verkeer

ELBURG - Verkeerssituaties zijn aan veranderingen onderhevig en ook verkeersregels veranderen van tijd tot tijd. Veel verkeersdeelnemers – vooral ouderen - hebben hier nogal eens moeite mee. Om die reden organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Elburg/'t Harde voor 50-plussers van de gemeenten Elburg én Oldebroek een theorie– en rijvaardigheidstest, de zogenaamde BROEM-ritten.

Op woensdagavond 29 oktober 2014 wordt gestart met een theorie-avond. Tijdens deze avond kunt u uw kennis op het gebied van verkeer weer op peil brengen. U krijgt theorieles van een ervaren instructeur en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Donderdag 30 oktober 2014 vindt vervolgens een rijvaardigheidstest plaats. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren rij-instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een halfuurtje met u de weg op. Na de rit zal in een gesprek de rit nog eens worden doorgenomen. Tevens kunt u dan een reactie-, gehoor-, ogen- en theorietest doen. Het geheel zal ongeveer 3 uur in beslag nemen.

Zowel de theorie-avond als de rijvaardigheidstest vindt plaats bij of vanuit Gemeenschapscentrum 't Huiken te Elburg. In totaal kunnen hieraan maximaal 60 personen deelnemen. Deelname is alleen mogelijk voor automobilisten die 50 jaar of ouder zijn en wonen in de gemeenten Elburg of Oldebroek. Er wordt een eigen bijdrage van slechts € 15,00 gevraagd. Overigens hebben de resultaten van de testen geen gevolg voor het behoud van uw rijbewijs.

U kunt zich tot en met 17 oktober 2014 aanmelden. Het heeft voorkeur dit via e-mail te doen. Het e-mailadres daarvoor is vvn-elburg-harde@kpnmail.nl. Vermeld daarin:

Uw naam, geboortedatum, adresgegevens en telefoonnummer;Eventuele voorkeur voor dagdeel van de rijvaardigheidstest (ochtend, middag of geen voorkeur).

Maakt u geen gebruik van e-mail, stuur dan een korte brief met de gevraagde gegevens naar:
Veilig Verkeer Nederland, afdeling Elburg/'t Harde
p.a. Paardebloem 13
8081 DB ELBURG

Ongeveer een week voorafgaand aan de theorie- en rijvaardigheidstest ontvangt u informatie over de exacte tijden dat u op beide dagen wordt verwacht.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment