krooneman

Afgelopen tijd was druk, met pittige uitdagingen, moeilijke vergaderingen, lange dagen, veel avondvergaderingen, enzovoort. Werk is fijn, plezier daarin heel belangrijk. En mooi dat je soms ook wat kunt betekenen voor de gemeenschap of een enkele keer ook individueel. Maar zo nu en dan word je stilgezet, wordt alles opeens heel betrekkelijk.

De laatste maanden hebben we in onze nabijheid te maken gekregen met ernstige ziekte, zorgen en verdriet. Op bezoek heb je dan geen woorden, probeer je gewoon te luisteren, er te zijn. Wat is er nu echt belangrijk? Is dat mijn werk, carrière, sport, vakantie, auto, geld? Nee dus. Zijn er belangrijker zaken? Volmondig ja! Zeker, plezier in het leven mag, genieten van de mooie dingen mag. Maar laten we ook stil staan bij de vraag wat nu echt belangrijk is. En er zijn voor degenen die het moeilijk hebben.

Toen ik samen met heel veel anderen in 2019 de Mont Ventoux beklom om geld op te halen voor een goed doel, namelijk ontwikkelen medicijn voor energiestofwisselingsziekte, sprak de avond voordat we de berg opgingen een moeder van een kind dat ernstig ziek was. Als je gezond bent heb je honderd wensen, als je ziek bent maar één, gezond worden. Zo kernachtig, zo alleszeggend, die woorden zijn mij altijd bijgebleven.

Heel bijzonder trof mij de afgelopen weken de betrokkenheid, het meeleven en de liefde die er is in onze mooie gemeente. Buren, vrienden, families, ze zijn er gewoon voor elkaar. Ze helpen, ze proberen de zorgen, de pijn en het verdriet te verlichten, het verlies mee te dragen. Wat mooi dat we dat voor elkaar kunnen en mogen doen. En wat fijn ook dat velen troost, ondersteuning en kracht mogen ondervinden vanuit hun geloof!

Ik wens iedereen een fijne vakantie en een mooie zomer toe!

Willem Krooneman

wethouder

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment