burgemeester

Na een paar zware weken, lijkt het erop dat we langzaamaan weer wat meer kunnen.  Toch moeten we goed op blijven letten dat de besmettingsgraad verder daalt; zeker met alle onzekerheid over de Britse variant van het virus. Ik ben blij dat de naleving in onze gemeente ze goed is.

Ik ben ook blij dat onze jongeren geen gehoor hebben gegeven aan de oproep om te gaan rellen.

Dank ook aan de politie dat zij dat goed in de gaten hebben gehouden. Ik schaam me voor wat er elders in ons land gebeurd is. Dat is echt idioot. Weet dat de politie extra mensen heeft vrijgemaakt om dit soort gedoe aan te pakken. Want dat is echt onacceptabel!

Wat moeten we nu? Bij de pakken neer gaan zitten? Klagen? Nee, dat lijkt me niet goed. Laten we ons richten op het positieve. Uitziend naar betere tijden en ondertussen doen wat we kunnen doen. De dagen worden weer langer; er is licht aan het eind van de tunnel!

Jonathan Sacks, voormalig opperrabbijn van Groot-Brittannië en lid van het Britse Hogerhuis schreef een mooi boek over dit thema. Onze roeping als mens is om verantwoordelijkheid te nemen; juist ook in tijden van crisis. Om het met de titel van zijn boek te zeggen "Een gebroken wereld heel maken". Daar zijn wij toe geroepen.

Ik wens ons allen veel wijsheid en inzicht om komend jaar dat te doen. Om licht en liefde te brengen. Om positieve woorden te spreken. Om dingen beter een mooier te maken.

"Het is beter een kaars aan te steken, dan de duisternis te vervloeken"

Hartelijke groet,

Ir. J.N. Rozendaal
Uw Burgemeester

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment