245020618 180212140923464 6643089922903304826 n

ELBURG - Op 9 oktober heeft burgemeester Jan Nathan Rozendaal een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Herman Witter uit Elburg. Deze plechtigheid vond plaats tijdens een speciale bijeenkomst van het Hervormd Kerkkoor ‘Rafidim’, die in het teken stond van het huldigen van 7 koor-jubilarissen, waaronder Herman Witter. Herman Witter was vorig jaar 40 jaar als dirigent verbonden aan Rafidim en heeft op de speciale bijeenkomst ook afscheid genomen als dirigent. Deze speciale bijeenkomst is in de plaats gekomen van een eerder geplande jubileumbijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Rafidim. Deze jubileumbijeenkomst kon echter vanwege de geldende corona-maatregelen niet doorgaan.

Foto´s Anja van Boven

Vanwege de duur en maatschappelijke betekenis van zijn verdiensten als dirigent, kerkorganist en bestuurslid van Stichting DAVOR, ontving Herman Witter de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal prees Herman Witter om zijn grote muzikale talenten en kwaliteiten. Burgemeester Rozendaal: “U hebt zich altijd vol overgave en met tomeloze energie ingezet voor Rafidim, voor de kerkorgelmuziek en voor DAVOR. Door de mensen die u goed kennen, wordt u omschreven als: oprecht, bewogen, gedreven, vasthoudend en vurig. U wordt ook omschreven als “uiterst bescheiden”. En dat is nu juist een eigenschap die u - in combinatie met uw talenten – tot een ‘bijzonder mens’ maakt.”

Sinds de oprichting van Rafidim op 1 juni 1980, heeft Herman Witter het koor vol overgave muzikaal geleid. Vanaf het prille begin van het koor heeft hij de muzikale touwtjes in handen gehad. Hij toonde zich een zeer gedreven oefenmeester en dirigent, die tijdens de koorrepetities en optredens het uiterste uit de toen nog vrij jonge zangers en zangeressen wist te halen. Onder zijn bezielende leiding is het koor in korte tijd gegroeid naar een volwaardig koor, bestaande uit ongeveer 80 leden. Maar Herman Witter is niet alleen een gepassioneerd dirigent, hij is ook al meer dan 50 jaar lang een gewaardeerd kerkorganist. Op 14-jarige leeftijd is hij begonnen met het begeleiden van de kerkdiensten in de Hervormde Kerk van Elburg, Vervolgens werd hij organist in de Hervormde Dorpskerk in Wezep, in de Dorpskerk in Oldebroek en sinds 2004 is hij hoofdorganist van de Grote- of Sint-Nicolaaskerk van Elburg. Herman Witter heeft in zijn muzikale ontwikkeling op een breed terrein initiatieven ondernomen. Hij heeft concerten gegeven, diverse koren begeleid, veel platen en cd’s opgenomen en meegewerkt aan radio en tv-opnames. Daarnaast is hij sinds 2015 bestuursvoorzitter en fondswerver van Stichting DAVOR (Dageraad voor Roemenië). DAVOR houdt zich bezig met de inzameling van financiële middelen en goederen en de distributie daarvan ten behoeve van mensen in nood in Roemenië, met name hulp aan weeskinderen. De stichting onderhoudt contacten met een kindertehuis in Cornatel in Roemenië.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment