48429213 287568091904717 8068231554574319616 n

ELBURG -  Over Rood is er nu ook voor ondernemers uit de gemeente Elburg. Samen met de gemeente staan zij klaar voor ondernemers die vragen hebben over onder andere hun financiële situatie. Over Rood biedt hierbij ondersteuning. Zij begeleidt, adviseert, traint en coacht zzp’ers die financiële en/of administratieve problemen hebben. Over Rood bestaat uit vrijwilligers die zelf ondernemer zijn (geweest) en graag een mede-ondernemer helpen om de financiële situatie weer gezond te krijgen.

Wethouder Willem Krooneman hoopt dat zzp’ers samen met Over Rood kunnen voorkomen dat er grotere schulden ontstaan: “Veel zelfstandigen hebben schulden en een grote groep leeft onder de armoedegrens. Met name als de administratie niet op orde is, zijn belangrijke vangnetten zoals de regeling Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) en schuldhulpverlening voor zelfstandigen moeilijk toegankelijk. De ondernemer kijkt samen met Over Rood naar de mogelijkheden om het bedrijf financieel gezonder te krijgen. Dat is belangrijk voor de toekomst van het bedrijf, maar ook voor de ondernemer als persoon”.

Een toekomst met perspectief

Over Rood begeleidt en ondersteunt zzp’ers bij het starten van een bedrijf, onvoldoende inkomsten, betalingsachterstanden, schulden, administratieve achterstanden, belasting(aangifte) achterstanden en bedrijfsbeëindiging om financiële redenen. Zij biedt een ondernemer een persoonlijke trajectmanager die samen met de ondernemer de doelen van het traject bepaalt. Op basis hiervan maken zij samen een stappenplan. De begeleiding bestaat uit een individueel traject waarbij het bouwen aan een toekomstperspectief centraal staat.

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie en heeft 13 vestigingen in Nederland. De gemeente Elburg neemt deel aan Over Rood, vestiging Zwolle. Dankzij de ondersteuning van de gemeente Elburg is het programma voor haar inwoners al beschikbaar voor € 20,00 per maand. Meer informatie over Over Rood is te vinden op www.overrood.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment