band

ELBURG/´T HARDE  - Op zaterdag 21 augustus a.s. komen medewerkers van Band op Spanning naar het parkeerterrein van Winkelcentrum ‘t Harde en Winkelcentrum De Vrijheid in Elburg. Daar voeren zij de gratis service Band op Spanning uit! Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Tijd voor actie!

Met de service ‘Band op spanning’ kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. Gemeente Elburg ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van Winkelcentrum ’t Harde (’s morgens) en Winkelcentrum De Vrijheid (’s middags) deze service kosteloos aan.

Hoe gaat het in z’n werk?

Servicemedewerkers staan bij de in- en uitgang van het parkeerterrein. Daar spreken zij de automobilisten aan over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet u precies wat er gebeurd is, wel zo prettig.

Liever niet?

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. Dit kunt u kenbaar maken bij onze medewerkers. Zij komen nooit ongevraagd aan uw auto en komen alleen in actie als een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl. Voor vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment