27332230 1701487243231493 7645845919284394989 n

't HARDE - Op station ’t Harde is het op de parkeerplaats met regelmaat erg druk. Dit ondanks de vele parkeerplaatsen die er zijn.

Gemeente Elburg geeft daarom de volgende suggestie: 'Heb je al wel eens gedacht aan carpoolen? Er zijn talloze apps en sites om te kijken of je met iemand mee kan rijden of dat iemand anders misschien op zoek is naar een rit. Dit kan bijvoorbeeld via: https://www.blablacar.nl/. Zo zorgen we er samen voor dat het station beter bereikbaar is en reizigers hun auto niet op plekken neer zetten waar dat niet mag. Want bij terugkomst op het station een bon achter je ruitenwisser is niet leuk'.

Schrijf reactie (0 Reacties)

44036159 2109983849039353 2512971702598631424 o

ELBURG - Deze week worden de bladkorven weer geplaatst. Weten waar ze staan? Op deze kaart staat een overzicht.

Let op: alleen blad! Geen takken. De eerstvolgende snoeihoutactie is dinsdag 20 november 2018.

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - Gemeente Elburg doet mee aan de verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.  De gemeente wil graag weten of ondernemers tevreden zijn over de dienstverlening. Daarom ontvangen alle ondernemers in de gemeente Elburg deze week een brief. Hierin wordt gevraagd om een online enquête in te vullen. Dit kan tot 19 november. Met de antwoorden kan de gemeente de dienstverlening waar nodig verbeteren. Gehoopt wordt dat zoveel mogelijk ondernemers meedoen aan de enquête. 'Zo werken we samen aan een prettig ondernemersklimaat, waarin je succesvol kunt ondernemen!'

Schrijf reactie (0 Reacties)

KLANDMACHT

'T HARDE - Hieronder vindt u een overzicht van de dagen waarop er op het ASK in oktober geplande avond schietoefeningen worden gehouden:

  • 17 oktober midden kaliber avondschieten;
  • 31 oktober midden kaliber avondschieten.

Het schieten zal tot maximaal 22.00 uur duren.

Schrijf reactie (0 Reacties)

RAAD ELBURG

ELBURG - Maandag 29 oktober 2018 vergadert de gemeenteraad van Elburg. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De vergadering is in het gemeentehuis, Zuiderzeestraatweg oost 19 te Oostendorp en begint om 19.30 uur.

De vergadering kent één debatonderwerp, te weten:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

ELBURG - De gemeente Elburg is blij met het standpunt dat de provincie Gelderland sinds afgelopen woensdag heeft ingenomen over de opening van Lelystad Airport. De provincie stelt dat Lelystad pas open kan als er niet meer laag over land wordt gevlogen. Dit standpunt van de provincie sluit volledig aan bij één van de belangrijkste punten waar de Noord-Veluwse gemeenten (naast Elburg zijn dat Hattem, Heerde en Oldebroek) samen voor lobbyen. Ze willen dat eerst de herindeling van het luchtruim plaatsvindt, voordat Lelystad opengaat, zodat de laagvliegroutes over land verdwijnen.

De vier gemeenten voelen zich gesteund in deze lobby, nu ook de provincie dit standpunt heeft ingenomen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

43740017 2104190796285325 3994267521686437888 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

DOORNSPIJK - Op donderdag 11 oktober aanstaande is de Rode Landsweg in Doornspijk ter hoogte van huisnummer 13 gedurende de gehele dag afgesloten vanwege rioleringswerkzaamheden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

onthul

't HARDE - De gemeente Elburg heeft aannemer KWS opdracht gegeven voor de uitvoering van het project “Herinrichting ’t Harde fase 2”. Door de onthulling van het projectbord op maandag 8 oktober heeft wethouder H. Wessel samen met Bert van Loo van KWS het startsein voor de werkzaamheden gegeven. De woonwijk bestaat uit 335 woningen. In hoofdzaak bestaat de herinrichting uit het opnieuw inrichten van de openbare ruimte met nieuwe materialen. Gelijktijdig investeert de gemeente fors om de waterproblematiek op ’t Harde te verminderen. De totale kosten bedragen ca. 3 miljoen euro.

De aanleiding voor de herinrichting is het groot onderhoud dat uitgevoerd moet worden. De materialen in de woonwijk zijn na ca. 55 jaar aan vervanging toe. In overleg met de bewoners zijn, waar mogelijk, knelpunten opgelost. Het klimaat verandert. Er valt meer regen in kort tijd en dit leidt vaker tot overlast. Door het realiseren van extra berging onder de rijbaan, de aanleg van wadi’s in de wijk en op de Poshuislocatie wordt een belangrijke bijdrage geleverd waterproblemen te voorkomen. Wanneer alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden binnen een jaar afgerond.

Schrijf reactie (0 Reacties)

route

ELBURG - Stichting Rally Control heeft van de Provincie Gelderland ontheffing gekregen voor de Ronald Mc Donald Rally. Deze Rally vindt plaats op 11 oktober 2018 van 11.00 uur tot 12.30 uur. De kaartleesrit komt langs de volgende straten in de gemeente Elburg: Jukweg, Broekdijk, Huisdijk en Vaarbekeweg in Elburg en Weg over de plaats, Scholtensteeg, Koopsweg, Burgemeester Vrieswijkweg en de Bovenweg in Doornspijk.

Bekijk ook de routekaart.

Schrijf reactie (0 Reacties)

43346081 2100336406670764 3230272983817781248 n

ELBURG - Het college van burgemeester en wethouders heeft kort geleden het plan voor de bouw van 227 woningen in De Dijkjes in Elburg/Oostendorp goedgekeurd. De woningen worden gebouwd in het gebied ten noorden van De Weeren en ten oosten van de Oostelijke Rondweg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

't HARDE - De eerste twee fasen van winkelcentrum ’t Harde zijn alweer enige tijd in gebruik. De plannen voor de derde fase worden inmiddels ontwikkeld. In de praktijk blijkt dat de parkeerplaatsen het dichtst bij de winkels ook worden gebruikt door langparkerende auto’s. Wij zien graag dat degenen die het kortst in het gebied verblijven (winkelbezoekers) het dichtst bij de winkels kunnen parkeren. En degenen die langer in het gebied verblijven (bewoners, winkelpersoneel e.d.) wat verder van de winkels parkeren. Daarom wil de Gemeente Elburg een parkeerschijfzone (“blauwe zone max. 1 uur”) instellen op de gedeelten van de parkeerterreinen het dichtst bij de winkels.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dorpscomitetharde

't HARDE - Het dorpscomité Op ’t Harde vergadert op woensdag 10 oktober a.s. Wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc, Hertog Willemweg 3, 8084 VP ’t Harde. U wordt van harte uitgenodigd voor het inloopspreekuur van 19.30 tot 20.00 uur om te spreken over zaken van de wijk.

Voor meer informatie: www.dorpscomiteoptharde.nl. E-mailadres: info@dorpscomiteoptharde.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

ELBURG - Een stabiele gemeentelijke begroting van ruim € 50 miljoen. Het college van burgemeester en wethouders is tevreden over de cijfers en stuurt de meerjarenprogrammabegroting (MPB) 2019-2022 door naar de gemeenteraad. Wethouder Henk Wessel ziet nu geen aanleiding om ‘de teugels’ te laten vieren: “We kennen wereldwijd nogal wat economische onzekerheden, zoals de aanstaande Brexit en de handelsoorlog tussen China en VS. Dus blijven we voorzichtig bij het begroten. Nu schijnt de zon, morgen kan het regenen. Dan is het goed te weten dat de gemeente Elburg haar financiën op orde heeft. Ook voor het komende jaar geldt dat de gemeentelijke belastingen niet meer stijgen dan de gemiddelde prijsstijging en dat komt neer op een bedrag van ongeveer € 10.” Het is de verwachting dat de raad de begroting half november bespreekt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

43042972 2093537430683995 9196656124797911040 n

ELBURG - De donkere dagen komen er weer aan. Dan is werkende fietsverlichting wel handig. Doet je verlichting het niet? Vrijdag 19 oktober kun je je verlichting gratis laten repareren. De gemeente Elburg vergoedt de kosten voor kleine reparaties zoals het vervangen van lampjes en snoertjes. Je kunt tussen 14.00 - 18.00 uur terecht bij de volgende fietsenmakers:
- Fietsplezier Doornspijk & CLM-Schaatsen
- R Koops Tweewielers
- Dickhof Rijwielen 't Harde
- Klompmaker Fietsen

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hieronder vindt u een overzicht van de dagen waarop er op het ASK in oktober geplande avond schietoefeningen worden gehouden:

  • 9, 10 en 11 oktober groot kaliber avondschieten;
  • 17 oktober midden kaliber avondschieten;
  • 31 oktober midden kaliber avondschieten.

Het schieten zal tot maximaal 22.00 uur duren.

Schrijf reactie (0 Reacties)

snoeihout

ELBURG - De inwoners van de gemeente Elburg krijgen de mogelijkheid om op dinsdag 16 oktober 2018 hun takken aan te bieden. Deze takken zullen niet ter plekke worden versnipperd maar worden namens de Gemeente Elburg door de firma ABL opgehaald.

Voorwaarden
Aan deze actie zijn de volgende voorwaarden verbonden:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

DOORNSPIJK/HOGE ENK - Dit jaar zal er net als voorgaande jaren weer een wijkschouw plaats vinden in de kernen Doornspijk en Hoge Enk. Tijdens een wijkschouw komt ‘de gemeente’ (wethouder, ambtenaren en een aantal raadsleden) naar de kernen om persoonlijk te kijken naar punten die voor verbetering vatbaar zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Dag in dag uit is Ampie in zijn tuin.
Het is zijn trots, zijn passie en zijn leven.
Twaalfduizend planten vragen er om zorg;
die moet je aandacht, mest en water geven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fact

ELBURG - Factor Werk Noord-Veluwe is het samenwerkingsverband van o.a. gemeenten, UWV, sociale partners en Inclusief Groep dat werkgevers breed adviseert en begeleidt bij het in dienst nemen en ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op de Noord-Veluwe merken we dat er sprake is van een onvoldoende aansluiting tussen de vraag en het aanbod aan mensen die niet op eigen kracht de afstand tot de arbeidsmarkt kunnen overbruggen. Er is een aanpak nodig die leidt tot meer afgestemde ontwikkel- en leerlijnen en tot passender matching tussen vraag en aanbod.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)