ELBURG - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Een moment waar we bij stil wilden staan en waarvoor ook heel veel activiteiten gepland stonden. Door de Corona-crisis, kunnen de meeste activiteiten helaas niet doorgaan. Voor alle leerlingen van groep 1 t/m 6 is een bidon gemaakt met daarop de tekst ‘75 jaar Vrijheid Elburg’.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Jeugdburgemeester foto

ELBURG -Op dinsdag 7 juli heeft een jury, onder leiding van burgemeester Rozendaal en de huidige jeugdburgemeester Jesse Moling, unaniem gekozen voor Josefien Camminga als nieuwe jeugdburgemeester. Als gevolg van corona is de verkiezing anders gelopen dan gepland, maar hierdoor niet minder spannend. Josefien zal in september worden geïnstalleerd, tegelijk met de installatie van de nieuwe jeugdraad en de uitreiking van het jeugdlintje. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RAAD ELBURG

ELBURG - Het college stelt de raad voor om bepaalde sectoren die onevenredig zijn getroffen door de Corona-crisis financieel te ondersteunen. Eerder, op 22 april jl., heeft de gemeenteraad een werkbudget van € 1 miljoen vastgesteld. Dat is onder andere bedoeld voor de kosten die gemeente heeft gemaakt bij het nemen van maatregelen ter bestrijding van het Covid-19 virus. Het voorstel is nu om meer mogelijkheden voor financiële ondersteuning te creëren. Het is de verwachting dat de raad het voorstel na de zomer bespreekt, in de vergadering van 5 oktober.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

overweg

't HARDE - Aankomend weekend (10 juli 01.00 uur -13 juli 05.00 uur) wordt er door Prorail gewerkt aan de spoorwegovergang in 't Harde. Hierdoor is de N309 afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de tunnel die bij het station onder het spoor doorgaat.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wiel Logo

ELBURG - Hoe viert u de zomer?  Met die vraag gaat stichting WIEL in juli de straat op Tijdens de burencampagne ‘hoe viert u de zomer?’ komt stichting WIEL in week 29 en 30 naar u toe. Door corona ziet de zomerperiode er anders uit. Met veel ideeën en een frisse versnapering gaan ze graag met u in gesprek. Samen kijken ze naar de mogelijkheden en wensen over hoe u in uw wijk of straat de zomer kunt vieren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

ELBURG - Voor zo’n 140 woningen aan de Zuiderzeestraatweg en Eperweg heeft de gemeente in december 2019 een saneringsprogramma verkeerslawaai vastgesteld. Het gaat hier om woningen – gebouwd vóór 1986 - die worden blootgesteld aan een te hoge geluidbelasting door wegverkeer en hiervoor in het verleden nog niet zijn gesaneerd. Sanering betekent in dit geval een onderzoek naar het geluidniveau in de woningen. Voldoet deze niet aan de wettelijke eisen dan zal overgegaan worden op het toepassen van geluid- werende maatregelen, zoals dubbel glas of gevelisolatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - De gemeente Elburg wil van u graag weten welke regels en procedures in uw ogen overbodig zijn. Het gaat daarbij niet om uw persoonlijke situatie, maar over algemene regels en procedures die voor iedereen gelden. Heeft u hier een voorbeeld van? Geef dit  door. Dit kunt u doen door op www.elburg.nl/samenelburg, het formulier ‘Minder regels’ in te vullen. Naar elke melding wordt serieus gekeken en u ontvangt een terugkoppeling!

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

DOORNSPIJK - De plannen voor Doornspijk kregen afgelopen voorjaar al aardig vorm en zouden 12 maart jl. aan de inwoners worden gepresenteerd. Deze bijeenkomst moest vanwege de coronamaatregelen afgelast worden. Momenteel werkt de gmeente Elburg aan een wijziging in de presentatie en de opzet van de bijeenkomst, passend bij de huidige voorschriften. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lintjesregen

ELBURG -  Op 24 april heeft burgemeester Jan Nathan Rozendaal zes inwoners van de gemeente Elburg telefonisch meegedeeld dat aan hen een Koninklijke Onderscheiding is verleend. Als gevolg van de maatregelen vanwege de Coronacrisis, kon dit jaar de lintjesregen die dag helaas niet op de traditionele wijze plaatsvinden en konden de versierselen niet aan de gedecoreerden worden uitgereikt. Inmiddels is er iets meer mogelijk en ontvingen landelijk alle gedecoreerden op 3 juli hun onderscheiding. Vijf gedecoreerden uit de gemeente Elburg zijn in april benoemd tot Lid en één gedecoreerde tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Foto's Anja van Boven

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geld

ELBURG - de gemeenteraad voorgelegd. “Het gaat om de opbrengst van de precariogelden en die bedraagt tot op dit moment € 5 miljoen,” legt wethouder Henk Wessel uit. Het is de verwachting dat de gemeenteraad het voorstel na de zomer bespreekt, in de vergadering van 5 oktober.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kopsewaard

ELBURG - Het college legt het ontwerpbestemmingsplan Kopse Waard ter visie. Dit bestemmingsplan voorziet onder andere in de realisatie van vijf woningen (vrije kavels) bij de entree van het havenkanaal. Projectwethouder havengebied Henk Wessel ziet hier een hele mooie invulling komen: “Ik ben blij met deze oplossing: een prachtig nieuw recreatiegebied inclusief nieuwe botenhelling, wandelgebied en schapenweide en vijf riante kavels. Dit gebied heeft een hele mooie opwaardering gekregen.”Naast het ontwerpbestemmingsplan is het college ook akkoord gegaan met onder meer het stedenbouwkundig plan, de uitbreiding van de bebouwde kom grens en de kavelprijzen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Veteranendag 2019 2

ELBURG - De jaarlijkse regionale Veteranendag stond dit jaar gepland op zaterdag 4 juli 2020. Door de coronacrisis is de dag voor veteranen uit Nunspeet, Elburg en Oldebroek in een ander jasje gestoken. De drie gemeenten organiseren gezamenlijk een televisieprogramma voor en door veteranen. Het televisieprogramma is zaterdag 4 juli om 10.00 uur te volgen via de televisiezenders van de drie lokale omroepen RTV Nunspeet, Lokale Omroep Elburg (LOE) en Loco (Oldebroek). De drie burgemeesters Breunis van de Weerd van de gemeente Nunspeet, Jan Nathan Rozendaal van de gemeente Elburg en Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek hebben meegewerkt aan het televisieprogramma.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Steiger

ELBURG - De Elburger JeugdRaad presenteert op maandag 6 juli het eerste JeugdRaadsvoorstel. De JeugdRaad heeft gekozen voor het bestuurlijke onderwerp 'spelen in de natuur met avontuur voor grotere kinderen' en ziet graag dat de wat oudere kinderen kunnen spelen in een natuurspeeltuin. Vervolgens is de JeugdRaad op onderzoek gegaan en heeft in Kampen de Natuurspeelplaats bekeken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

defensie

Door de Koninklijke Landmacht wordt er op de volgende datum een militaire oefening gehouden:

  • Op donderdag 2 juli 2020 van 8:00 - 17:00 uur is er een schietoefening waarbij het Rijksschietterrein zal worden uitgebreid met de strook gelegen ten zuid-oosten van de Nieuwe Zuidweg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bouw

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een nieuwe Woonvisie en daarvoor is in 2019 een woningmarktanalyse gemaakt. De opgave blijft fors, met tenminste 70 nieuwe woningen per jaar. Opvallend is, dat Elburg minder snel vergrijst dan de regio en dat een meerderheid nog steeds op zoek is naar koopeengezinswoningen. Daarnaast wordt aangegeven, dat er tot 2028 een behoefte is aan 40 tot 110 extra sociale huurwoningen. Daar kijkt u misschien ook van op? Analyses kunnen veel, maar ze kunnen helaas niet alles zien: de vele arbeidsmigranten die her en der woonruimte zoeken en vinden, illegale bewoning op parken, plotselinge toestroom van statushouders, etc. De analyse klopt, als we ook voor deze mensen een oplossing vinden. Anders hebben de mensen die wel worden gezien het nakijken!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RAAD ELBURG

ELBURG - Op woensdag 1 juli gaan de raadsleden met elkaar in gesprek over de voorstellen. Dan vormen zij een oordeel over de voorstellen. De actuele agenda treft u aan de op site van de gemeente: https://ris2.ibabs.eu/Calendar/Index/elburg

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

werkzaamheden

ELBURG - In verband met wegwerkzaamheden is de Kamperdijk vanaf de Hellenbeekstraat in de richting van Elburg Vesting en andersom afgesloten op 2,3 en 6 juli 2020. Dit in verband met reparatiewerkzaamheden aan het asfalt ter hoogte van de fietsdoorgang.

Schrijf reactie (0 Reacties)

106069240 3261794450524948 8610659103947554146 n

ELBURG - Dat de havenmeester zijn zaakjes goed op orde heeft in de haven was al wel bekend. Dat wordt sinds vandaag nog meer zichtbaar door het vignet dat Henk Kroes mocht ontvangen van de KNMC Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club.

Hierdoor zien alle passanten dat ze met een gerust hart kunnen aanmeren in de mooie haven van Elburg.

Schrijf reactie (0 Reacties)

106047770 3256165804421146 2544267420543300924 o

ELBURG - Aanstaande zaterdag 27 juni is de Nederlandse Veteranendag. Het is een goede gewoonte om die dag de vlag uit te hangen, om alle veteranen in Nederland te bedanken. Doe je ook mee? De ruim 200 veteranen die de gemeente Elburg kent zullen dit zeker op prijs stellen!

Wil je het aangepaste programma van de Veteranendag live op tv volgen? Dit kan zaterdag vanaf 12.45 uur op NPO1.

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgernet

ELBURG - Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de buurt te vergroten. De gemeente roept alle inwoners binnen de gemeente Elburg op zich aan te melden bij Burgernet.

Burgernet werkt heel eenvoudig

Bij een overval, inbraak of vermist persoon kan de politiemeldkamer een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt krijgen een bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk wordt omschreven.
Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe groter de kans dat een vermist of verdacht persoon wordt opgespoord.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)