cultuur

Het is als het intrappen van een open deur: Elburg beschikt over enorm veel cultuur. Het werd me tijdens de feest- en herdenkdagen in de afgelopen weken opnieuw duidelijk; iedere kern beschikt nota bene over eigen koren of een eigen muziekkorps!

Het leuke van cultuuractiviteiten is dat het voor iedereen geschikt is en ontzettend divers. Van orgelspel tot beeldhouwen, van poëzie schrijven tot het meezingen in een mannenkoor; dat is allemaal kunst en cultuur. Iedereen heeft talenten gekregen om op zijn of haar wijze artistiek te zijn. Natuurlijk, een kind maakt andere muziek dan een volwassen amateurmuzikant, en een puber zal een ander kunstobject beeldhouwen dan een gepensioneerde.

Daar zie ik ook de mooie verbindingsmogelijkheden van cultuur. Die verbindingen storen zich niet aan generatieverschillen of sociaal-maatschappelijke afkomst. Een voorbeeld hiervan is het project ‘Geef het door’ wat gemeente Elburg in samenwerking met de Nuborgh uitvoert: brugklassers gaan naar ouderen om hen te interviewen. Mooie en ontroerende levensverhalen en nuttige wijsheden worden daar uitgewisseld. Tijdens deze gesprekken worden letterlijk verbindingen over generaties heen gelegd. Binnenkort hoop ik de resultaten daarvan te zien en wordt er een heus boek door de leerlingen opgeleverd.

Ik zie uit naar een volgend “verbindingsproject”. Een project waarin we kunst en cultuur als verbinding tussen verschillende groepen in onze samenleving gebruiken. Heeft u inmiddels daarvoor een idee gekregen? Laat het me weten en ‘Geef het door’.

Arjan Klein

Wethouder

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment