elburg logo

ELBURG -  Hoe eerder mensen met financiële zorgen in beeld zijn, hoe beter. Lagere schulden zijn makkelijker op te lossen en ze richten minder schade aan op het gebied van relaties, werk of gezondheid. Daarom gaat de gemeente Elburg actief aan de slag met signalen van betalingsachterstanden bij inwoners. Dit wordt mogelijk door een wijziging van de wet en een landelijk convenant, waarbij gemeenten samenwerken op het gebied van betalingsachterstanden met energieleveranciers, drinkwaterbedrijven, woningcorporaties en zorgverzekeraars.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fysio

ELBURG -  Via de gemeente Elburg kunnen mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking een uitgebreide zorgverzekering afsluiten bij Zilveren Kruis. De gemeente Elburg betaalt mee, waardoor er een korting op de premie is van € 27,50 per maand. Je kunt de zorgverzekering afsluiten op www.gezondverzekerd.nl. Als je dit uiterlijk 22 december 2020 doet, dan wordt gegarandeerd dat je aanvraag voor 1 januari 2021 wordt beoordeeld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - Een korte update van onze burgemeester over de situatie in de gemeente Elburg rondom het coronavirus. Blijf gezond en let goed op elkaar.

Schrijf reactie (0 Reacties)

gesprek

Wethouder Arjan Klein dronk een kop koffie met Jan Jeensma, beheerder van ‘Ons Huus’ op de Hoge Enk.

“Sinds maart hebben we hier een tijd meegemaakt die we nog niet eerder meemaakten,” zo blikt Jan Jeensma terug. “Het bestuur van ‘Ons Huus’ heeft vrijwel meteen na de lockdown van afgelopen voorjaar de koppen bij elkaar gestoken en maatregelen getroffen. Ik merk dat ze erg betrokken zijn en doen wat ze kunnen. En we zijn hier niet geëindigd op het niveau van een handpompje en een bezoekersregister.” Jan knikt veelbetekenend naar het plafond waarvandaan een licht zoemend geluid klinkt. “De gehele luchtverversing is getest en aangepast. Het voldeed op zich allemaal prima, maar we hebben er nu een schepje bovenop gedaan. Extra luchtinlaten zorgen voor aanvoer van veel verse lucht en de afzuiging is drastisch vergroot. Alles is doorgemeten en getest: het voldoet ruimschoots aan de voorschriften, het is hier veilig.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gids

ELBURG -  Het vernieuwde gemeentemagazine van Elburg voor het jaar 2021 is verschenen. In samenwerking met uitgeverij Akse Media BV uit Den Helder is het gemeentemagazine uitgegeven. Het magazine wordt in week 48 huis aan huis verspreid in de gemeente Elburg. De editie van 2021 is in een nieuw jasje gestoken. Dit Gemeentemagazine is de opvolger van de gemeentegids van Elburg. In het nieuwe magazine is een handige adressenlijst van bedrijven, instellingen en verenigingen opgenomen met daarnaast ook interessante verhalen erin voor de inwoners; handig om te weten én leuk om te lezen!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG  -  De gemeenteraad heeft op 16 november 2020 het Beleidsplan schuldhulpverlening 2021 vastgesteld. Dit beleidsplan treedt per 1 januari 2021 in werking. Het Beleidsplan betreft een verlenging van het voorgaande beleidsplan. Dit omdat er het komende jaar diverse (wets)wijzigingen in het schuldendomein zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG -  De gemeente Elburg werkt aan nieuw beleid voor camperplaatsen. In 2019 heeft een pilot met camperplaatsen op parkeerterrein de ‘Oude Vos’ plaatsgevonden. Uit de evaluatie van deze pilot volgt dit marktonderzoek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

haere

Het natuurgebied De Haere (zandverstuiving) is populair. Veel bezoekers gaan met een personenauto richting het natuurgebied. Regelmatig ontstaan daar ongewenste situaties op de toegangswegen. Door de drukte ontstaat parkeeroverlast en het achterliggende gebied is slecht of niet toegankelijk voor hulpverleningsdiensten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0171

ELBURG - De huidige tijd is er één die niet meer vergeten gaat worden. Ontmoetingen zijn anders, activiteiten vallen uit of worden anders ingevuld, zo min mogelijk contact. Grijze dagen, regenbuien, nachtvorst, de dagen van binnenblijven komen eraan. Ook de kerstdagen zullen we dit jaar meer dan andere jaren ‘op onszelf’ vieren, is de boodschap van de minister. Deze tijd van het jaar is doorgaans óók de tijd van verstillen en herdenken. Zeker in dit jaar waarin corona ons in de greep heeft, zal stil ‘staan bij wat geweest is’ door ieders hoofd en hart gaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

computer

ELBURG -  Donderdag 26 november van 13.00 tot 15.00 uur vindt de eerste editie van de ‘Online banenmarkt Stedendriehoek en Noordwest Veluwe’ plaats. Deze ‘coronaproof’ Online banenmarkt wordt georganiseerd door alle partners van FactorWerk | arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Dus zoek je een baan en wil je makkelijk in contact komen met werkgevers? Doe mee en word lid van de LinkedIn groep ‘Online banenmarkt Stedendriehoek en NW Veluwe’!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

126216103 3685789694792086 8620620389381064178 o

ELBURG - Een aantal ondernemers uit onze gemeente werd vandaag verrast met een bos bloemen. Dit in verband met de dag van de ondernemer. De wethouder bedankte ze en sprak zijn waardering uit. Hij bracht een bezoek aan Carmen Brehler van Studio C, Wilma Wolf van Petit restaurant/snackbar Wolf, Herman Ponstein van Machinefabriek Elburg, Jan Aart Schuld van de Bakkersmolen en Vera Kleinrensink van restaurant Amuse.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Dag vd Ondernemer logo 1

ELBURG -  Gemeente Elburg viert Dag van de Ondernemer. Ondernemers zorgen voor banen, een leefbare gemeente en ze sponsoren ons verenigingsleven. Ze ondernemen voor eigen rekening en risico en nemen hun verantwoordelijkheid. Daarom verdienen ze een dag waarop ze worden bedankt. A.s. vrijdag is de Dag van de Ondernemer. Gemeente Elburg wil alle ondernemers uit onze gemeente dan graag bedanken voor hun lef om te innoveren, durf om te investeren en onvermoeibare doorzettingsvermogen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Wijkagenten 1

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal sprak met twee wijkagenten uit onze gemeente: Ton Hop en Jos Joxhorst. Dit gesprek dateert van eind september, voor de recente aanscherping van maatregelen.

Ton en Jos herinneren zich het begin van de Coronacrisis nog goed:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gemeentehuis elburg

Maandag 23 november 19.30 uur

Deze avond gaan de raadsleden met de ambtenaren in gesprek over de diverse onderwerpen. De bespreking is puur informatief en heeft als doel dat de raadsleden alle ins en outs van de voorstellen begrijpen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto

ELBURG -  In december aanstaande worden de parkeerontheffingen voor 2021 automatisch verstuurd naar de ontheffing houders

  • die nog steeds aan de voorwaarden voldoen
  • voor het kenteken/de kentekens waarvoor in 2020 ontheffing is verleend

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elburg logo

ELBURG - De Gemeente Elburg wil In Elburg in opvolging van het nationaal preventieakkoord, een eigen lokaal preventieakkoord realiseren. Wat houdt dat precies in? In een lokaal preventieakkoord maken maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de gemeente afspraken over hoe zij met elkaar gezondheidswinsten kunnen behalen. Het lokaal preventieakkoord richt zich met name op het terugdringen van gezondheidsschade als gevolg van roken, problematisch alcohol gebruik en overgewicht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geld

ELBURG - In juli is een bericht uitgegaan waarin het college de gemeenteraad voorstelde om € 100,-  aan de huishoudens terug te geven. Het idee was om dit de doen in de vorm van vier cadeaubonnen á € 25,- per stuk, te besteden bij lokale ondernemers. De gemeenteraad heeft hierover gesproken op 28 september jl. en heeft een ander besluit genomen. Per amendement is vastgesteld dat alle huishoudens € 100,- terugkrijgen, als korting op de gemeentebelasting.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

do

DOORNSPIJK -  De Zuiderzeestraatweg West is dé verkeersader van Doornspijk. De weg speelt op allerlei terreinen een rol in het leven van de Doornspijkers en vormt daarom een belangrijk uitgangspunt voor het omgevingsplan dat voor Doornspijk wordt opgesteld. De visie hierop is met behulp van een kaart uitgewerkt. Deze vind je op  dezethemapina. Daar vind je ook het reactieformulier om te reageren op de visie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mantelzorgfoto

ELBURG -  Vandaag is het de dag van de mantelzorg. Op deze dag wil de gemeente Elburg alle mantelzorgers bedanken voor hun inzet! Daarom ontvangen alle, bij de gemeente geregistreerde, mantelzorgers deze week of volgende week een leuk presentje.

Bent u ook mantelzorger, maar heeft u zich nog geregistreerd? Meld u dan nu aan via deze link

Schrijf reactie (0 Reacties)

HUIAR

ELBURG - De huisartsen in Elburg zien de afgelopen tijd de zorg rondom het coronavirus toenemen. Zoals de landelijke cijfers stijgende zijn, zo is dat ook in Elburg. Er zijn daarom extra voorzorgsmaatregelen getroffen om de komende herfst- en winterperiode de beste medische zorg aan u te blijven geven.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)