burg

Er liggen vreemde dagen achter ons. Ouderen die geen bezoek meer mogen ontvangen. Kinderen die thuis zitten en afstandsonderwijs volgen. Ouders die ondertussen proberen thuis ook nog aan hun werk toe te komen. Maar ook mensen die plots hun werk of inkomen zijn kwijtgeraakt: heftig! We beginnen nu allemaal de effecten te merken van de getroffen maatregelen. We kunnen niet meer uit eten, niet meer naar de voetbal, niet meer naar de muziekschool, niet meer naar de kerk. Iedereen probeert er het beste van te maken, maar het blijft vreemd...

Ondertussen wordt er ook keihard gewerkt. Alle lof voor onze huisartsen en zorgverleners die nu overuren maken! Complimenten voor de scholen die creatieve oplossingen zoeken voor het onderwijs-op-afstand! Bewondering voor ouders die thuis hun werk en de zorg voor de kinderen proberen te combineren! Waardering voor iedereen die zich inzet voor hen die het moeilijk hebben!

Ook bij de gemeente gebeurt er achter de schermen heel veel. We hebben een aantal maatregelen genomen om de getroffen bedrijven, verenigingen en andere organisaties te ondersteunen. Er staat een team van mensen klaar om daarin te helpen. Op onze website vindt u daar meer informatie over.

Ik wens u allen veel wijsheid en sterkte in alles wat er op u afkomt.

Onze zieken: van harte beterschap gewenst!

Onze ouderen: weet dat we aan u denken! 

Hebt u hulp nodig? Neem dan gerust contact op met Stichting Wiel of het Sociaal trefpunt: er staan heel veel vrijwilligers klaar om u te kunnen helpen met boodschappen, klusjes rond het huis etc.

Ieder die financieel getroffen is door de maatregelen: we gaan ons best doen u zo goed mogelijk te helpen!


Hartelijke groet,

Ir. J.N. Rozendaal

Burgemeester Elburg

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment