politie11

ELBURG - Omstreeks 11:30 uur vanmorgen is er een grijze Ford Transit gestolen bij een klus te Elburg. Het voertuig is weggereden richting de vesting van Elburg. Het voertuig heeft een groot blauw vlak op beide zijkanten en op de achterkant, met daarin een waakvlam en het logo van Baderie. Het kenteken van de bus betreft 66-BS-NX. Bij aantreffen of signaleren graag direct contact opnemen met de politie via 112.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Sjoerd de Bruijn

't HARDE/WEZEP - Wie vanochtend via de A28 richting Amersfoort rijdt, moet rekening houden met zo'n anderhalf uur vertraging. Door een ongeluk tussen 't Harde en Harderwijk staat er rond 7.00 uur 17 kilometer file, meldt de ANWB.

Een busje is door een nog onbekende oorzaak over de middenberm aan de andere kant van de snelweg beland. Daardoor staat het in de richting van Zwolle ook vast. Volgens de ANWB staat er een kijkersfile van zo'n 10 kilometer. Ook bij Wezep gebeurde er een ongeval op de A28 in de richting Amersfoort.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ongeval tharde

'T HARDE - Een automobilist is zondagavond vanaf de A28 bij 't Harde het bos in gereden. De weg was spekglad door een winterse bui. Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 22.45 uur. De bestuurder verloor de macht over het stuur, gleed van de weg en reed vervolgens meerdere bomen omver. Voor zover bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

snelheidscontrole2

KAMPEN - Een 20-jarige man uit Doornspijk werd vanmiddag betrapt bij een snelheidscontrole op de Frieseweg bij Kampen. De man reed met 137 kilometer per uur waar maximaal 80 kilometer per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd door de politie en er werd proces-verbaal opgemaakt. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0007

NUNSPEET - De traumahelikopter werd vanmorgen opgeroepen voor een incident met een mountainbiker op de Klaterweg Doornspijk/Nunspeet. Het betreft een man uit Oldebroek die samen met zijn broer aan het mountainbiken was. Op een zandpad ging het mis en sloeg hij over de kop. Daar de exacte locatie moeilijk te vinden was, duurde het even voordat de hulpdiensten de persoon hadden gevonden. Daar er geen mogelijkheid was voor de helikopter om te landen is deze afgemeld. De ambulance is achterwaarts het pad ingereden om de nodige zorg te verlenen. De man is vervolgens met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis in Zwolle voor verder onderzoek.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politieboete

ELBURG - De politie heeft afgelopen nacht in Elburg een jongeman van 16 jaar op straat aangetroffen die zoveel alcohol had gedronken dat hij niet meer op eigen kracht thuis kon komen. Zij hebben zijn ouders ingeseind die de jongen vervolgens zijn komen ophalen. Het leverde de 16-jarige een pv op voor openbare dronkenschap en in overleg met zijn ouders gaat hij naar Halt.

Ook een bestuurder die gecontroleerd werd op het gebruik van alcohol bleek teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een boete van 300 euro.

Schrijf reactie (0 Reacties)

nunspeet

NUNSPEET - Op de spoorwegovergang op de Eperweg in Nunspeet is vanavond rond 20.40 uur een Intercity-trein op een auto gebotst. Daarbij is de bestuurder van de auto om het leven gekomen. De weg is in beide richtingen dicht vanaf de A28. De politie probeert de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. De reizigers van de Intercity zijn opgehaald met een andere trein.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

ELBURG  -  De politie waarschuwt dat er momenteel meer phishing mails in omloop zijn na de DDos-aanvallen in de afgelopen week. In de e-mails wordt u gevraagd gegevens in te voeren, bijvoorbeeld uw pincode. Doe dit niet en gooi de e-mail weg!

Phishing is een vorm van internetfraude, waarmee fraudeurs proberen om via e-mail achter uw bankgegevens te komen. Fraudeurs lokken u naar een valse (bank)website. Dit is echter een kopie van de echte website van de bank. Hier wordt u verzocht om uw inlognaam en wachtwoord in te voeren. Op deze manier krijgt de fraudeur de beschikking over uw gegevens. Met alle gevolgen van dien.

Meer info over phishing leest u HIER.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

27331781 554513628241275 8581072144376904100 nELBURG - De afgelopen week kreeg de politie Elburg-Oldebroek twee keer te maken met een melding waarbij een man nieuw gereedschap (bijv. kettingzagen, bosmaaiers, aggregaten of een afkortzaag) aanbood aan burgers. Het gereedschap zou volgens deze man 'nieuw' zijn en tegen bodemprijzen aangeboden worden aan geïnteresseerden.
Gisteren traden twee mannen uit Oldebroek alert en doortastend op, waardoor één verdachte door agenten werd aangehouden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

arrestatie2ELBURG/OLDEBROEK - De politie heeft woensdagmorgen een 18-jarige man uit Kampen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling in een horecagelegenheid in Oldebroek afgelopen weekend. Hij werd in de loop van woensdagavond heengezonden met een dagvaarding op zak. Bij die mishandeling werd een 19-jarige vrouw uit Elburg toegetakeld met een stuk glas. Ze moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

OLDEBROEK/ELBURG  - In Oldebroek heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een ruzie in een uitgaansgelegenheid een zware mishandeling plaatsgevonden. Een 19- jarige vrouw uit Elburg is bewerkt met een stuk glas. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek en zegt prioriteit te geven aan deze zaak.

Schrijf reactie (0 Reacties)

20180219 Hv02 B0001DOORNSPIJK - Op de Broekdijk in Doornspijk heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden. De ondergaande zon was waarschijnlijk de oorzaak van de aanrijding tussen twee auto's de ondergaande zon. Één persoon werd voor onderzoek mee naar het ziekenhuis genomen.

Bekijk HIER de foto's van NWV Foto

Schrijf reactie (0 Reacties)

oh4Q1MAd 400x400

REGIO - De storm heeft ook in onze regio veel schade veroorzaakt meldt Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Tussen 08.00 en 14.00 uur heeft de brandweer in onze regio 670 meldingen gekregen van omgevallen bomen, afgebroken takken, losliggende dakpannen, weggewaaide daken, wateroverlast door gescheurde waterleidingen en losgeraakte gevelbeplating.  Op alle 56 brandweerposten in de regio van de VNOG werden medewerkers gekazerneerd. Dit werd gedaan om de spoedeisende (acute) gevallen met prioriteit te kunnen afhandelen. Brandweer, politie, ambulance en gemeenten werkten samen om de inwoners van de regio zo goed mogelijk te kunnen helpen.  De brandweer werd zelf ook getroffen door de storm. Twee brandweerwagens uit Ermelo en Oldebroek hebben forse schade opgelopen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

REGIO - Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOGregio) laat via twitter weten dat de brandweer in de hele regio gekazerneerd staat. 'Er zijn veel meldingen van stormschade en omgewaaide bomen. Bel 112 alleen bij echte spoed. Voor overige meldingen bel uw gemeente en anders 0900-8844'.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

DTvebTVW4AASXJNELBURG - Op de Zuiderzeestraatweg tussen Elburg en Doornspijk vond vanmiddag rond 12.45 uur een ongeval plaats, waar meerdere voertuigen bij betrokken waren. Bij de frontale botsing vielen vijf gewonden, meldt Omroep Gelderland. Onder hen bevinden zich drie jongens, waarbij één van hen ernstig gewond raakte.

Bij de aanrijding raakte een paardentrailer los van één van de auto's en belandde in de sloot naast de weg. In de trailer zat een paard, maar deze kwam met de schrik vrij. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

arrestatie2ELBURG - Bij politie Elburg kwam er vanavond een melding binnen betreffende een vechtpartij in een cafetaria in Elburg. Een verdachte werd na onderzoek door de politie aangehouden en ingesloten, omdat hij een andere man een vuistslag in zijn gezicht had gegeven. 

Er zal een zwaardere strafeis volgen, vanwege het overmatig gebruik van alcohol door de verdachte.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11ELBURG - De politie was in de vooravond in Elburg ter plekke bij een civielrechtelijk conflict tussen twee partijen, De wijkagent meldt op Twitter dat het probleem ter plaatse is opgelost.  Een van de betrokken partijen stond nog in het systeem bij de politie voor 1500 euro aan openstaande boetes. 

De betrokkene betaalde deze, nadat hij voor de keuze was gesteld om te zitten of te betalen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

arrestatie2ELBURG - De politie Elburg/Oldebroek meldt op Facebook dat er op dinsdag 9 januari verdachten werden aangehouden in verband met een mishandelingszaak en poging tot doodslag die plaatsvond op dinsdag 27 juni 2017 op de Rijsaert in Elburg, waarbij een 18-jarige jongeman uit die stad ernstig letsel opliep. Van de verdachten werd een verklaring opgenomen.

Eerder deed de politie een getuigenoproep via hun facebookpagina. Mede dankzij de getuigen die zich toen melden, kreeg men een duidelijker beeld van dit incident.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

snelheidscontrole2KAMPEN - Een automobilist uit Elburg is vandaag zijn rijbewijs kwijt geraakt op Drontermeerdijk bij Kampen. De videosurveillance van verkeerspolitie Overijssel mat een snelheid van 141 kilometer per uur, terwijl de maximum toegestane snelheid tachtig kilometer per uur is.

Bij bestuurders die meer dan vijftig kilometer per uur te hard rijden, wordt het rijbewijs ingenomen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF0415

ELBURG - De brandweer moest vanmidag uitrukken voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Vicariestraat in Elburg. Het viel gelukkig uiteindelijk allemaal mee. De hoogwerker kwam nog wel ter plaatse, maar de brandweer hoefde alleen nog een nacontrole te doen, aangezien het vuur reeds gedoofd was. 

Schrijf reactie (0 Reacties)