kwak 004

OOSTERWOLDE - Kwakkel's groente- en fruithandel bestaat al sinds 1954 en dat betekent dat de winkel dit jaar het 60-jarig jubileum viert. Ook staat de groente- en fruithandel dit jaar 40 jaar op de markt.

Jan en Jenny Kwakkel zijn in 1954 getrouwd en begonnen een week later met de winkel in Oosterwolde. Zoon Wim Kwakkel, die de winkel samen met zijn vrouw Gerda runt vertelt: 'Mijn vader ventte al een aantal jaren hier in Oosterwolde vanuit Kampen. Eerst met paard en wagen en later met een kleine vrachtauto. Begin jaren 70 is daar ook de markt bij gekomen en de eerste markt was die in 't Harde, waar we nog steeds staan'.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Jan van de Pol

Wim Kwakkel vervolgt: 'De eerste keer zijn mijn ouders met de trekker en wagen van onze buurman naar de markt geweest, daarna kwam er al heel snel een tweede vrachtauto. In datzelfde jaar zijn mijn ouders ook in Ens begonnen, ook daar staan we nog steeds. Sinds 1979 staan we ook in Elburg en sinds 1980 in Staphorst en sinds 2003 in Olst. Het bijzondere is dat mijn moeder zo nu en dan nog wel helpt op de markt en zo stond ze bijvoorbeeld dit jaar voor de 44e keer op de schapenmarkt in Oldebroek, want eigenlijk was dat de eerste (jaar)markt.'

Oma Jenny is inmiddels 81 jaar, maar is nog regelmatig in de winkel aan de Groote Woldweg te vinden om, ocht het nodig zijn, bij te springen.

Om de klanten te bedanken trakteert Kwakkel ze in week 44 (Elburg in week 45) op een lekkere fruitattentie en bij aankoop van € 5.00 is er bovendien een gratis leuke attentie.

Voor meer informatie www.wkwakkel.nl of www.facebook.com/kwakkels

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment