ELBURG - Op donderdag 22 mei 2014 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. In de gemeente Elburg staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen.

Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat. Als u gaat stemmen dan moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen.

Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Als u zich

niet kunt identificeren mag u niet stemmen. U brengt uw stem uit op een stembiljet.

Stemmen met een stempas én identiteitsbewijs

Om overal in Elburg te kunnen stemmen heeft u een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uiterlijk woensdag 21 mei 2014, tot 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij de afdeling burgerzaken. Mocht u alsnog uw "oude" stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas. Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Waar kunt u stemmen

Omdat u met een stempas overal binnen de gemeente mag stemmen vindt u hieronder een overzicht

van de lokaliteiten waar een stembureau is gevestigd:

 Gemeentekantoor Oostendorp, Zuiderzeestraatweg Oost 19 Elburg

 Het Nieuwe Feithenhof, Nunspeterweg 7 Elburg

 't Huiken, Lange Wijden 33 Elburg

Daltonschool De Vrijheid, de Wimpel 6 Elburg

 Verpleeghuis De Voord, Veldbloemenlaan 25 Elburg

 De Deel, Oude Kerkweg 52 Doornspijk

 Ons Huus, Oude Harderwijkerweg 61 Doornspijk

Maranathakerk, Bovendwarsweg 2 C (ingang Dennenweg) 't Harde

 Mariposa, Sportlaan 16 't Harde

 M.F.C. Aperloo, Stadsweg 27 't Harde

De stemlokalen met zijn toegankelijk voor mindervaliden. De stemlokalen zijn geopend van 's ochtends 07.30 uur tot 's avonds 21.00 uur.

Stemmen bij volmacht / iemand anders gaat voor u stemmen

Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in Elburg woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf.

De kiezer die voor u gaat stemmen moet ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u aan de voorzitter laten zien. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

U wilt gaan stemmen in een andere gemeente in Nederland

Als u op de dag van de stemming in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen, dan moet u een kiezerspas hebben. Zo'n kiezerspas kunt u verkrijgen door met uw stempas naar het gemeentehuis te gaan. Daar wordt uw stempas ingenomen en ontvangt u een kiezerspas. Met deze kiezerspas kunt u dan gaan

stemmen in elk willekeurig stemlokaal in Nederland. Het aanvragen van een kiezerspas kan uiterlijk woensdag 21 mei 2014 tot 12.00 uur.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment