Josefien Camminga bij de kapotte waterpomp

ELBURG -  Het had aanstaande zaterdag een mooi feestje moeten zijn: de opening van de natuurspeeltuin. Eerder was de opening uitgesteld vanwege vernielingen en de tijd die het kostte om die te herstellen. Maar nu hebben onverlaten opnieuw toegeslagen en de pas aangelegde natuurspeeltuin flink beschadigd. Jeugdburgemeester Josefien Camminga is bedroefd over datgene wat zij aantrof: “Ik vind dit heel erg. Dit valt niet te begrijpen, waarom doen die flauweriken dit?”

Waterpomp vernield

De zwengel van de gietijzeren waterpomp is afgebroken, palen zijn uit de grond gehaald, beschoeiing van hellingen vernield, waterbakken van hun fundamenten gerukt, etc. Daar is het niet bij gebleven, ook het naastgelegen scoutinggebouw van de Gustaaf Adolf Groep viel ten prooi aan de vernielzucht. De scoutinggroep heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Volgens jeugdburgemeester Josefien Camminga zet voormalig raadslid Dries Bos nu opnieuw alles op alles om de natuurspeeltuin zaterdag toch te openen: “Dries heeft al zo zijn best gedaan voor ons, ook na de vorige vernielingen. Ik hoop en verwacht dat het zaterdag alsnog heel gezellig wordt en dat we dan de natuurspeeltuin kunnen openen. En dat de vernielzucht van deze jongeren door hun omgeving wordt gestopt.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment