elburg logo

ELBURG - De gemeente Elburg start in 2018 met metingen om de geluidshinder van vliegverkeer van en naar Lelystad Airport in kaart te brengen. Bij de uitvoering is úw hulp nodig. Daarom wordt u uigenodigdt voor een informatieavond op woensdag 29 november. Tijdens deze avond verzorgt Sensornet, het bedrijf dat de metingen gaat uitvoeren, een presentatie over hun werkwijze. Daarnaast hoopt de gemeente Elburg drie belangstellenden te vinden die willen meewerken aan dit project.

Drie meetlocaties gezocht

Het meten neemt drie jaar in beslag. Gedurende deze periode monitoort de gemeente hoe het vliegtuiggeluid zich ontwikkelt. Dit gebeurt met behulp van een zogenaamde driehoeksmeting. Deze manier van meten levert de meest betrouwbare resultaten op, omdat zo ‘vervuiling’ door ander omgevingsgeluid gecorrigeerd wordt. Wij zoeken drie geïnteresseerden die hieraan willen meewerken. Het gaat dan om inwoners die in en rondom de kern Elburg wonen.

  • Waarom worden inwoners gezocht voor de metingen?

Het meten kan alleen op locaties met stabiele internet- en elektrische aansluitingen. Zodoende zijn daken van woonhuizen het meest geschikt om meetapparatuur op te plaatsen.

  • Wat krijgt u op uw dak als u meedoet?

Sensornet plaatst meetinstrumenten die aangesloten worden op uw elektriciteitsnet en internet. Tijdens de presentatie hoort u wat dit exact met zich meebrengt.

Website

Op www.sensornet.nl kunt u meer lezen over Sensornet en hun werkwijze. Zodra het meten van start gaat, kunt u op deze website ook ‘live’ meekijken. Een medewerker van Sensornet legt tijdens de informatieavond uit hoe dit werkt.

Aanmelden

Wilt u meer weten over de metingen of bent u geïnteresseerd in medewerking aan dit project? Kom dan 29 november naar de informatieavond. Deze vindt plaats in het gemeentehuis van Elburg en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

Het verzoek is dat u zich voor 23 november aanmeldt, via een e-mail naar: gemeente@elburg.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment