huis

Eigenlijk houd ik niet zo van gezelschapspelletjes. Maar af en toe speel ik een potje Rummikub of Triominos. Bij die spellen is de eigen inbreng sterk afhankelijk van de stenen die de andere spelers aanschuiven. Vaak ontstaat er een kettingreactie, want als er een Triominos-steen met twee vijven en één drie opgelegd wordt, moet de volgende speler wel een passende steen met ten minste één vijf en één drie aanleggen. Bovendien moeten de cijfers ook nog in de juiste hoeken van de steen staan. Bovengenoemde kettingreactie wil ik ook graag veroorzaken in de betaalbare huurwoningen. Op verzoek van woningcorporatie Omnia wordt de zogenaamde experimentenregeling voor een aantal nieuwe huurwoningen ingezet. Binnen deze regeling krijgen ‘zittende’ huurders in Elburg van zowel Omnia als Uwoon voorrang om naar een hagelnieuwe huurwoning door te schuiven. Het is helemaal mooi als een huurder een wat groter huishouden heeft, dan kan dit huishouden in een grotere woning komen. Natuurlijk wordt niemand verplicht, iedere huurder mag spreekwoordelijk een beurt overslaan.

Ik hoop dat we in gemeente Elburg een kettingreactie in de huurwoningen gaan krijgen. Want zodra een huurder naar zo’n nieuwe huurwoning is verhuisd, kan er een andere woningzoekende weer in zijn vorige huurwoning trekken. Via de woningcorporaties wordt u geïnformeerd; ik ben benieuwd of u wilt doorschuiven.

Arjan Klein

Wethouder Volkshuisvesting

Ps. Bent u huurder en wilt u meer weten over de genoemde regeling? Neem contact op met uw corporatie en vraag naar de exacte voorwaarden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment