IMG 5892

ELBURG - Woont u in de gemeente Elburg? Dan kunt u zaterdag 17 maart tussen 10.00 en 13.00 uur gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval. Het compost wordt uitgedeeld op locaties in Elburg, Doornspijk en ’t Harde. Kom op tijd, want op = op. Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Afhalen van het compost kan, zolang de voorraad strekt, zaterdag 17 maart tussen 10.00 - 13.00 uur bij:

  • Elburg: parkeerplaats de Oude Vos.
  • Doornspijk: parkeerplaats nabij Dorpshuis De Deel, Oude Kerkweg 52.
  • ‘t Harde: parkeerplaats bij zwembad De Hokseberg, Wolkamerweg 42.

Maximaal 2 zakken per persoon op=op

Goed voor milieu én portemonnee

Het hergebruik van GFT heeft een positief effect op het milieu. Van het GFT wordt compost en groene stroom gemaakt. Het compost legt CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. GFT scheiden en composteren heeft nog een voordeel: het is doorgaans goedkoper dan het samen met het restafval te laten verwerken.

Samen halen we er nog meer uit!

In 2017 werd in Elburg ruim 160 kilo GFT per inwoner apart ingezameld. Dit kan nog veel meer worden! Uit de inzamelresultaten blijkt dat in het restafval nog bijna 70 kilo GFT-afval per inwoner per jaar zit. Voedselresten, biologisch afbreekbare zakjes, kattenbak korrels met milieukeur en koffiefilters horen bijvoorbeeld ook in de GFT-bak.

GFT, meer waard dan je denkt! Meer informatie op www.afvalmeerwaard.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment