Elburg Wijzer

Een paar weken terug schrok ik erg van berichten dat onze jeugd zich bezighoudt met lachgaspatronen. Gelukkig weet ik inmiddels dat zowel Stichting WIEL als onderwijs en verenigingen dit goed oppakken. We zetten in op informatie en voorlichting richting ouders en jeugd, zowel via social media als rechtstreeks. We pakken dit samen heel serieus op omdat we ons zorgen maken. Natuurlijk, jongeren die dit doen veroorzaken zo hier en daar overlast en gooien hun troep zomaar weg, dat kan echt niet. Maar wat ik veel belangrijker vind, lachgas inademen is schadelijk voor je gezondheid en op het moment dat je het doet kan het zelfs levensbedreigend zijn. Maar ook voor je ontwikkeling en je latere leven kan het heel negatieve gevolgen hebben.

De maand januari was een mooie maand voor het thema onderwijs. We voerden gesprekken met Nuborgh LF over hun wens om grootschalig te investeren in het gebouw. Met het onderwijs, kinderopvang en jeugdzorg hadden we een goed gesprek over een gezamenlijke visie op opgroeien en ontwikkelen in Elburg. Samen met scholen voor basisonderwijs en het samenwerkingsverband spraken we over een zogenaamd ‘dekkend aanbod’: onderwijs voor alle kinderen, geen thuiszitters, kind centraal en zo mogelijk ‘thuisnabij’.

Tot slot mocht ik vorige week met een symbolische druk op de knop de vernieuwde website  www.elburgwijzer.nl openen. Alle informatie over zorg en ondersteuning, opvoeding en gezin of wonen en huishouden staat nu op één plek. Ik vind het belangrijk dat mensen snel kunnen zien waar zij met hun vraag terecht kunnen. Natuurlijk kunt u ook altijd terecht bij de medewerkers van team Doe’th, het Centrum voor Jeugd en Gezin en MEE Veluwe. Zij helpen u graag met uw eventuele vragen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment