62196769 2449876531716748 5972998919624327168 o

ELBURG -  Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe, zo ook in Elburg. Daardoor krijgen we er allemaal vroeg of laat mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Gemeente Elburg wil graag een dementievriendelijke gemeente zijn. De gemeente pakt dit aan als een project. Binnen het project werkt men samen met organisaties en instellingen op het gebied van zorg en welzijn. Maar de gemeente kan de hulp van inwoners, instellingen, bedrijven en horeca goed gebruiken!

Mantelzorgers
70% van de mensen met dementie woont thuis. Zij hebben naast professionele hulp ook de hulp nodig van mantelzorgers. Ook mantelzorgers zelf kunnen af en toe wel wat hulp gebruiken. Om even niet te hoeven zorgen bijvoorbeeld. Of om met andere mantelzorgers te kunnen praten. Vanuit Stichting Wiel wordt de komende maanden een behoeftepeiling uitgevoerd onder mantelzorgers.

Samen
Samen met Icare, Stichting Alzheimer Nederland, ervaringsdeskundigen, WoonzorgUnie Veluwe, De Voord, Platform informele zorg, PCOB, en woningcoöperaties wordt gekeken hoe mensen met dementie zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Het is heel belangrijk dat mensen met dementie mee kunnen blijven doen aan het dagelijks leven, zo ver dat in hun vermogen ligt.

Training voor iedereen
Doe mee aan een gratis training! Onder de noemer Samendementievriendelijk (website:samendementievriendelijk.nl), worden trainingen georganiseerd voor geïnteresseerden. In 2 à 2 1/2 uur leert u hoe u mensen met dementie kunt helpen bij alledaagse dingen als dat nodig is. Tijdens deze training leert u hoe u GOED*  omgaat met dementie.

De trainingen worden allemaal aangeboden in de week van 1-6 juli op een aantal wijkontmoetingscentra. U kunt een training volgen op de volgende locaties en tijdstippen:

dementietr

Heeft u interesse om een training te volgen? Aarzel niet en geef u snel op: dementievriendelijk@elburg.nl 

* GOED:
Geruststellen
Oogcontact maken
Even meedenken
Dank je wel

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment