ouderc

HARDERWIJK/ELBURG - De oudercursus is een ondersteunende cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.

De cursus staat niet voor ‘de oplossing’ van het verslavingsprobleem maar leert ouders anders met hun kind om te gaan, zonder het los te laten. Wanneer het kind een middelenprobleem heeft, voelen ouders/opvoeders zich vaak machteloos en hebben het gevoel het gedrag van hun kind niet bij te kunnen sturen. Ouders/opvoeders proberen op allerlei manieren hun kind te laten minderen of stoppen. Dit kost veel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren.

  • Waar: Burgtstraat 2 in Harderwijk.
  • Wanneer: maandagavond van 19.00 - 21.00 uur.
    • Data 1: 10, 17, 24 september, 1, 15 oktober (terugkomavond)
    • Data 2: 5, 12, 19, 26 november, 10 december (terugkomavond)

 12, 19, 26 november, 10 december (terugkomavond)

Deze cursus reikt ouders/opvoeders handvatten aan, waardoor de ouder/opvoeder weer de regie in handen krijgt en het gevoel van machteloosheid minder kan worden. Bovendien kunnen de ouder/opvoeder hierdoor beter de verantwoordelijkheid leggen, daar waar hij hoort. Hierdoor kunnen ouder/opvoeder en kind weer hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Daarnaast is het lotgenotencontact een belangrijk onderdeel van deze cursus. In Flevoland draait deze oudercursus al een tijdje en de ouders die hier aan hebben deelgenomen gaven aan dat het meest helpende element van deze cursus was: het in gesprek gaan met andere ouders en ervaringen uitwisselen maar ook minder het gevoel te hebben van ‘alleen staan’. In vier avonden en een terugkomavond wordt met name ingegaan op de communicatie in het gezin en krijgen ouders praktische informatie om anders met hun kind om te gaan.

Opgeven kan via http://tactus.nl/form/index/index/id/41 of oudercursusharderwijk@tactus.nl. Voor vragen of meer informatie kunt u bellen naar: 06 10 56 18 84.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment