en/of ergeren zich aan het rommelige beeld dat dit geeft. Daarnaast wordt het voor inbrekers makkelijker om een tuin te betreden wanneer er containers in het achterpad staan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)