krooneman

Toen ik bezig was met een zelf opgenomen filmpje als digitale nieuwjaarsgroet voor de gemeentelijke medewerkers hoorde ik mezelf zeggen 'ik hoop op een ander jaar'. En meteen dacht ik 'overnieuw dat filmpje. Een ander jaar, wat raar, beetje dom ook, een nieuw jaar is toch altijd een ander jaar?' Maar daarover verder nadenkend heb ik het filmpje maar zo gelaten.

Immers, we hopen toch allemaal op een echt ander jaar? Of we nu dichtbij of wat meer op afstand te maken hebben gehad met COVID /corona: we hopen allemaal dat 2021 het jaar wordt waarin we zoals Den Haag vaak zegt 'met z'n allen corona eronder krijgen'. Overigens heb ik zo mijn bedenkingen bij deze slogan, omdat ik ervan overtuigd ben dat we bij alles wat we doen afhankelijk zijn van Gods zegen. Dus ook bij de aanpak en bestrijding van corona, het vaccin, enzovoort.

Ik hoop dat we allemaal een ander 2021 hebben: een jaar waarin we weer onze oudere, kwetsbare en eenzame naasten mogen bezoeken, een jaar waarin we weer gewoon onze verjaardag en andere familiefeestjes mogen vieren. Maar ook een jaar waarin we weer 'in groten getale' naar de kerk kunnen, samen mogen sporten of binnen en buiten van sport mogen genieten. Een jaar waarin kinderen en jongeren weer naar school mogen, leerkrachten weer op de normale manier aan de slag kunnen. En voor onze ondernemers en/of winkeliers: wat zou het mooi zijn als de lock down snel opgeheven kan worden, ik gun iedereen een topjaar!

Maar ook een jaar waarin iedereen, maar met name al die werkers in de zorg, de ziekenhuizen, verpleeghuizen, of waar dan ook weer wat op adem kunnen komen.

Tot slot: heel veel dank, waardering en respect voor iedereen die vaak onder heftige omstandigheden, op welke manier dan ook, er in 2020 was voor de ander. Wat dat betreft graag geen ander jaar: laten we ook in 2021 omzien naar de ander en er zijn voor de ander. Ik wens u en jou alle goeds, met en voor elkaar!

Willem Krooneman

Wethouder

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment