DSC 0290

Vlaggen, wimpels, lampionnen,
veel oranje en ballonnen
zie je overal op straat
als je mee naar buiten gaat.
Mensen lachen met elkander.
Leve Koning Willem Alexander.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Wiel Logo

't HARDE - Op 9 en 16 mei (23 mei reservedatum) aanstaande, vinden de voorrondes van het Straatvoetbaltoernooi niet plaats op het parkeerterrein van MFC Aperloo aan de Stadsweg, maar op het Centrumplein in ’t Harde.

Tijdstip: van 12:00 – 20:00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

spelerij

ELBURG - Houdt uw kind ook zo van muziek? Kom dan samen met uw (klein)kind naar de cursus Muziek op schoot! In 6 lessen worden liedjes gezongen met bijbehorende activiteiten en instrumentjes en materialen gebruikt die in de belevingswereld van het kind passen. Ook zal er iedere les een instrument centraal staan zoals: viool, fluit, accordeon, gitaar en harp. 

De cursus (6 lessen) start op woensdag 16 mei 2018 in De Spelerij, De Wimpel 4a Elburg. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - Op vrijdag 27 april vieren we de 51e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook in de gemeente Elburg viert men Koningsdag en vinden er diverse activiteiten plaats om onze verbondenheid met het huis van Oranje te uiten. De gemeente Elburg houdt op 27 april traditiegetrouw haar Koningsdagreceptie. De receptie wordt gehouden in de Kloostertuin van het Museum Elburg, Jufferenstraat 6 in Elburg. U bent tussen 11:30 en 12:30 uur van harte welkom om ons de hand te drukken en onder het genot van een drankje elkaar te ontmoeten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

studie

ELBURG - De Stichting Vicarieën Elburg (S.V.E.) biedt aan inwoners van de gemeente Elburg van 16 jaar en ouder de mogelijkheid om voor het studiejaar 2018-2019 een studiebeurs aan te vragen. De beurs bedraagt maximaal € 1750,- en hoeft niet te worden terugbetaald. Deze beurs wordt alleen uitgereikt aan mensen die aantoonbaar te weinig eigen geld hebben om met succes een studie te kunnen beginnen of voort te zetten. Is dat in uw geval zo, dan wordt u van harte uitgenodigd om een aanvraag in te dienen. Ga hiervoor naar de website www.stichtingvicarieenelburg.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - De gemeenteraad van Elburg heeft op 12 april ingestemd met het verslag van informateur Willem Krooneman (CU). Dit betekent dat nu de onderhandelingen over de coalitie beginnen. De vier partijen die aan tafel zitten zijn ChristenUnie, Algemeen Belang, SGP en CDA. Willem Krooneman (formateur): “Samen met Han Dickhof pak ik de formatie op. We hopen eind april een coalitieakkoord te kunnen ondertekenen en presenteren. Zorgvuldigheid gaat hierbij natuurlijk voor snelheid. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de nieuwe wethouders in de raadsvergadering van 14 mei worden geïnstalleerd. In diezelfde vergadering kan dan ook het coalitieakkoord besproken worden.”

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - Na een tussenstap van een ruim half jaar is het gelukt om met alle betrokkenen een nieuw concept voor de detailhandelsstructuurvisie (DHSV) op te stellen. Het college van B&W is tevreden over deze versie en legt deze voor aan de gemeenteraad. Wethouder José Oosthoek (EB) kijkt graag vooruit: “In dit concept hebben we verschillende belangrijke uitgangspunten benoemd zoals het unieke karakter van de Vesting. De basis staat er. Wel is ruimte overgelaten voor enkele vraagstukken.”  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

30657294 1861523873885353 4491166233919488000 o

ELBURG -  De jobcoach van de gemeente Elburg en lokale bedrijven werken intensief samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen. Jobcoach Bas Willemse kijkt samen met de cliënten wat hun mogelijkheden zijn en koppelt deze personen aan bedrijven/opdrachtgevers. Dat heeft de afgelopen tijd geresulteerd in succesvolle plaatsingen bij o.a.DEEN Supermarkten! 'Een mooi resultaat van een intensieve samenwerking,'aldus de gemeente.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

img 2546

ELBURG - In verband met de stille tocht voor Michiel Schut worden er woensdag 11 april een aantal maatregelen getroffen in verband met de veiligheid. Het parkeerterrein bij het Huiken wordt afgesloten tussen 16:00 en 20:00 uur. Dit in verband met het opstellen van de stille tocht. Een gedeelte van het Schootsveld wordt in verband met de herdenking afgezet tussen 16:00 uur en 21:00 uur.

De busbaan in Elburg zal worden afgesloten tussen 18:00 uur en 20:00 uur. De busbaan wordt voor al het verkeer incl. bussen afgesloten. Hierdoor vervallen de bushaltes nabij de busbaan en de Nunspeterweg.

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - het realiseren van voldoende seniorenwoningen is een van de belangrijkste aandachtspunten van de gemeente voor de komende jaren. Dat is de belangrijkste conclusie die we kunnen trekken uit het ‘Onderzoek seniorenhuisvesting’ dat afgelopen najaar werd gehouden onder inwoners van 65-75 jaar.

De hoofdpunten uit dit onderzoek:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

Raadsvergadering 11 april vanaf 20.30 uur

Op de agenda staat het eindverslag van de informateur.

Commissievergadering Maatschappelijke Ontwikkeling

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

29964916 23842836123640597 7909206928696279040 n

ELBURG - Naar aanleiding van een initiatief van het gemeentebestuur met betrekking tot de toekomst  van Elburg Vesting nodigt het wijkcomité de bewoners van de vesting uit voor een informatiebijeenkomst. De avond vindt plaats op woensdagavond 18 april om 19:30 uur in Restaurant De Haas. Dit is uw kans om als bewoner van de Vesting aan te geven welke mogelijkheden u ziet voor de ontwikkeling van Elburg-Vesting en wat u als bewoner daarbij belangrijk vindt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

29597853 1854247517946322 6396466361047064708 n

ELBURG - Donderdag 19 april a.s. van 19.15 uur tot 22.00 uur vindt de inspiratiebijeenkomst ‘Samen tegen eenzaamheid’ plaats in Gebouw Scola, Arent Thoe Boecoplaan 40 in Elburg. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Gemeente Elburg.

Het programma ziet er als volgt uit:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgemeester glasvezel

ELBURG - Het is nu of nooit voor de inwoners van het buitengebied van Elburg. Vóór 16 april 2018 moet minimaal de helft van de inwoners een abonnement afgesloten hebben bij een dienstaanbieder. Wordt dit niet gehaald, dan komt er op korte termijn geen glasvezel. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal: “Het is belangrijk dat mensen zich aanmelden! Het aantal aanmeldingen zit op dit moment op 29%. Met glasvezel blijft het buitengebied aantrekkelijk voor bedrijven, scholen en zorginstellingen die steeds meer gebruikmaken van snel internet.” De grote vraag is: Heeft u zich al aangemeld? Doe het nog vandaag via: www.glasvezelbuitenaf.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

KLANDMACHT

ELBURG - Hieronder vindt u een overzicht van de dagen waarop er door de Koninklijke Landmacht in de gemeente wordt geoefend:

  • Van 9 tot en met 13 april 2018.

Het betreft een oefening van Joint Intelligence, Surveillance, Target Acquisition & Reconnaissance Commando, 104 Verkennings Eskadron (hierna: JISTARC/ 104JVE). In de aangegeven periode oefenen de militairen hun basis militaire vaardigheden. De oefening zal o.a. bestaan uit het verkennen van locaties en verplaatsing door het gebied met (Pantserwiel)voertuigen. Er wordt gebruik gemaakt van openbare wegen. Het gebied waarin geoefend zal worden bevindt zich globaal tussen ’t Harde, Nunspeet, Elspeet, Epe en Heerde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - De inwoners van de gemeente Elburg krijgen de mogelijkheid om op dinsdag 17 april 2018 hun takken aan te bieden. Deze takken zullen niet ter plekke worden versnipperd maar worden namens de Gemeente Elburg door de firma ABL opgehaald.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF8579

ELBURG - De fietsersbond, gemeente Elburg, vier plaatselijke fietsenmakers en het ROV Oost-Nederland organiseren de komende periode workshops over fit en veilig fietsen met een e-bike. Iedereen uit de gemeente Elburg is welkom! Deze unieke samenwerking is rond het thema ‘veilig blijven fietsen’. Fietsen is leuk, duurzaam, gezond maar het moet ook veilig gebeuren. Het programma van de dag is zeer informatief. Een fietsdocent van de Fietsersbond geeft informatie over de lokale verkeerssituatie; u kunt op een afgezet stuk terrein onder begeleiding oefeningen doen op een speciaal fietsparcours en u krijgt tips over o.a. op en afstappen; de lokale fietsenmaker geeft uitleg over hoe je veilig, prettig en duurzaam gebruik kunt maken van je e-bike en tevens gaat hij in op de verschillende fietsen die er zijn. Voor tal van individuele vragen kunt u terecht bij de docenten van de Fietsersbond en bij de fietsenmaker.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

huiken

ELBURG -Maandag 16 april is er een inloopavond in verband met de werkzaamheden aan de Elburgerbrug. De inloopavond is van 19.00 – 21.00 uur in ' t Huiken te Elburg. Tijdens de inloopavond zijn medewerkers van de provincie en de aannemer aanwezig om uitleg te geven over de werkzaamheden en vragen te beantwoorden. Er is geen vast programma; u kunt binnenlopen wanneer het u schikt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

Maandag 9 april vanaf 19.30 uur

Op de agenda staat ter bespreking:

  • Brief over woningbouw Gerichtenweg
  • Algemene parkeerregeling in bestemmingsplannen
  • Parkeerregeling voor de bouwlocatie Hokseberg

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lint

ELBURG - Ieder jaar worden in de gemeente Elburg Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan mensen die van bijzondere betekenis zijn voor de maatschappij. De lange procedure die vooraf gaat aan de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding, begint met een voorstel. Ook u kunt iemand voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding!

Als u iemand voorstelt voor een Koninklijke onderscheiding moet er sprake zijn van bijzondere verdiensten voor de samenleving of bijzondere prestaties. De bijzondere verdiensten of prestaties moeten uitgaan boven wat verwacht mag worden van degene die wordt voorgesteld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)