DSC 0003 ex

ELBURG  - De brandweer werd vanmiddag opgeroepen voor een 'brand scheepvaart havenkade'. Ter plekke bleek het te gaan om een brandje in het chemisch toilet van een boot, waarschijnlijk was de vermaler de oorzaak, 

Foto's Henk Stappenbeld

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0014

ELBURG  - De KNRM Elburg moest vanmiddag uitvaren na een melding dat er een explosie zou hebben plaatsgehad op een boot aan de Bremerbergdijk. Het bleek te gaan om een plezierjacht waarvan de motor en de bedrading vlam hadden gevat.

Foto's Henk Stappenbeld

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

laser

ELBURG - Vanmorgen, tussen 7.30 en  8.30 uur, hield de politie een lasercontrole op de kruising Hellenbeekstraat met de Klokbekerweg  in Elburg. Het gaat hier om een 50 en een 30 km zone.

Er werd één overtreding in de 30 km zone op de Klokbekerweg geconstateerd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto1

ELBURG -  Twee jongens op een brommer zijn woensdagmiddag tegen een stilstaande auto gereden. Het ongeval gebeurde op de Robbertsmatenstraat in Elburg. Het tweetal sloeg vervolgens  op de vlucht De eigenaar van de auto stond op dat moment in een fietsenwinkel en zag het gebeuren en samen met de fietsenmakers is hij achter de jongens aangerend. Aangezien de brommer dusdanig beschadigd was konden de jongens op de Kamperweg reeds worden aangehouden. De bestuurder is in een ambulance onderzocht.  De politie doet onderzoek.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie

ELBURG - De politie van Elburg heeft dinsdag 178 automobilisten betrapt op rijden met een te hoge snelheid. Bij controles op de Flevoweg in Elburg en de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk gingen de bestuurders op de bon.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

Juan werd opgelicht via WhatsApp en raakte zo 7000 euro kwijt. Hoe voorkom je dat jij- of je ouders slachtoffer worden van deze vorm van oplichting?

Check de video

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 1

Gerrit werd slachtoffer van bankhelpdeskfraude en raakte zo meer dan 85.000 euro kwijt. Hoe voorkom je dat jij- of je ouders slachtoffer worden van deze vorm van oplichting?

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0017 extra

NUNSPEET - Vanmiddag heeft een ernstig bedrijfsongeval plaatsgevonden op het bedrijventerrein aan de Sportlaan in Nunspeet. Een bouwvakker raakte gewond tijdens werkzaamheden. Hij kwam ten val en kwam daarbij terecht op de aanwezige betonijzers en een van de pinnen spietste zijn been. Hij is met ernstig letsel vervoerd naar het ziekenhuis. 

Foto's Henk Stappenbeld

Traumaheli lifeliner1 vertrekt vanuit Nunspeet na hulpverlening

Schrijf reactie (0 Reacties)

ongevl2

ELBURG - Vanmiddag heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Zuiderzeestraatweg Oost. Een chauffeur van een bus werd onwel en het voertuig kwam daardoor op de rotonde ter hoogte van de Eperweg tot stilstand. Hij werd met onbekende klachten naar het ziekenhuis vervoerd. Er bevond zich één passagier in de bus. Zij was hevig geschrokken, maar mankeerder verder niets.

Foto´s Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

1. aflevering drugslabs politie.nl

REGIO - Ondermijnende criminaliteit vindt soms plaats op onverwachte – maar doodgewone – plekken. Op scholen, in schuren en loodsen, maar ook gewoon in doorsneewoningen. De vierdelige podcastserie Onder Mijn Neus neemt je mee in de wereld van jonge criminelen, drugslabs, ketelbouwers en spookbewoning.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

br

BIDDINGHUIZEN - De brandweerkorpsen van Elburg en Dronten moesten vanavond uitrukken voor een brand op een vakantiepark  aande Spijkweg in Biddinghuizen. Een gast zag rook uit het dak komen van het gebouw waar de receptie in is gevestigd. Niemand was op dat moment in het pand aanwezig en de ramen en deuren waren gesloten.. 

Foto's Henk Stappenbeld

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

8 048f01ddb73ca5023dec89081ba36009 1

ELBURG  - Terwijl heel Nederland, na een ruim jaar thuiswerken, snakt om erop uit te trekken en massaal vakanties boekt op campings, parken en resorts, ruiken inbrekers hun kans. En hoewel 2 op de 3 voor- en achterdeuren tegenwoordig goed beveiligd zijn, kunnen criminelen nog eenvoudig toeslaan bij zo’n 4 miljoen van die deuren. De overheid zegt in zijn campagnes met het zwaailichtje niet voor niets: “maak het ze niet te makkelijk”. Door slechte beveiligingsmaatregelen, krijgen dieven weer de kansen waar ze zo lang op hebben moeten wachten in de paar weken dat een woning niet wordt bewoond. Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie zegt dan ook: “Doe er iets aan, dat is echt makkelijker dan je denkt”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

inbraak

ELBURG - Een woninginbraak heeft grote impact. Hoe veilig is uw huis? Vooral tijdens vakantieperiodes is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de inbraakgevoeligheid van uw huis. 

Hoe voorkomt u dat er bij u wordt ingebroken?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1648

ELBURG - Kent u de website www.natuurbrandrisico.nl? Daarop ziet u hoe groot het risico is op een onbeheersbare natuurbrand. In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide gras(duinen) de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar uitbreiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0005

DOORNSPIJK  Aan het eind van de middag heeft een ongeval plaatsgevonden op de Berkenweg in Doornspijk. Een fietser wilde vanaf het fietspad de weg op en werd aangereden door een automobilist die hem niet had gezien. De fietser kwam ten val en liep een kwetsuur op aan zijn been. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Volgens omstanders reed de automobilist niet te hard en de uitslag van de afgenomen blaastest bleek nagatief.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

3 juli

OLDEBROEK - Stichting Circuit Oldebroek en Spijkse Metaalhandel van den Heuvel hebben een overeenstemming bereikt waarmee het in Spijk gevestigde bedrijf zich naamsponsor van het evenement mag noemen, welke zaterdag 3 juli op circuit de Bargen gereden gaat worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0002

OLDEBROEK - Op de Zuiderzeestraatweg te Oldebroek heeft vanavond een aanrijding plaatsgevonden. Een automobilist zag bij het afslaan een wielrenster over het hoofd en een aanrijding was niet meer te voorkomen. De wielrenster is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail NL Alert testbericht 7 juni

ELBURG - NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Ook in Gelderland. Zo ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Je ontvangt het NL-Alert testbericht op je mobiele telefoon. Daarvoor moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Let wel op, mocht je oordopjes of een koptelefoon gebruiken dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Speeddate

ELBURG -  De teamleden van brandweer Elburg zoeken twee nieuwe collega’s! Wil jij je graag inzetten voor de veiligheid van anderen? Kom dan naar de speeddate gesprekken op ,maandag 7 juni vanaf 19.30  uur.

Voor wie?

Alle mannen en vrouwen tussen de 18 en 38 jaar, die wonen binnen enkele minuten van de kazerne en die dichtbij werken en/of direct beschikbaar zijn om bij een noodsituatie hulp te verlenen, worden van harte uitgenodigd voor de speeddate op de brandweerkazerne!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Brandweerlogo

't HARDE - De brandweer is vanmiddag met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker onderweg gegaan naar een schoorsteenbrandmelding aan de Vaarbekerweg in ‘t Harde. Het betreft een pand met een rieten kap. Ter plekke gekomen, bleek dat er aan de buitenkant geen vlammen te zien waren. Besloten werd te kijken of er in het pand sprake is van rookontwikkeling. Eén blusvoertuig tbleef ter plaatse. Deze brandweerlieden zijn samen met de collega’s van de hoogwerker de schoorsteen gaan vegen. De overige eenheden gingen terug naar de kazerne.

Schrijf reactie (0 Reacties)