gemeentehuis2

ELBURG  - In de zomerperiode heeft de gemeente Elburg een flink aantal activiteiten ondernomen om de overlast door jongeren aan te pakken. Hoewel dit voor een groot deel is gelukt is het niet mogelijk de overlast tot 0 terug te brengen. 

Wat heeft de gemeente Elburg gedaan

Op verschillende plekken zijn tijdelijke camera’s geplaatst. In het weekend kijken beveiligers live naar de beelden. Buiten het weekend gaat het anders: dan worden de beelden teruggekeken wanneer er een incident of melding heeft plaatsgevonden. De gemeente heeft de indruk dat deze inzet bijdraagt aan de rust. Op de plekken bij het cameratoezicht is het rustiger geworden. 'Helaas zien we dat de overlast zich heeft verplaatst naar bijvoorbeeld de stadswallen. Dit heeft onze aandacht. We hebben als gemeente beveiligers ingehuurd. Zij maken op verschillende plekken in het weekend een ronde, zowel in de Vesting als in ’t Harde. Deze extra oren en ogen hebben het gevoel van veiligheid vergroot'. 

Verschillende jongeren hebben thuis een bezoek gehad. Daarnaast is goed in beeld gekregen om welke groep het gaat en waar zij vandaan komen. Het gaat niet alleen om jongeren uit de gemeente Elburg. Samen met de politie en jongerenwerk kijken we naar de beste (individuele) aanpak. 

Eerder verbleven jongeren tot diep in de nacht op het strand in Flevoland. Vervolgens gingen zij – vaak in beschonken toestand of onder invloed van verdovende middelen – naar huis waarbij zij vernielingen aanrichtten. Hierover is de gemeente in overleg gegaan met de gemeente Dronten. Dit heeft geleid tot onder andere het afsluiten van het strand, tussen 23:00 en 7:00. Ook informeren beide gemeenten elkaar over de verplaatsingen van grote groepen jongeren.  In ’t Harde zijn bij de parkeerplaats van het zwembad hekken geplaatst. Hierdoor is de nachtelijke overlast door auto’s op het parkeerterrein afgenomen. 

Bel 112 bij vernielingen

Is er sprake van onaanvaardbare overlast of zelfs van vernielingen? Bel dan direct het alarmnummer van de politie. Wilt u alleen de overlast melding? Dat kan ook op de website van de gemeente. Zoek naar “overlast melden” op www.elburg.nl en vul het formulier in. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment