burgemeester

Heel vaak. We werken als burgemeesters veel samen, op allerlei onderwerpen. Natuurlijk in de aanpak van de coronacrises. Daarvoor spreken we elkaar iedere twee weken. Maar ook als het gaat om de politie en brandweer werken we veel samen. We hebben een gezamenlijke brandweer organisatie met 22 gemeenten. En we hebben met 6 gemeenten hetzelfde politieteam. Eigenlijk ontmoet ik mijn collega's iedere week wel. We maken bijvoorbeeld samen plannen over de aanpak van de ondermijnende criminaliteit. Maar we gaan ook samen naar Den Haag om de Tweede Kamer en het Kabinet te overtuigen dat er een verbod moet komen op 3MMC en vergelijkbare drugs.

We werken ook samen binnen de regio Zwolle. Daar stemmen we als gemeenten de plannen af voor woningbouw, bedrijventerreinen, bereikbaarheid en arbeidsmarkt. We lobbyen samen bij de provincie en de rijksoverheid voor meer woningen, voor de aanpak van de files op de A28 etc. 

Ook rond andere onderwerpen ontmoeten we elkaar. Zoals de viering van 75 jaar vrijheid. Dat wilden we met Nunspeet, Elburg en Oldebroek samen doen, maar dat ging helaas niet door in verband met Corona. 

Mijn collega's elders uit het land ontmoet ik op congressen, trainingen en cursussen, maar ook rond andere onderwerpen. Zo is er een samenwerkingsverband van Vestingsteden, een samenwerkingsverband van Zuiderzeegemeenten en een internationaal samenwerkingsverband van Hanzesteden. Allemaal bedoeld voor de toeristische promotie van onze prachtige gemeenten.

Het is goed de collega's regelmatig te ontmoeten om zo van elkaar te kunnen leren en elkaar verder te kunnen helpen. Dat geeft mij altijd weer nieuwe energie en nieuwe inspiratie.

Ir. J.N. Rozendaal
Burgemeester gemeente Elburg

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment