IMG-20141007-WA0003

ELBURG - In oktober en november vindt de jaarlijkse controle plaats of alle in de gemeente aanwezige honden zijn geregistreerd.

In de gemeente Elburg wordt al jaren hondenbelasting geheven. De hondenbelasting wordt geheven als een algemene belasting om uitgaven die de gemeente maakt te bekostigen. Uit deze algemene middelen wordt ook het hondenbeleid van de gemeente bekostigd.

Het blijkt dat soms wordt vergeten een gekregen of gekochte hond te registreren bij de gemeente. Deze registratie is nodig omdat u voor uw hond hondenbelasting moet betalen. Om deze honden alsnog geregistreerd te krijgen wordt, in de maanden oktober en november, in een deel van de gemeente een huis-aan-huis controle gedaan.

Vooruitlopend op deze controle wordt u in de gelegenheid gesteld om alsnog aangifte te doen van uw hond(en). U kunt uw hond aanmelden door middel van een DigiD melding. Of door het aangifteformulier op www.elburg.nl in te vullen. U kunt het formulier afdrukken, invullen, ondertekenen en portvrij opsturen naar de afdeling Financiën en Personeel. U krijgt een ontvangstbevestiging na verwerking van de gegevens.

Als u vragen heeft over de aangifte of de op handen zijnde controle voor de hondenbelasting kunt u uw vraag sturen aan belastingen@elburg.nl. U kunt uw vragen ook stellen bij de servicebalie van de gemeente. De servicebalie is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 8.00 tot 19.00 uur. Telefonisch is de servicebalie te bereiken op nummer 0525-688688.

Links website:

Aangifteformulier Hondenbelasting (DigiD)

Afmeldingsformulier Hondenbelasting (DigiD)

Verordening hondenbelasting

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment