E bike kaart 2019

ELBURG -  Nederland is het land van de fietsers: we fietsen vanaf ons 4de of 5de levensjaar tot we soms wel 94 of 95 jaar oud zijn. De fiets is niet alleen een betaalbaar en praktisch vervoermiddel, maar blijkt ook bij te dragen aan een betere gezondheid, een beter milieu en een stukje zelfstandigheid.

Maar bovenal is fietsen een feest … en dat moet het ook blijven. Daar wil de gemeente Elburg graag haar steentje aan bijdragen. In samenwerking met de provincie Gelderland en de Fietsersbond biedt zij alle 60-plussers in de gemeente de mogelijkheid deel te nemen aan de Training voor Langer Fietsplezier, die op 10 mei (10.00-15.30 uur) plaatsvindt in het Huiken (Lange Wijden 33 in Elburg).

Bij deze – gratis - Training staat alles in het teken van het fietsplezier: de deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar Het Huiken; daar worden zij door fietsdocenten van de Fietsersbond ontvangen met een kopje koffie of thee . Op het programma staat vervolgens een fietstocht door de omgeving van zo’n 25 km, maar deze route kan onderweg ook ingekort worden. We fietsen o.a. naar de tuinen van A Vogel in ’t Harde, IJsboerderij Bonestroo in Doornspijk en u kunt de molen bezichtigen van bakkerij Schuld in Elburg. Tijdens het bezoek bij deze locaties kunt u tevens tips krijgen over hoe u nog prettiger en veiliger kunt gaan fietsen. Zo is er een fietsparcours, de fietsdocenten keuren uw fiets en kijken of deze goed is afgesteld, bij een bewegingsdocent krijgt u tips en tricks om lekker fit te blijven en er wordt info gegeven over de lokale verkeerssituatie.

Bij de Training draait het ook om de gezelligheid. Naast een fietstocht en enkele koffie/theepauzes is er een gezamenlijke lunch, die door de gemeente wordt aangeboden. Hier kunnen de deelnemers met elkaar in gesprek gaan en eventueel fietsmaatjes ontmoeten. Ook zijn de fietsdocenten dan aanwezig voor alle mogelijke vragen over de fiets, de fietser en het fietsen.

De bedoeling van de Training is om samen met leeftijdgenoten te genieten van de mogelijkheden die de fiets / e-bike biedt. De gemeente Elburg, de provincie Gelderland en de Fietsersbond hopen dat de deelnemers zich door de informatie op deze gezellige dag bewuster, comfortabeler en veiliger in het verkeer zullen begeven.

Geïnteresseerden kunnen zich bij de Fietsersbond aanmelden voor de Training: https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/ of een e-mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (vermeld dan naam, adres, telefoonnummer, leeftijd).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment