korfbal 400x200

ELBURG -  Regelmatig krijgt de gemeente vElburg ragen over wat wel en niet mag bij het sporten. Wedstrijden zijn nog steeds verboden, sportaccommodaties blijven dicht, maar voor sporten en trainen in de buitenlucht zijn er wel mogelijkheden.

Voor kinderen en volwassenen tot en met 26 jaar geldt:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

verkiezingen

Stemmen met een stempas

De burgemeester van Elburg maakt bekend dat u bij deze verkiezing op 15, 16 en 17 maart 2021 uw stem kunt uitbrengen met een stempas. Naast uw stempas heeft u ook een geldig identiteitsbewijs nodig. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Henk Wessel

Kranten, actualiteitenprogramma’s, sociale media en misschien wel wij allemaal, hebben een mening over van alles en nog wat en zeker over de bestrijding van de Corona-pandemie die de wereld al ruim een jaar in haar greep heeft. Ik geef toe, ook ik heb zo mijn gedachten en gevoelens. De zogenaamde ‘maakbaarheid’ van (of in) deze wereld is een vorm van controle willen houden of hebben over ons leven. Deze overtuiging lijkt groter te worden naarmate onze welvaartsstaat groeit, ‘meten is weten’ kengetallen, data, grafieken, wetenschap en ga zo maar door, we hebben een grote behoefte aan beheersbaarheid.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail binnenstad

ELBURG  - Inmiddels zijn de werkzaamheden weer gestart. Zowel in de Beekstraat als in de Vischpoortstraat wordt weer hard gewerkt aan de bestrating en de hemelwaterafvoeren. Door de winterse omstandigheden hebben de werkzaamheden 7 dagen stilgelegen, maar nu wordt er weer volop gewerkt.

In de Vischpoorstraat gaan ze in twee vakken werken. Zo blijft de Vischpoortstraat bereikbaar voor de hulpdiensten. Het volgende deel dat wordt aangepakt is de Vischpoortstraat tussen de Ellestraat en de Noorderwalstraat. De bewoners van dit deel zijn hierover apart geïnformeerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

snoeihout

ELBURG - Dinsdag 9 maart 2021 kunt u uw snoeihout weer laten ophalen. Het gaat dan alleen om snoeihout wat u niet kwijt kunt in uw groene container. De takken worden niet ter plekke versnipperd maar worden door de gemeente Elburg opgehaald.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

adviesraad

ELBURG -  De Adviesraad geeft namens de inwoners van de gemeente Elburg gevraagd en ongevraagd advies aan het College van B&W. Het sociaal domein omvat alles op het gebied van leven, wonen, werken en gezondheid. Ben jij een bruggenbouwer, netwerker en teamspeler? En ben je geïnteresseerd in het gemeentelijk beleid voor het sociaal domein? Dan is de functie Voorzitter Adviesraad wellicht iets voor jou. De Adviesraad bestaat uit 11 vrijwilligers, is onafhankelijk en wil een verbindende rol vervullen tussen de inwoners en het College van B&W. Ze behartigt de belangen van alle burgers die te maken hebben met het gemeentelijk beleid in het sociaal domein. Met name de belangen van die mensen die zelf niet gehoord worden. Gezocht wordt een voorzitter die samen met het team wil meedenken en werken aan goede adviezen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

151306330 3916550028382717 616282189665390916 o

ELBURG  - Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Daarvoor krijg je deze week jouw stempas thuisgestuurd. Heb je op 3 maart nog geen stempas ontvangen, is deze beschadigd of ben je jouw stempas kwijt? Vraag dan vóór vrijdag 12 maart, 17.00 uur een nieuwe aan bij de gemeente. Bel 0525 688 688 of mail naar verkiezing@elburg.nl.

Meer weten over de verkiezing? Kijk op www.elkestemtelt.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

152039999 3916185008419219 9010334657096577183 o

ELBURG - Leerlingen van de Agnietenschool kwamen  de Gemeente Elburg bedanken voor alles wat de gemeente doet voor hun in coronatijd. Wethouder Willem Krooneman nam een stapel persoonlijke brieven in ontvangst die de leerlingen hadden geschreven. 'Erg leuk en bedankt voor jullie lieve brieven,' laat de gemeente in een reactie op Facebook weten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

jeugdac

ELBURG -  Doe mee en geef je op voor verschillende jeugdactiviteiten!

Er zijn vier jeugdactiviteiten waar je aan kunt deelnemen:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bestellen

Tuurlijk, het gaat altijd en overal over corona, nu al bijna een jaar. Het beheerst behoorlijk ons leven, en dat is logisch: we zien het om ons heen gebeuren, hebben zorg, zijn onzeker. We praten erover, lezen erover, kijken en luisteren naar praatprogramma's. Elke dag weer nieuwe cijfers: de laatste tijd dalend en toch weer de zorg over mogelijke stijging naar een derde golf als gevolg van de varianten die er inmiddels zijn. En natuurlijk over de vaccinaties: laat begonnen en nu toch langzaam naar een behoorlijk tempo. Kortom: gespreksstof genoeg, veel om ons nog steeds zorgen over te maken, zeker als ook onze gezondheid, ons inkomen, ons bedrijf in het geding komt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geld

ELBURG -  Het Rijk heeft veel regelingen in het leven geroepen voor ondernemers, bedrijven en ZZP’ers, sportverenigingen, culturele instellingen etc. die getroffen zijn door de aanhoudende coronacrisis. Te denken valt aan de Tozo-regeling, het verstrekken van leningen etc. Op de website www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen vindt u alle informatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veilig thuis logo234x 234x300

ELBURG -  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sociaal trefpunt

ELBURG - Op 25 januari 2021 is de re-integratieverordening Participatiewet gemeente Elburg 2021 vastgesteld.

De verordening is op twee punten gewijzigd:

  • De voorwaarden voor het vaststellen van de hoogte van de indienstnemingspremie voor werkgevers zijn gewijzigd.
  • De Individuele Studietoeslag is vastgesteld op maximaal €300 per maand.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

br1

REGIO - Het groot onderhoud van de Elburgerbrug start op 22 februari en duurt tot 24 april 2021.Gedurende de werkzaamheden is de Elburgerbrug toegankelijk voor het gemotoriseerd verkeer met uitzondering van de weekenden 10/11 en 17/18 april, hierbij wordt de Elburgerbrug op de vrijdag na 21:00 uur vierkant afgesloten tot de maandag 7:00 uur. Gemotoriseerd verkeer kan gedurende de renovatiewerkzaamheden de Elburgerbrug passeren middels een halve rijbaanstremming. De weekenden waar er fysiek niet op de brug werkzaamheden worden uitgevoerd (maar wel onder of in de brug) wordt de weg op de vrijdagen na 21:00 uur vrij gegeven tot maandag 6:00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1030127

ELBURG - De gemeenten Elburg en Oldebroek roepen schaatsers op rekening met elkaar te houden op het natuurijs én goed te letten op de geldende coronamaatregelen. Vermijd dus drukke plekken en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Wilt u het ijs op? Blijf dichtbij huis om zo niet meer te reizen dan nodig is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

huis

ELBURG / Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw eigen woning te verduurzamen? Of wilt u uw eigen woning aanpassen om er zo lang mogelijk in te kunnen blijven wonen? Of staat u juist op het punt om uw eerste koopwoning te kopen? De gemeente Elburg biedt al enkele jaren de mogelijkheid om u hierbij financieel te ondersteunen door de inzet van de Duurzaamheidslening, de Blijverslening én de Starterslening. De budgetten voor deze regelingen zijn sinds kort verdubbeld, met hulp van de provincie Gelderland. Dat betekent dat nóg meer inwoners van de gemeente Elburg gebruik kunnen maken van deze regelingen. Wel zijn er aantal veranderingen doorgevoerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

148556160 3896220610415659 4964719877395965045 o

ELBURG - Deze week zijn de basisscholen weer begonnen. Dat was voor de juffen, meesters en leerlingen best weer spannend. De Gemeente Elburg wenst iedereen weer veel succes en plezier. Voor een goede dosis vitaminen en extra energie kregen de juffen en meesters op de scholen een kistje fruit aangeboden. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal en wethouder Willem Krooneman gingen bij de PWA en Mattanja langs om het persoonlijk te overhandigen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgemeester

Na een paar zware weken, lijkt het erop dat we langzaamaan weer wat meer kunnen.  Toch moeten we goed op blijven letten dat de besmettingsgraad verder daalt; zeker met alle onzekerheid over de Britse variant van het virus. Ik ben blij dat de naleving in onze gemeente ze goed is.

Ik ben ook blij dat onze jongeren geen gehoor hebben gegeven aan de oproep om te gaan rellen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

img 7024

ELBURG - Ben u op zoek naar mogelijkheden om uw eigen woning te verduurzamen? Of wilt u uw eigen woning aanpassen om er zo lang mogelijk in te kunnen blijven wonen? Of staat u juist op het punt om uw eerste koopwoning te kopen? De gemeente Elburg biedt al enkele jaren de mogelijkheid om u hierbij financieel te ondersteunen door de inzet van de Duurzaamheidslening, de Blijverslening én de Starterslening. De budgetten voor deze regelingen zijn sinds kort verdubbeld, met hulp van de provincie Gelderland. Dat betekent dat nóg meer inwoners van de gemeente Elburg gebruik kunnen maken van deze regelingen. Wel zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - De mobiele thuiswonende ouderen vanaf 60 jaar ontvangen vanaf deze week thuis een brief van het RIVM. Hierin staat informatie en een uitnodiging om contact op te nemen met de GGD om een afspraak te maken voor vaccinatie. Daarin wordt wat betreft vervoer naar de priklocaties het volgende aangegeven:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)