foto lyda

De afgelopen maanden leek het soms bijna nergens anders over te kunnen gaan dan stikstof en over de PAS, het Programma Aanpak Stikstof, dat gesneuveld was bij de Raad van State. Als eenvoudig wethouder kun je dan niet veel meer doen, dan met iedereen afwachten. Want het probleem ontstond in Den Haag en de oplossing moest toch ook vooral daar vandaan komen. Gelukkig hebben we in Elburg intussen weer bouwstof! Voor diverse locaties kon worden aangetoond, dat de hoeveelheid stikstof als gevolg van de bouw onder de norm zou blijven. Een hele opluchting, vooral voor al diegenen die zaten te wachten op De Dijkjes. Maar liefst 226 woningen moeten daar op termijn gaan komen, waaronder ook veel sociale huur- en koopwoningen. Allemaal duurzaam en ‘van het gas af’ gebouwd. Er waren al een heel aantal bouwkavels verkocht en mensen dreigden serieus in de knel te raken, doordat ze hun eigen woning al hadden verkocht en daar op enig moment ook uit moeten.

Je komt dan plotseling heel dicht bij de problemen die mensen onverwacht hebben ondervonden. En dan is dit nog maar ‘klein zeer’ vergeleken bij datgene wat boeren is overkomen en wat de bedrijven en medewerkers in de bouw hebben gevreesd en nog steeds vrezen! Want we zijn er nog niet en ik ben net als iedereen heel benieuwd hoe het verder zal gaan.

In de tussentijd wordt gelukkig ook gebouwd aan de Nunspeterweg, op Vossenakker Zuid en binnenkort aan de Paterijstraat. Het is echt een hele opluchting voor velen, dat dit weer lukt!

Lyda Sneevliet

wethouder

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment