ELBURG - Vanaf maandag 12 mei verloopt de dienstverlening in de centrale hal van het gemeentekantoor nog klantvriendelijker. Dan start de gemeente met het werken in zogenoemde themabalies. Deze themabalies betreffen een doorontwikkeling van het klantcontactcentrum van de gemeente Elburg. De balies op de eerste verdieping zijn samengevoegd met de balies in de centrale hal.

Volgens burgemeester Frans de Lange verloopt de dienstverlening zo sneller en overzichtelijker: "Het voordeel van deze manier van werken is dat de gemeente een groot deel van de 'eenvoudige' aanvragen uiteindelijk binnen een week kan afhandelen. Dit lukt doordat we de werkwijze zoveel mogelijk gaan standaardiseren. Doordat we vergelijkbare producten op een uniforme wijze gaan afhandelen kunnen we in de nabije toekomst onze burgers sneller helpen. Overigens zijn we met de introductie van de themabalies nog niet klaar met ons klantcontactcentrum. Nu gaan we verder met het digitaliseren van de producten en diensten van de gemeente. Dan hebben burgers nog meer mogelijkheden om hun zaken vanuit huis te regelen."

Openingstijden

De themabalies zijn dagelijks geopend, van 8:00 – 12:30 uur en op woensdag tot 19:00 uur.

De servicebalie kent ruimere openingstijden: van 8:00 – 17:00 uur en op woensdag tot 19:00 uur.
Bij binnenkomst verwijst de medewerker van de servicebalie door naar de juiste themabalie. De themabalies zijn onderverdeeld in bevolkingszaken en vergunningen. Onder bevolkingszaken vallen andere de volgende producten: aanvragen voor een rijbewijs, paspoort, naturalisatie, verhuizing, geboorteaangifte, aangifte overlijden, uittreksels, Verklaring Omtrent Gedrag etc.

Onder vergunningen vallen onder andere: parkeerontheffingen, voorwerpen op de openbare weg en uitgifte van de afvalpassen die voorheen bij de balie van de afdeling Beheer behandeld werden; lichte bouwvergunningen, sloopmeldingen, standplaatsen, (tijdelijke) Reclamevergunningen van de afdeling Bouwen en Milieu; aanwezigheidsvergunningen, bingomeldingen, vuurwerkvergunningen en collectevergunningen van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling; kastransacties van de afdeling Financiën en Personeel.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment