thumbnail willem korfbal 1

Wethouder Willem Krooneman sprak met Geert de Haan en Rianca Wemerman van Korfbalvereniging (KV) Elburg. (Dit gesprek vond plaats net voor de landelijke aanscherping van maatregelen half september). De sportverenigingen kwamen in een nieuw tijdperk: eerst viel alles stil, daarna voorzichtig opstarten, eerst alleen met de kinderen en de jeugd. Nu weer op naar waar het je voor doet: samen vereniging zijn, sport en plezier, gezelligheid, prestatie en competitie.

Op het zonovergoten sportpark van de korfbalvereniging (overigens helemaal 'ingericht' volgens corona richtlijnen: looproutes, stippen in verband met afstand houden, desinfectiemiddelen) trof ik twee bestuursleden aan die boven alles een positieve insteek hebben. Nog voordat ik een vraag kan stellen zegt Geert spontaan: ''We zijn blij dat we weer aan de slag kunnen, we zijn positief, en genieten elke dag.” Rianca is net zo enthousiast en positief: ''Bestuur en vrijwilligers werken zich samen met de leden een slag in de rondte om weer zoveel mogelijk te kunnen doen.''

Terugkijkend: ''We hebben zoveel mogelijk geprobeerd contacten binnen de vereniging levend te houden: apps, social media benutten, alles om betrokkenheid te tonen, om ook dat 'samen vereniging zijn' vorm te blijven geven. In juni hebben we als bestuur bij elk lid persoonlijk een attentie gebracht in de vorm van een briefje met een rolletje Topdrop.”

Vooruitblikkend zien ze vooral een uitdaging. “Er is toch veel onzekerheid, zeker met binnensporten. Natuurlijk volgen we de landelijke regels, laten we hopen dat de cijfers dalen en dat we langzaamaan weer meer kunnen en mogen.”

Willem Krooneman

Wethouder sport 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment