53633610 2318252504879152 1544575951671656448 o

- door Jan Nathan Rozendaal -

Afgelopen zaterdag ontvingen we in Elburg de burgemeester, het burgercomité en het Sint-Nicolaasgilde uit onze partnerstad Haselünne. Natuurlijk lieten we hen wat nieuwe plekken in Elburg zien, zoals het mooie restaurant van Rosalie aan de Gracht. We stonden met elkaar stil bij het feit dat we al 30 jaar partnersteden zijn. Allebei oude hanzesteden met een rijk verleden. In die 30 jaar hebben er heel veel ontmoetingen plaatsgevonden tussen inwoners uit Elburg en Haselünne. Nog jaarlijks zijn er over en weer voetbalwedstrijden, treden koren bij elkaar op en ontmoeten leerlingen van de middelbare scholen elkaar. Het mooiste aan de stedenband vind ik zelf dat Duitse leerlingen bij ons de dodenherdenking bijwonen en dat onze leerlingen de Kristalnachtherdenking bijwonen. Een heel mooie manier om elkaar beter te leren kennen.

Toen 30 jaar geleden de stedenband ontstond was het doel vooral om te komen tot meer verbroedering en samen de vrede te vieren. Dat doel is zeker behaald. Tegenwoordig is de stedenband meer gericht op culturele uitwisseling en uitwisselingsprogramma’s tussen de scholen. Dat zijn mooie en waardevolle initiatieven. Ik ben benieuwd hoe de stedenband zich de komende 30 jaar verder zal ontwikkelen.

Mocht u nog nooit onze partnerstad Haselünne bezocht hebben, dan kan ik u van harte aanraden dat een keer te doen. De leden van ons burgercomité en van ons Sint-Nicolaasgilde vertellen u er graag meer over. Meer informatie vindt u op onze website: bit.ly/2CeX8Jw of op de Facebookpagina van het BurgerComité Elburg-Haselünne.

 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment