26231075 1765213160183092 6800435122311265738 n

ELBURG - Vanaf vandaag kan iedereen binnenlopen bij het Financieel trefpunt voor vragen over geld, werk en/of schulden. Door het weghalen van de ‘drempel’ heeft wethouder Willem Krooneman samen met medewerkers van het Financieel Trefpunt de openingshandeling verricht. Wethouder Krooneman: 'Het financieel trefpunt is een van de projecten die in het Beleidsplan Schuldhulpverlening 2017-2020 zijn opgenomen. Ik ben er trots op dat het binnen een jaar gerealiseerd is voor de inwoners van de gemeente Elburg. Door de prettige samenwerking tussen de deelnemende organisaties is dit mogelijk gemaakt.'

Foto's Anja van Boven

Na twee succesvolle ochtenden proefdraaien, is het financieel trefpunt nu officieel van start gegaan.  In dit trefpunt werken Humanitas, Schuldhulpmaatje, MEE, Sociaal.nl, Stimenz, Stichting WIELTeam Doe'th en Gemeente Elburg samen om alle vragen over geld en schulden te beantwoorden of samen te zoeken naar oplossingen. Als u binnenloopt in het trefpunt wordt u ontvangen door een gastheer/vrouw die kijkt wie uw vragen kan beantwoorden. U mag ook uw eigen zaken komen regelen, een laptop, printer en scanner zijn aanwezig. Een sociaal raadsvrouw van Stimenz is aanwezig om te checken of u alle inkomsten krijgt waar u recht op heeft. Zij kan u ook helpen bij (juridische) vragen over bijvoorbeeld werk, uitkering, de beslagvrije voet of andere zaken.

Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 zitten specialisten voor u klaar in ’t Huiken die u kunnen helpen. Een afspraak maken is niet nodig.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment