Foto SPS Media Stefan Verkerk 1NUNSPEET - Op de A28 ter hoogte van Nunspeet is donderdagochtend een automobilist zwaargewond geraakt bij een ongeluk. Het ongeluk gebeurde in de richting van Amersfoort. De bestuurder raakte met zijn auto van de weg en klapte op een boom in de rechterberm. De brandweer moest de man uit het voertuig bevrijden.

De rijbaan van de A28 werd twee keer korte tijd helemaal afgesloten zodat de traumahelikopter kon landen en opstijgen. Er ontstond enige tijd een korte file.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

19092662 1387786927978603 8950420826262300865 oOLDEBROEK/ELBURG - Aankomende vrijdag 23 juni kan je de politie op de Noord Veluwe weer live via Facebook volgen. Van 19.00 - 01.00 uur kan je lezen en bekijken wat deze volgdienst de politie brengt.

Hoe je dat doet?  Je kunt dan klikken op het evenement volgdienst. Vervolgens klik je op 'gaat' en je krijgt alle updates vanzelf op je tijdlijn te zien.

Schrijf reactie (0 Reacties)

arrestatie2ELBURG - Na een korte achtervolging heeft de politie vanavond een verdachte aangehouden. De man heeft met een steen een ruit van het oude gemeentehuis van Elburg ingegooid. Mensen, die op een terras zaten tegenover het gemeentehuis, zagen de man wegvluchten en waarschuwden de politie. Deze wisten hem snel aan te houden.

Ter plekke is er aangifte opgenomen, terwijl de verdachte zal worden ingesloten. Inmiddels is er een noodraam aangebracht.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0006NOORDEINDE - Zondagmorgen was er een melding van een ongeval met letsel aan de Groote Woldweg Noordeinde ter hoogte van nummer 99. Ter plekke lag er een fietser op de grond met verwondingen aan hoofd,  hand en benen. De fietser behoorde bij een groep fietsers personen die een weekend hier op vakantie was. Volgens getuigenverklaring wilde de motorrijder passeren, maar deze had blijkbaar niet genoeg ruimte. Vervolgens maakte hij volgens de groep fietsers een trappende beweging naar de fietser, waardoor deze over het stuur tegen de grond viel.

Fotoreportage Henk Stappenbeld

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezocht't HARDE - Vrijdagavond 16 juni 2017, omstreeks 19.30 uur, heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Eperweg in ’t Harde. Hierbij is een motorrijder gewond geraakt. Het ongeval is gebeurd op de Eperweg met de kruising Sportlaan.

De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk echter als u wat heeft gezien vragen de politie u om te bellen met 0900-8844 

Schrijf reactie (0 Reacties)

vnog

ELBURG - Heerlijk: bij mooi weer met z’n allen in de tuin of bij de tent of caravan barbecueën. Gelukkig gaat het meestal goed. Maar wat doet u als de brandende barbecue omvalt of iemand vindt dat de barbecue niet snel genoeg brandt en er spiritus bij gooit? Maak gebruik van de volgende tips, dan blijft het leuk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezochtNUNSPEET - Vandaag vond er omstreeks 11:15 uur een babbeltruc plaats op de parkeerplaats aan het Dorpspad te Nunspeet. Er lag een vrouw op de parkeerplaats voor de auto van het slachtoffer. Een andere vrouw vroeg of er een ambulance gebeld kon worden.

Vlak daarna was de ambulance opeens niet meer nodig en gingen beide dames ervandoor. Het slachtoffer bemerkte vlak daarna dat haar pinpas was gestolen en bij controle van de bank, bleek er reeds een fors geldbedrag te zijn gepind.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 1

ELBURG - De politie Elburg waarschuwt dat er verdachte glazenwassers actief zijn in Oost-Nederland. 'Heeft u geen opdracht gegeven? Betaal dan niet', luidt daarom het advies dat de politie geeft. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11WEZEP/'t HARDE - Op A28 bij Wezep werd de afgelopen nacht een 35 jarige man uit Zwarteland aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De politie Oldebroek trof deze man een uur eerder ook al aan in t'Harde. Hij stond toen naast zijn voertuig. Toen bleek al dat zijn rijbewijs ongeldig was. 

Ondanks dat de man aangaf, niet te gaan rijden in verband met zijn ongeldige rijbewijs deed hij dat toch. De man werd vastgezet voor verhoor en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

arrestatie2NUNSPEET -  In de nacht van maandag op dinsdag is een 66-jarige inwoner van Nunspeet in zijn woning aan de Ribesweg overvallen door twee onbekende mannen. Direct na de melding ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse, en werd er ook gezocht in de wijde omgeving.

Dit had gelukkig meteen resultaat! Binnen tien minuten na de melding van het slachtoffer hield de politie ter controle een auto met daarin twee mannen staande in Harderwijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DBi9877XYAII5qjELBURG -  De vrachtwgen, die op zondag 4 juni omstreeks 23.00 uur werd ontvreemd vanaf de Industrieweg in Elburg is weer terecht.

Deze werd gisteren door een oplettende getuige in Emst aangetroffen. Dit wordt gemeld door de wijkagent op Twitter.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Omroep GelderlandNUNSPEET - Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag een overval gepleegd op een woning aan de Ribesweg in Nunspeet. De bewoner raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

Of tijdens de overval iets is buitgemaakt, is niet bekend. De politie doet onderzoek.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0001extra

DOORNSPIJK - Aan het eind van de middag vond een eenzijdig ongeval met een motor plaats op de Zuiderzeestraatweg West in Doornspijk. De bestuurder schrok van een van rechts komende auto en ging bij het remmen onderuit. Hij maakte een flinke val op het wegdek.

De motorrijder werd in de ambulance nagekeken  maar besloten werd hem toch voor controle naar het ziekenhuis te vervoeren. De politie handelde de aanrijding af waarna de weg werd vrijgegeven.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

Archieffoto't HARDE - Op de A28 richting Amersfoort zijn maandagmiddag ter hoogte van 't Harde zeker drie auto's op elkaar gebotst. Vanwege het ongeval stond er bijna 10 kilometer file.
Volgens Rijkswaterstaat werd het verkeer enige tijd over de vluchtstrook geleid.

Ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek was een omleiding ingesteld. Rond 17.00 uur was de weg weer vrij. Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DBi9877XYAII5qjELBURG - Op zondag 4 juni omstreeks 23.00 uur is vanaf de Industrieweg in Elburg een voertuig ontvreemd. Het kenteken luidt: BD-BR-24.

Zien is bellen met 112, meldt de wijkagent op Twitter.

Op de foto ziet u het betreffende voertuig

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF8459ELBURG - Nadat enige tijd geleden een kinderfiets in de fietsenstalling in brand is gestoken, was het in de nacht van vrijdag op zaterdag weer raak. Buurtbewoners ontdekten de brand en hebben de brandweer gebeld.rond middernacht. Ondertussen zijn ze al begonnen met blussen. Enkele coniferen waren in brand gestoken, daar deze vlak naast de school stonden is door het ingrijpen van buurtbewoners erger voorkomen. De brandweer heeft de rest afgeblust.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur wordt de sirene getest. Op maandag 5 juni is er geen sirenetest in verband met Pinksteren. Dat meldt.brandweer.nl. De sirene wordt namelijk nooit getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen.

Een incident, ongeluk of dreiging komt meestal onverwachts en daarom blijft het handwerk om de sirenes te laten loeien. Daarom is de test op elke eerste maandag van de maand ook handwerk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170602 145433

ELBURG - De politie is vanmiddag met spoed uiterukt na een melding van een ongeval met letsel op de Hellenbeekstraat/Kerkenland in Elburg. Een meisje op de fiets zag een auto over het hoofd met als gevolg een aanrijding. Via de motorkap belandde ze vervolgens op het wegdek.

Het meisje is door ambulancepersoneel ter plekke onderzocht.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

18815370 1549747838396293 1974425289702555916 o

ELBURG - Donderdagmorgen, 1 juni, is in Kulturhus ’t Huiken in Elburg door wethouder S.W. Krooneman het officiële startsein gegeven voor Time Out Plek Elburg. TOP-Elburg is een veilige en rustige opvanglocatie voor (kwetsbare) Elburgse burgers die acuut en tijdelijk (twee tot vier weken) andere huisvesting nodig hebben in een noodsituatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezocht't HARDE - Op woensdag 31 mei omstreeks 17.15 uur is een 14-jarig meisje lastig gevallen door een negroïde man. Zij fietste over de Bovenheigraaf en reed in de richting van de Laanzichtweg in ’t Harde/Oldebroek, toen zij werd aangesproken door de man. Hij viel haar lastig maar zij wist er vandoor te gaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Het 14-jarige meisje kon zich vrij snel uit de voeten maken. Thuis werd de politie gewaarschuwd. Vandaag werd uitgebreid met het meisje gesproken. Zij kon een nauwkeurig signalement geven van de dader:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)