OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen RoodWit’58 uit Putten. De wedstrijd op sportpark de Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.J. van Gerrevink uit Apeldoorn.

RoodWit’58 is voor VSCO’61 een volstrekt onbekende tegenstander. Nog nooit hebben beide teams elkaar in competitie- of bekerverband getroffen of een vriendschappelijk duel gespeeld. RoodWit’58 wist vorig seizoen kampioen te worden en is daardoor gepromoveerd naar de derde klasse. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, maar de daaropvolgende twee wedstrijden werden winnend afgesloten. Afgelopen zaterdag wist de rood-witte formatie uit Putten het eerste puntenverlies toe te brengen aan koploper DSV’61. De ploeg staat met zeven punten op de zevende plaats.

VSCO’61 kijkt met gemengde gevoelens terug naar de wedstrijd van afgelopen week tegen EFC’58. De ploeg voelt zich enerzijds bestolen van een overwinning vanwege twee dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Anderzijds heeft het voldoende kansen gehad om de wedstrijd winnend af te sluiten. Nu moest genoegen worden genomen met een 1-1 gelijkspel. VSCO’61 heeft inmiddels negen punten en staat daarmee op de derde plek.

In de drie wedstrijden dit seizoen waarin gelijk werd gespeeld, had VSCO’61 recht op meer. Het voetbal is naar behoren en de mentale weerbaarheid is beter dan het afgelopen seizoen. Als VSCO’61 een rol van betekenis wil spelen, zal het effectiever moeten zijn. Dat zal de opdracht zijn tegen RoodWit’58. Winst is noodzakelijk om aansluiting te houden met de top van de ranglijst.