bestellen

Tuurlijk, het gaat altijd en overal over corona, nu al bijna een jaar. Het beheerst behoorlijk ons leven, en dat is logisch: we zien het om ons heen gebeuren, hebben zorg, zijn onzeker. We praten erover, lezen erover, kijken en luisteren naar praatprogramma's. Elke dag weer nieuwe cijfers: de laatste tijd dalend en toch weer de zorg over mogelijke stijging naar een derde golf als gevolg van de varianten die er inmiddels zijn. En natuurlijk over de vaccinaties: laat begonnen en nu toch langzaam naar een behoorlijk tempo. Kortom: gespreksstof genoeg, veel om ons nog steeds zorgen over te maken, zeker als ook onze gezondheid, ons inkomen, ons bedrijf in het geding komt.

Als gemeente proberen we alles te doen om te ondersteunen waar mogelijk, en binnen de regels die er zijn. Individueel, (sport)verenigingen, ondernemers, winkeliers in en buiten de vesting: we voeren de Rijksregelingen zo snel en goed mogelijk uit, en daarnaast nemen we ook als gemeente onze verantwoordelijkheid. Voorbeelden: we innen geen huur voor de sportaccommodaties, we heffen geen precario, geen reclamebelasting, we treffen betalingsregelingen, noem maar op. Helaas is dat niet genoeg om alle zorgen weg te nemen, maar toch.

En ook niet onbelangrijk: we spreken elkaar, tonen betrokkenheid, omdat dat gewoon belangrijk is. Richting ondernemers, verenigingen, de zorg, de sport, musea, kinderopvang, onderwijs, en nog veel meer. En dan brengt me bij een mooi en positief thema:

Het basisonderwijs is weer begonnen! Op maandag 8 februari nog niet in verband met extreme weersomstandigheden, maar vanaf vorige week dinsdag weer volop! Complimenten voor al diegenen die deze uitdaging oppakten en voorbereidden, mooi dat de start soepel is verlopen. 

Tenslotte: ik kijk met veel plezier naar de mooie dingen die in deze periode ontstaan, de contacten die weer aangehaald of verstevigd worden. Daar krijg ik steeds weer nieuwe energie van, dit stemt mij toch positief: de samenwerking binnen het onderwijs en de kinderopvang, de goede gesprekken met de sportverenigingen, de contacten met en tussen de zorginstellingen in onze gemeente. En niet te vergeten de onderlinge contacten die er zijn, op de manieren waarop het nog wel kan en mag, het omzien naar elkaar. Laten we samen hopen en bidden dat we in de loop van dit jaar weer meer kunnen en mogen, meer samen mogen zijn, meer kunnen genieten van elkaar, weer naar de kerk mogen, weer in de zaal en langs de lijn van sport mogen genieten, enzovoort. Kortom: van alles wat zo mooi is binnen en buiten onze gemeente 

Willem Krooneman

wethouder

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment