elburg logo

ELBURG - Elburg heeft samen met Nunspeet, Oldebroek, Hattem en Heerde een brandbrief naar de VNG en Tweede Kamer gestuurd omtrent de financiële toekomst van deze gemeenten. De bezuinigingen van het Rijk op de jeugdzorg zijn nog steeds niet teruggedraaid en dat terwijl de zorgvraag toeneemt. Op dit moment wordt er in Den Haag nagedacht over een herverdeling van het gemeentefonds, de grotere gemeenten krijgen meer en de kleinere gemeenten ontvangen minder. Er worden zelfs bedragen genoemd van tussen de € 50 en € 100,- per inwoner minder: ‘Dit is echt ongelofelijk en onuitvoerbaar’, zegt wethouder Henk Wessel uit Elburg.

Ook merken we de financiële gevolgen omtrent Corona als gemeente. Als het kabinet deze voornemens niet aanpast zullen in alle gemeenten met minder dan 100.000 inwoners forse bezuinigingen nodig zijn.

Allerlei voorzieningen die we zorgvuldig hebben opgebouwd door de jaren heen lopen dan gevaar, denk aan geld voor o.a. onderwijs, sport en onderhoud openbare ruimte.

Daarom hebben de vijf gemeenten op de ‘Kop van de Veluwe’ deze brandbrief gestuurd aan onze belangenvereniging de VNG en de Tweede Kamer. Wethouder Henk Wessel: ‘Er zijn goede contacten met Tweede Kamerleden, ik vertrouw erop dat ze de gemeenten en haar inwoners niet in de kou laten staan. Dit is onverantwoord en niet uitvoerbaar.’

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment