Henk Wessel

Kranten, actualiteitenprogramma’s, sociale media en misschien wel wij allemaal, hebben een mening over van alles en nog wat en zeker over de bestrijding van de Corona-pandemie die de wereld al ruim een jaar in haar greep heeft. Ik geef toe, ook ik heb zo mijn gedachten en gevoelens. De zogenaamde ‘maakbaarheid’ van (of in) deze wereld is een vorm van controle willen houden of hebben over ons leven. Deze overtuiging lijkt groter te worden naarmate onze welvaartsstaat groeit, ‘meten is weten’ kengetallen, data, grafieken, wetenschap en ga zo maar door, we hebben een grote behoefte aan beheersbaarheid.

Nu ben ik de laatste die niet dankbaar is voor alle kennis en kunde die er beschikbaar is, maar het blijkt heel duidelijk; niets is onbeperkt maakbaar in deze wereld! Voor mij persoonlijk betekent dit ‘Ora et Labora’, Bid en Werk.

Overigens kan ik mij inmiddels heel goed voorstellen dat u al lezend zich afvraagt waarom er ‘Mute’ boven deze column staat geschreven.

‘Mute’ betekent dempen of beter nog uitschakelen. Bij de vele digitale vergaderingen is deze knop op het scherm bedoeld om je geluid uit te schakelen. Ook hier kan er maar één persoon tegelijk het woord voeren. Het is echt een digitaal voorrecht dat door elkaar heen praten vrijwel onmogelijk is, vooral luisteren naar de ander is de kern van digitaal vergaderen.

Overigens zoek ik soms ook op mijn tv naar deze ‘Mute’-functie. Alleen heb ik dan de keuze te luisteren naar niemand of naar iedereen.

Ik ben moe van al die deskundigen die in zogenaamde actualiteitenprogramma’s op grond van ‘feiten’, ‘kennis en kunde’ elkaar tegenspreken. Overigens ben je in dit land ook deskundig wanneer je beschikt over voldoende volgers op ‘Instagram’.

Sterkte allemaal, blijft gezond en houd vertrouwen in de toekomst!

Henk Wessel

wethoude

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment