elburg logo

ELBURG / Het college heeft het advies van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie overgenomen, dat gaat over het bezwaar van omwonenden en initiatiefnemer Frens Vastgoed BV. Zij waren het niet eens met (onderdelen van) de tijdelijke vergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het recreatiepark Stuyvezand, aan de Berkenweg. Volgens wethouder Lyda Sneevliet blijkt uit het advies van de bezwaarschriftencommissie dat de gemeente het besluit goed heeft voorbereid, maar dat zij op één onderdeel bakzeil moet halen: “De commissie vindt dat de gemeente de bepaling van het zogenaamde stelletjes-voorschrift, dat er alleen twee personen in één kamer mogen wonen wanneer er sprake is van een duurzame relatie, niet mag gebruiken om het ruimtelijk gebruik vast te stellen. Ofwel, die bepaling is bij het verlenen van deze tijdelijk vergunning nu van de baan.”

Een week eerder heeft het college het advies van de bezwaarschriftencommissie besproken dat ging over een ander bezwaar van de initiatiefnemer. Die heeft bezwaar gemaakt tegen het niet toekennen van een vergunning voor het huisvesten van mensen met onbegrepen gedrag. Daarbij is aangevoerd dat de gemeente afwijkt van een eerder genomen principebesluit dat wel voorzag in de huisvesting van deze doelgroep. Volgens de commissie mag de gemeente wel degelijk afwijken van een eerder genomen principebesluit. Wethouder Lyda Sneevliet hierover: “We hebben een uitgebreide discussie gevoerd, met omwonenden, met stakeholders, zelfs met ervaringsdeskundig en in de gemeenteraad. Hieruit blijkt dat de vermenging van verschillende doelgroepen ongewenst is, ook wanneer deze vlak naast elkaar komen te wonen.”

De gemeente heeft op dit moment de aanvraag voor de permanente omgevingsvergunning voor de initiatiefnemer in behandeling, voor onder andere de huisvesting van 96 arbeidsmigranten op het recreatiepark. Het is de verwachting dat de gemeenteraad dit onderwerp bespreekt in de vergadering van 27 september. Het ontwerpbesluit, ook wanneer het een afwijzing betreft, plaatst de gemeente op de gemeentepagina in de Huis aan Huis. Hierna zijn alle betrokkenen in de gelegenheid om zijn of haar opmerkingen te geven over deze omgevingsvergunning.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment