WEZEP - Vanavond wordt er onderhoud uitgevoerd aan uitzendapparatuur van LocoFM en LocoTV. Hierdoor zal tijdelijke onderbreking van uitzendingen niet voorkomen kunnen worden. Onze websites blijven ongehinderd online.

Lees meer >

DSC 0043OOSTENDORP - Van 7 tot en met 25 augustus trekt Angelique Krüger met Zomer in Gelderland door de provincie, op zoek naar de 'Mooiste plaats van Gelderland'. Vandaag was Omroep Gelderland in Oostendorp. Kijk hier voor de foto's van Anja van Boven

Lees meer >

Jubileum foto 2013DOORNSPIJK - Op zaterdag 17 juni jl. heeft CMV Juliana het festival gewonnen van het NVMV te Elburg. Ieder jaar organiseert het NVMV dit concert festival voor muziekverenigingen van de Noord West Veluwe. Dat CMV Juliana de laatste jaren goed presteert is te zien aan de concours-uitslagen van de afgelopen jaren en het winnen van ditzelfde festival in 2015 en een 2e plek in 2016.

In de afgelopen 2 maanden is stevig gerepeteerd op de pittige muziekwerken die uitgevoerd zijn op het festival.

Lees meer >

kater noordeinde

Vermist in Oldebroek: Lapjespoes,roze halsband, cyperse tekening op kop "Pippa" (van Pijkerenlaan)
Gevonden in Oldebroek: Beige konijn (Oude Dijk)
Gevonden in Noordeinde: Rood/wit katertje (Naaldeweg)
Gevonden in Oosterwolde: Zwarte jonge poes (Wittesteinse Allee)

Informatie: Amivedi Meldpunt Harderwijk. Tel: 088-0064613 / harderwijk@amivedi.com / www.amivedi.nl

12

ELBURG - Het Gelders Oratoriumkoor brengt werken van Mozart en Mendelssohn onder leiding van dirigent Ilia Belianko. Op 21 november a.s. zal de “Sunrise Mass” weerklinken in de Grote Kerk in Elburg, een snel in populariteit stijgend, buitengewoon interessant en klankrijk werk voor koor en strijkers, gecomponeerd in 2008 door de nu 37-jarige Noorse componist Ola Gjeilo, met als achterliggende gedachte de spirituele ontwikkeling van de mens van kind tot volwassene.

Lees meer >

OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen RoodWit’58 uit Putten. De wedstrijd op sportpark de Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.J. van Gerrevink uit Apeldoorn.

Lees meer >

't HARDE - Op zondag 4 oktober a.s. wordt de eerste Taizé-viering van het seizoen 2015-2016 gehouden in het gebouw van de Protestantse gemeente ’t Harde. Deze Maranathakerk is te vinden op de hoek van de Dennenweg en de Bovendwarsweg. De aanvang is 17.00 uur. Het thema is: Jullie zijn het licht van de wereld. In donkere tijden moet dat wel opvallen. Jij kunt dus het verschil maken.

Lees meer >

Vermist in Elburg: Cypers/grijze kater (Burg.Folkertslaan)

Meldpunt Harderwijk
Tel: 088-0064613
harderwijk@amivedi.com

www.amivedi.nl

ELBURG - Maandag 21 september vergaderen de raadscommissies. De vergaderingen worden gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis, Zuiderzeestraatweg Oost 19. U bent van harte welkom om uw mening te geven.

Lees meer >

't HARDE - Donderdagavond 3 september jongstleden is er door 44 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. 't Harde  in de kantine op sportpark "Schenk" aan de Bovenweg 8 in 't Harde.

Met de score van precies 5500 punten waren Anneke Koning en Wim van de Worp die avond de beste klaverjassers.

Lees meer >

DOORNSPIJK - Van dinsdag 18 t/m 20 donderdag augustus vindt er in Doornspijk een fietsdriedaagse plaats ten behoeve van Stichting Adullam, gehandicaptenzorg. De routes zijn ongeveer 20 km lang dus ook voor kinderen goed te doen. Men kan zelf kiezen hoeveel avonden men meefietst.Een boekje met drie routes kost voor kinderen die zelf fietsen € 3, vanaf 13 jaar en ouder € 5. Een gezin betaalt maximaal € 15.

Lees meer >

foto 2 Voor de jeugd IMG 4856 50OLDEBROEK - Het zaterdag 8 augustus van 10.00 tot 16.00 uur te houden Oogstfeest belooft veel goeds bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Op de 29ste editie van dit jaarlijkse festijn bruist het van de activiteiten voor jong en oud. De ruim 120 in Veluwse klederdracht gehulde vrijwilligers van het Boerderijmuseum trekken die dag alles uit de kast. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn opent de festiviteiten om 10.00 uur door op authentieke wijze met de hand rogge te maaien. Elk jaar weer weten de initiatiefnemers van het Oogstfeest de ruim vierduizend bezoekers te verrassen met een spraakmakend programma.

Lees meer >

OOSTERWOLDE - Vrijdag 24 juli wordt de nieuwe presentatiegids van VSCO'61 gepresenteerd en het eerste exemplaar overhandigd aan wethouder Westerbroek van de Gemeente Oldebroek.

De bijeenkomst begint om 15:30 uur. Na een kort welkom door PR-bestuurslid Bert Schipper zal de voorzitter van de presentatiegidscommissie, Colin Pelleboer, stilstaan bij de nieuwe presentatiegids 2015-2016.

Lees meer >

Foto Dries Bos

OLDEBROEK – De Oldebroeker Dries Bos is al vele jaren actief als soigneur in de wielersport. Ook dit jaar is hij present bij diverse wielerwedstrijden met het Lotto-Jumbo wielerteam. Afgelopen weekend, tijdens de Tour de France, gaf Dries een mooie inkijk van zijn werkzaamheden door in een reportage van de NOS een beeld te geven van wat een wielrenner zoal van hem mee krijgt tijdens een etappe.

Kijk HIER voor de reportage

ELBURG - Icare JGZ gaat vanaf 12 oktober starten met ‘Mijn Kinddossier’. Dit is een online portaal waarin ouders onder meer informatie vinden over de ontwikkeling van hun kind. Het is ook de plek waar je gemakkelijk online een afspraak kunt maken of wijzigen met het consultatiebureau.

Eind vorig jaar hield Icare JGZ een onderzoek naar de behoeften van ouders als het gaat om online toepassingen. Hierin gaven ouders duidelijk aan dat zij enthousiast zijn over de mogelijkheid om online afspraken te kunnen plannen en het online kunnen raadplegen van het kinddossier via een beveiligd portaal. Met de start van Mijn Kinddossier wordt aan een groot deel van deze wensen tegemoet gekomen.

In het met DigiD beveiligde portaal kun je als ouder onder meer:
- Groeidiagrammen van je kind(eren) inzien
- Adviezen van de jeugdverpleegkundige of –arts nog eens teruglezen
- Opvoedinformatie inzien
- Zelf afspraken met het consultatiebureau plannen of wijzigen

Met Mijn Kinddossier heb je als ouder nog meer zelf in de hand wanneer je gebruik wilt maken van het consultatiebureau. In overleg wordt gekeken aan welke zorg jij en je kind behoefte hebben en hoe vaak je op het bureau wilt komen. Via Mijn Kinddossier maak of wijzig je vervolgens gemakkelijk online een afspraak. Het uiteindelijke doel van Mijn Kinddossier is om ouders toegang te geven tot het gehele dossier van hun kind(eren). Deze functionaliteit is in ontwikkeling en zal in een later stadium toegevoegd worden.

In september ontvangen ouders meer informatie over Mijn Kinddossier.

ELBURG - Bij diverse glasbakken in de gemeenten Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten worden inwoners op 10 juli als een VIP ontvangen. Iedereen die zijn of haar glas naar de glasbak brengt, wordt door het Glasteam als VIP ontvangen. De belangrijkste boodschap: een beetje restjes aan het glas is geen bezwaar, doe de deksel of dop erop en breng het naar de glasbak. Je hoeft het glas dus niet eerst schoon te spoelen. Zo wordt glas scheiden nog makkelijker.

Lees meer >

't HARDE - Viert u het begin van de zomervakantie mee? Op woensdagochtend 8 juli bent u van 9.30 uur tot 11.00 uur van harte welkom voor een kopje koffie en een vlaai van Supervlaai ’t Harde in wijkontmoetingscentrum Jeanne d'Arc. Deze ochtend is ook het nieuwe programmaboekje beschikbaar met activiteiten, want ook in de zomerperiode worden er diverse activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom.

Lees meer >

ELBURG - Eén op de vijf aangiftes bij de politie verdwijnt zonder nader onderzoek in de prullenbak, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. En dat terwijl de politie burgers oproept om zo veel mogelijk aangifte te doen. Tienduizenden aangiftes worden door de politie zonder enig serieus onderzoek aan de kant geschoven. Dat gebeurt ook bij misdrijven die voor slachtoffers zeer ingrijpend zijn, of waar een dader in beeld is. RTL Nieuws onderzocht ruim 360.000 aangiftes die in bijna twee jaar tijd bij de politie binnenkwamen.

Wat gebeurt er met de aangiftes in de gemeente Elburg

Het volledige artikel

 

OOSTENDORP - Maandag 29 juni 2015 vergadert de gemeenteraad van Elburg. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De vergadering is in het gemeentehuis, Zuiderzeestraatweg oost 19 te Oostendorp en begint om 19.30 uur.

Op de agenda staan drie debatonderwerpen:

Lees meer >

OOSTERWOLDE - De toernooicommissie van VSCO'61 is druk doende met de organisatie van de verschillende toernooien, die de komende weken op sportpark De Heughte in Oosterwolde georganiseerd zullen worden. Het doet de toernooicommissie goed dat er grote belangstelling is voor de diverse toernooien en er wordt door de commissieleden dan ook met plezier uitgekeken naar de toernooidagen.

Lees meer >