Aperloo

'T HARDE - Elburg kent een Jeugdlintje, een Jeugdburgemeester en een JeugdRaad. Op  komen die Elburger evenementen samen in het Multi Functioneel Centrum Aperloo in ‘t Harde. Daar wordt het lintje uitgereikt en worden Jeugdburgemeester en JeugdRaad geïnstalleerd.

Jeugdlintje

Met de uitreiking van het jeugdlintje wordt de inzet van een jongere uit Elburg die zich belangeloos inzet, beloond. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal zal dit jaar het lintje uitreiken aan Thomas van ’t Veen.

Jeugdburgemeester

Sinds 2018 kent Elburg een Jeugdburgemeester. Een selectiecommissie heeft dit jaar uit dertien voordrachten een keuze gemaakt. Dit jaar zal Josefien Camminga de ambtsketen dragen. Op 30 september 2020 zal Jesse Moling de keten overdragen aan Josefien.

JeugdRaad

In 2019 zijn de leden van de eerste Elburger JeugdRaad geïnstalleerd. Die JeugdRaad heeft gezorgd voor een plek in Elburg waar jonge tieners natuurlijk kunnen spelen. Dit jaar hebben twaalf basisscholen leden en plaatsvervangende leden voorgedragen. In totaal 23 leerlingen zullen op 30 september 2020 worden geïnstalleerd.

Corona

De drie heugelijke momenten vinden op 30 september 2020 vanaf 15.00 uur gezamenlijk plaats in het MFC Aperloo. Vanwege de corona-maatregelen is het dit jaar helaas niet mogelijk om dat in een openbare bijeenkomst te doen. Alleen genodigden en de lokale pers kunnen binnen de anderhalve meter normen een plek krijgen in het MFC. De leden van de eerste Elburger JeugdRaad gaan na de installatie samen met de Jeugdburgemeester aan de slag.

NB: Wilt u als pers aanwezig zijn, wilt u uw komst dan aanmelden bij griffie@elburg.nl voor 28 september a.s.?

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment