politie11

't HARDE -  Burgemeester Rozendaal heeft m.i.v. vandaag een woning laten sluiten vanwege het aantreffen van een hennepkwekerij door de politie. Het betreft een woning aan de Bovendwarsweg in ‘t Harde. In de woning is op 6 april door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Het betrof een hennepkwekerij van 212 hennepplanten. Daarnaast heeft de politie diverse goederen in beslag genomen zoals assimilatielampen, transformatoren, kachels en groeimiddelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zorg

ELBURG - Durft u de post van uw zorgverzekeraar niet meer open te maken? Stapelen de rekeningen zich op? Zorgverzekeringslijn geeft u onafhankelijk tips en advies over het oplossen van deze schuld. 

Praat erover
Herman van ‘t Land werkt voor Zorgverzekeringslijn. Hij en zijn collega’s krijgen veel mensen aan de telefoon die hun rekening niet meer kunnen betalen. Het is heel vervelend als je je premie of andere rekeningen van de zorgverzekeraar niet kunt betalen. “Toch is het belangrijk om erover te praten,” zegt Herman.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Herdenking 2020 1

In gemeente Elburg hebben we als het ware tweemaal een herdenking van degenen die gesneuveld zijn voor de vrijheid van onze gemeente. U of jij vraagt zich af hoe dat precies zit? Laat het me kort uitleggen. Op 19 april 1945 werd Elburg namelijk bevrijd van de Duitse bezetting gedurende de jaren ’40 – ’45 in de vorige eeuw.  Rond deze datum vinden er daarom korte herdenkingsplechtigheden plaats bij de oorlogsmonumenten in onze gemeente. Bij deze plechtigheden zijn basisgroep leerlingen aanwezig.  Zelf mag ik namens het gemeentebestuur bij het monumen op de stadswal van de Vesting samen met scholieren een krans leggen. Dit jaar vond de plechtigheid op maandag 12 april plaats.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geld

ELBURG -  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 4) geldt van 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021. U kunt Tozo 4 aanvragen wanneer u door de gevolgen van de coronacrisis in (gezins)inkomsten achteruit bent gegaan en u onder het sociaal minimum uitkomt. Er is geen vermogenstoets, maar wel een partnerinkomenstoets. Dat betekent dat de inkomsten van uw partner meetellen. Ook als u al Tozo 3 ontving, dient u een nieuwe aanvraag in te dienen voor Tozo 4 om voor de periode vanaf 1 april tot en met 30 juni 2021 de uitkering voor levensonderhoud voort te laten zetten. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op  www.elburg.nl/tozo4

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

omlij

REGIO -  De Elburgerbrug, onderdeel van de N309 (Flevoweg/Elburgerweg) bij Elburg is net als het afgelopen weekend in het weekend van 17/18 april afgesloten voor al het wegverkeer. De afsluiting gaat al in op vrijdagavond om 21.00 uur en duurt tot maandagochtend 6.00 uur. Voor voetgangers, fietsers en bromfietsers vaart er op zaterdag en zondag van 8.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds een gratis veerpont. De omleidingsroute voor het snelverkeer loopt via het aquaduct bij Harderwijk of via de Roggebotsluis bij Dronten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

171252208 4065328643504854 7224643508543662743 n

ELBURG -  De kruising van de Jufferenstraat op de Ledige Stede en de Zuiderkerkstraat wordt herstraat. Om die werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk om de kruising Jufferenstraat-Ledige Stede-Zuiderkerkstraat af te sluiten vanaf maandag 12 april 7:00 uur tot en met vrijdag 16 april 16:00 uur. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

ELBURG  -  De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hebben de aanbesteding voor de Wmo maatwerkvoorzieningen huishoudelijke hulp, begeleiding (ambulant en groep) en logeeropvang afgerond. De gunning van de aanbieders is inmiddels definitief. Daarmee zijn de aanbieders bekend die per 1 juni a.s. een contract met één of meerdere gemeenten krijgen. Voor de totale regio zijn er 53 hoofdaanbieders en een totaal van ruim 120 aanbieders.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo Bespaargarant wit boven 04

  • Zijn je jaarlijkse energiekosten hoger dan € 20.000? 
  • Heb je onlangs een energieadvies ingewonnen en een offerte aangevraagd bij je installateur en/of aannemer om je pand te verduurzamen?
  • Wil je deze verduurzaming liever niet ten koste laten gaan van de investeringsruimte voor je kernactiviteiten?

De Stichting BespaarGarant is op zoek naar concrete praktijkcases voor een nieuw op te zetten publiek-privaat investeringsfonds. Dit fonds biedt energie-besparing-als-een-dienst. Daarmee kun je je verduurzamingsproject balansneutraal laten financieren. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

170782088 4056114357759616 599064174785723164 n

ELBURG - Aankomende maandag 12 april om 13.30 uur is de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid in de gemeente Elburg voor de basisschoolleerlingen. Deze plechtigheid wordt bij vier monumenten in de gemeente gehouden, waaronder bij het monument op de stadswal in Elburg. Tijdens deze plechtigheid wordt er door een trompettist The Last Post en het Wilhelmus gespeeld. Voor bij het monument in Elburg wordt nog  een trompettist gezocht. Heb jij ervaring als trompettist en vind jij het leuk om als trompettist aanwezig te zijn bij deze plechtigheid? Stuur dan een mailtje naar communicatie@elburg.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

tactus

ELBURG - Elke vrijdag is er in 't Huiken een inloopspreekuur van Tactus Verslavingszorg van 10.00 tot 12.00 uur. Het inloopspreekuur is bedoeld voor inwoners van de gemeente Elburg met vragen rondom middelengebruik, om zorgen te delen over iemand die misschien gebruikt, maar ook voor vrijwilligers die te maken krijgen met mensen die middelen gebruiken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

br1

REGIO - De Elburgerbrug wordt deze maand twee keer afgesloten voor het wegverkeer. Het gaat om de weekenden;

- vrijdagavond 9 april vanaf 21.00 uur tot maandagochtend 12 april 06.00 uur

- vrijdagavond 16 april vanaf 21.00 uur tot maandagochtend 19 april 06.00 uur

Er geldt een omleidingsroute voor het wegverkeer. Voor voetgangers en fietsers vaart er dan een veerpontje.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - De gemeente Elburg krijgt vaak vragen wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van isolatieglas in een monumentaal pand. Monumenten moeten tenslotte ook energiezuinig gebruikt kunnen worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geld

ELBURG -  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 4) geldt van 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021. U kunt Tozo 4 aanvragen wanneer u door de gevolgen van de coronacrisis in (gezins)inkomsten achteruit bent gegaan en u onder het sociaal minimum uitkomt. Er is geen vermogenstoets, maar wel een partnerinkomenstoets. Dat betekent dat de inkomsten van uw partner meetellen. Ook als u al Tozo 3 ontving, dient u een nieuwe aanvraag in te dienen voor Tozo 4 om voor de periode vanaf 1 april tot en met 30 juni 2021 de uitkering voor levensonderhoud voort te laten zetten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lydia

Mijn eerste tegenvraag is altijd “wat is er aan de hand?” Ik probeer mee te denken, maar heb helaas weinig te bieden, ook niet in mijn functie. Wel werken we als gemeente hard aan het mogelijk maken van de bouw van nieuwe (huur) woningen: in De Dijkjes, in Doornspijk, op ’t Harde en elders in onze gemeente, waar dit kan. Helaas valt de vraag op de woningmarkt niet meer bij te benen. We zien hele lange wachtlijsten voor huurwoningen. Op Funda lijkt bijna alles al ‘onder optie’ of ‘verkocht onder voorbehoud’. Als gemeente doen we wat we kunnen, net als de woningcorporaties, maar er speelt meer. Want hoe komt het, dat in een straat met 10 huurwoningen gemiddeld maar 14 mensen wonen, tegenover 27 in een straat met 10 koopwoningen?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG -  De kruising van de Jufferenstraat op de Ledige Stede en de Zuiderkerkstraat wordt herstraat. Om die werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk om de kruising Jufferenstraat-Ledige Stede-Zuiderkerkstraat af te sluiten vanaf maandag 12 april 7:00 uur tot en met vrijdag 16 april 16:00 uur. De gemeente zegt te begrijpen dat deze werkzaamheden hinder veroorzaken voor een groot deel van de bewoners en bedrijven in de Vesting. Daarom proberen ze dit in zo kort mogelijke tijd, in één week, uit te voeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

helden

ELBURG -  Op zondag 11 april om 16.30 uur vindt er een bijzondere uitzending plaats op SBS6. Het programma Helden van Nu zet twee medewerkers van de gemeente Elburg in het zonnetje. In deze aflevering wordt ingegaan op het werk van de gemeente, de aansprekende inzet van deze medewerkers, op de uitvoering van de coronamaatregelen en op de manier waarop de gemeente ondernemers en zelfstandigen ondersteunt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hokseberg

't HARDE -  Zwembad De Hokseberg opent vanaf 16 april weer het bad, uiteraard met inachtneming van de geldende coronaregels. Bewegen en fit blijven is belangrijk, de gemeente is daarom verheugd dat het bad eerder opengaat. Om te kunnen zwemmen moet u wel eerst reserveren.

Alle informatie (ook over abonnementen) vindt u op de website www.zwembaddehokseberg.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

aconov

ELBURG -  De ophaaldag voor oud papier & karton van maandag 5 april wordt verplaatst naar woensdag 7 april.

Wanneer u hier nog vragen over heeft, kunt u contact opnemen met Aconov, telefoonnummer 0800 - 2224111.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - Ook dit jaar vieren we de paasdagen helaas weer anders dan we normaal gesproken doen. Onze burgemeester heeft een korte boodschap voor jullie. Ondanks de maatregelen en gekke tijd waarin we leven toch vrolijk Pasen!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lydia

DOORNSPIJK -  Het landgoed Klarenbeek in Doornspijk krijgt een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaar heeft enkele maanden voor de verkoop een principeverzoek ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Het doel daarvan is het vergroten van de gebruikersmogelijkheden van het landgoed.  Wethouder Lyda Sneevliet is verheugd over de ontwikkelingen: “De huidige eigenaar spreekt ook namens de nieuwe eigenaar/bewoners. Zij gaan op het landgoed wonen en werken en denken over een ontwikkeling op het vlak van wonen en zorg. Over de precieze invulling volgt nog een ontwikkelplan. Ons college wil in eerste instantie aan het principeverzoek meewerken. Het is zeer gewenst dat het landgoed Klarenbeek weer opbloeit. Dit komt ten goede aan heel Doornspijk.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)