brug

ELBURG -  “Een bijzonder kwalijke ontwikkeling, ik ben er ontsteld over”, zegt wethouder Henk Wessel over de recente problemen met de Elburgerbrug. Gedeputeerde Staten, kijk nu eens goed naar de reeks van incidenten!” Het college van burgemeester en wethouders heeft een brief gestuurd naar het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland. Daarin uit het college het ongenoegen over de reeks van problemen en het falend onderhoud.

“Kijk”, zegt wethouder Henk Wessel, “iedereen snapt dat onderhoud periodiek noodzakelijk is en dat er wat mis kan gaan. Maar dat bij de onverwachte recente sluiting van de brug er enkele dagen niet eens aan gewerkt wordt en hierover ook geen communicatie plaatsvindt, dat is toch wel te gek voor woorden! Verder is de brug bezien over een periode van vijf jaar gewoon te vaak buiten gebruik. De provincie Flevoland heeft deze belangrijke schakel in haar infrastructuur niet goed op orde.”

Economische gevolgen

De brief van het college gaat in op de reeks van afsluitingen als gevolg van gepland en ongepland onderhoud. Daarbij wijst het college op de economische gevolgen die deze afsluitingen met zich meebrengen. Wethouder Henk Wessel hierover: “Onze winkeliers, ondernemers en (agrarische) bedrijven ondervinden deze gebeurtenis als een nieuwe financiële domper. Eerst bleven door de Corona de klanten weg, nu lukt het de klanten vanuit Flevoland niet om bij de winkels te komen. En wat te denken van de extra kosten voor transport, of de soms zelfs dagelijkse één tot twee uur extra reistijd voor onze medewerkers? Want die rijden dan van Dronten over Kampen en komen daar in aanzienlijke files terecht.”

Dat de Elburgerbrug met problemen kampt is bekend. Het betreft de enige verbinding met de provincie Flevoland tussen de Roggenbotsluis bij Kampen en het Aquaduct Veluwemeer bij Harderwijk. Een groot deel van het verkeer, met name uit de richting van Dronten, is aangewezen op de route langs de Roggebotsluis. Vanwege werkzaamheden op de N307 in Overijssel en de grote drukte bij de N50 moeten weggebruikers al snel rekening houden met een half uur extra reistijd richting een bestemming. De brief van het college staat onderaan dit bericht op www.elburg.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment