Foto Wikimedia Commons

ELBURG - De gemeente Elburg komt samen met de gemeenten Oldebroek, Hattem, Heerde op voor de belangen van alle inwoners die te maken kunnen krijgen met laag overvliegende vliegtuigen, na de openstelling van Lelystad Airport.
Op maandag 5 februari jl. heeft minister Cora van Nieuwenhuizen in Deventer gesproken met de burgemeesters en enkele inwoners van deze vier gemeenten. De minister verzekerde dat zorgvuldigheid boven snelheid gaat. Daarbij is aangegeven dat het onderzoek naar de herziening van het luchtruim geen ‘zoethoudertje’ is. Het is wel degelijk mogelijk om opstijgende vliegtuigen vanaf Lelystad Airport eerder op grotere hoogte te laten vliegen. Wel duurt het jaren om het luchtruim te herzien. Zo moeten piloten worden getraind en kost de internationale afstemming ook veel tijd.

De vier gemeenten en provincie Gelderland werken nu samen om de problematiek continu onder de aandacht te brengen. Daarbij spitsen zij zich toe op de volgende doelen:

• Eerst het luchtruim herindelen.

• Behoud de landelijke rust op de Veluwe.

• Een veilig luchtruim boven de Veluwe.

Het wachten is nu eerst op de uitkomsten van het herstel van de fouten in de milieueffectrapportage (MER) en het besluit van de minister over de uitvliegroutes.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment