ELBURG - Op woensdagmiddag 11 juni is het weer Buitenspeeldag! Op die dag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. Kinderen en jongeren worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan. Want lekker buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is vooral heel erg leuk!

De Buitenspeeldag is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Scholen, ouders, belangenorganisaties en verenigingen worden opgeroepen om mee te doen aan de Buitenspeeldag en lokaal een afwisselend buitenprogramma te organiseren, zodat kinderen op 11 juni volop buiten kunnen spelen.

De gemeente Elburg ondersteunt de buitenspeeldag van harte, want buitenspelen past in het streven naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht voor kinderen. De gemeente werkt mee aan de Buitenspeeldag door vergunning te verlenen voor het afsluiten van deelnemende straten. Scholen, groepen en particulieren die willen deelnemen aan de Buitenspeeldag 2014 kunnen zich aanmelden via www.buitenspeeldag.nl Na registratie ontvangt u een aanmeldbevestiging per email. Uw activiteit wordt zichtbaar op de website en u ontvangt een startpakket.

Naast de aanmelding op de website is het belangrijk om u ook aan te melden bij de gemeente. Wij bieden net als voorgaande jaren de mogelijkheid om straten af te sluiten voor het organiseren van activiteiten in de straat of wijk. U kunt daarvoor een verzoek indienen. Het verzoek dient uiterlijk 3 juni 2014 ingediend te zijn bij de gemeente. Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer A. Bosman via telefoonnummer 0525-688688.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment