RAAD ELBURG

Maandag 17 februari 2020 vergadert de gemeenteraad van Elburg.

Op de agenda staat:

  • De huisvestingsverordening regelt de toewijzing van de sociale huurwoningen in de gemeente. De verordening regelt onder andere wie voorrang krijgt met een urgentieverklaring, hoe de inschrijfduur wordt meegewogen en hoe het systeem van loting werkt.
  • De winkeltijdenverordening regelt in aanvulling op de wet de tijden waarop winkels open mogen zijn dan wel gesloten moeten zijn. De verordening geldt ook voor winkels op campings en in musea. Ten opzichte van de huidige verordening is het verschil dat winkels voortaan op 2e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Goede Vrijdag, Hemelvaartsdag open mogen zijn, tenzij deze dag op een zondag valt. Een ontheffing is niet langer nodig. Geen enkele winkel mag nog op zondag open, dus ook de campingwinkel en de museumwinkel niet. De mogelijkheid om ontheffing aan te vragen van dit verbod, komt te vervallen.

U bent van harte welkom bij de vergaderingen aanwezig te zijn. De vergadering is in het gemeentehuis, Zuiderzeestraatweg Oost 19 te Oostendorp en begint om 19.30 uur. De vergaderstukken staan op https://ris2.ibabs.eu/elburg en liggen ter inzage in het gemeentehuis te Oostendorp. Hier is ook de raadsvergadering te volgen in beeld en geluid. In het kader van de privacywetgeving wijzen we u erop

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment