De auto brandde helemaal uit Foto Stefan Verkerk News United

'T HARDE - Een auto is in de nacht van zaterdag op zondag volledig uitgebrand op de Eperweg in 't Harde nadat de bestuurder een verkeerslicht ramde. De bestuurder wilde de vermoedelijk de A28 oprijden toen het door onbekende oorzaak misging. De auto vloog na de botsing in brand, waarbij ook de brandstoftak vlam vatte. De brandweer had daardoor meer tijd nodig het vuur te blussen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

112

ELBURG -  Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dit nummer bel je wanneer je zelf, of iemand anders, in direct gevaar is of als er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld als iemand zwaargewond is, dringende medische hulp nodig heeft, bij brand of als je getuige bent van een misdrijf zoals geweld of een inbraak.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

EyR4Js1XEAAPrb5

't HARDE - Vannochtend is een een hennepkwekerij met meer dan 200 planten aangetroffen op 't Harde. 'Al met al een levensgevaar situatie. Bel daarom altijd 112 of meld via misdaad anoniem bij een verdachte situatie of het vermoeden van een hennepkwekerij, 'laat de wijkagent op twitter weten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuws

't HARDE/HARDERWIJK - De politie heeft vrijdagavond twee automobilisten aangehouden, nadat ze voor een gevaarlijke situatie zorgden op de A28. Dat meldt Omroep Gelderland. De bestuurders zouden tussen 't Harde en Harderwijk rond 18:30 uur een conflict met elkaar hebben. Er werd kort tegen het verkeer in gereden op de snelweg.

De politie is op zoek naar meer informatie om een beter beeld te krijgen van de situatie. Wie aan het begin van de avond op de A28 reed en iets van het incident heeft gezien, krijgt het verzoek de politie te bellen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

br1

't HARDE -  Vanmiddag moest de brandweer uitrukken voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Kernhoopweg. De brand bleef beperkt tot het kanaal en nadat het kanaal was geveegd kon de brandweer huiswaarts keren.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rookmelders redden levens ophangen 2

Weet jij hoeveel rookmelders er nodig zijn in jouw woning? Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter. Na het beantwoorden van alle vragen ontvang je advies middels drie pakketten: voldoende, beter en best. Bekijk welk pakket het beste bij jouw woonsituatie past. Het is belangrijk om werkende rookmelders op de juiste plekken in je huis te hebben hangen en ze goed te onderhouden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

159761656 4476013835748623 5304258241433004075 o

Vandaag komen er in het hele land zware windstoten voor van 75-90 km/uur uit een zuidwestelijke richting.De windpiek valt in de tweede helft van de ochtend en aan het begin van de middag. De verwachting is dat in de loop van de middag de wind langzaam weer afneemt.

Overlast of schade?

Bij acuut gevaar bel je 112. Is er geen spoed, maar heb je toch de brandweer ter plaatse nodig, bel dan 0900-0904.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail NL Alert

ELBURG  - De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Gelderland wordt het alarmmiddel regelmatig ingezet. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen. 8 op de 10 mensen waardeert het wanneer een NL-Alert wordt ingezet bij een incident in hun omgeving, blijkt uit onderzoek1. Bijna driekwart (73%) vindt het daarnaast terecht als zij een NL-Alert ontvangen. Ook komen veel Gelderlanders in actie als zij een NL-Alert ontvangen. Bij een grote brand sluiten zij ramen en deuren en zetten zij de mechanische ventilatie uit. Ook informeren zij hun directe omgeving zoals buren, vrienden of familie. Bijvoorbeeld via de groepsapp van de buurt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

img 8445

ELBURG – De brandweer is vrijdagavond met een tankautospuit en een waterwegen uitgerukt voor een felle bermbrand langs de N309 Flevoweg bij Elburg. De brand werd ontdekt door een voorbijganger, deze schakelde direct de brandweer in. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Bij de brand ging zo’n 20 meter berm/riet in vlammen op. De brandweer is momenteel bezig met nablus werkzaamheden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

d12cfa26 87d8 4004 a757 fff0352faaee

’t HARDE -  Zondagmiddag 14 februari moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand aan de Oldenboschweg. Gelukkig hadden de brandweerlieden de brand snel onder controle. Er was sprake van veel rookontwikkeling, veroorzaakt door een printer.

Een bewoner kreeg rook binnen en is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

21df8988 a718 444c ae7d 34872d35495c

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

ELBURG - De politie heeft twee minderjarige jongens aangehouden nadat er op 1 januari een stuk zwaar vuurwerk door de brievenbus van een woning naar binnen werd gegooid. Het incident vond plaats aan de Terbekeweg in Elburg. De verdachten komen uit Elburg en Nunspeet.

Gisteren kon een minderjarige jongen uit Elburg worden aangehouden in verband met de zaak. Vandaag, 3 februari, werd ook een minderjarige jongen uit Nunspeet aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontploffing. De recherche heeft hem vandaag verhoord.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail DSC 0005

ELBURG  -  De brandweer van Elburg  moest vanmiddag uitrukken voor een buitenbrand aan de Achterweg in Elburg. Een bekende plek, want een paar weken geleden ging hier een bankje in vlammen op. Het nieuw geplaatste bankje heeft het niet lang volgehouden, want die werd vanmiddag in de brand gestoken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Eerste schipper Arjen de Gunst van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Elburg

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail image1

ELBURG  -  Afgelopen vrijdagavond vond de digitale Nieuwjaarsreceptie plaats van KNRM Elburg. Secretaris Anthon Wolf keek met het team terug op een vreemd jaar. “Weinig ontmoetingen, aangepast oefenen en een record aantal acties; 73 in totaal”, aldus de secretaris. Wolf sprak namens de plaatselijke commissie zijn dank uit aan de vrijwilligers, om hun grote betrokkenheid en de talloze acties. Wolf: “Door corona hebben veel mensen een boot gekocht en dat was in de zomer van 2020 te merken. Een aantal evenementen is niet doorgegaan, zoals de Kika-actie en de Reddingbootdag. De oefenavonden waren en zijn aangepast, in kleinere groepen, voor sommige oefeningen is dat effectiever, daar leer je dan weer van. De EHBO-cursussen zijn georganiseerd en gesponsord door ACM-opleidingen en we hebben 7 diploma’s klaarliggen om op een later moment uit te reiken. Twee bemanningsleden zijn naar Schotland geweest; Matthijn Steert en Klaas Labots en hebben hun opleiding afgerond, gefeliciteerd! We hebben inmiddels twee nieuwe aankomend plaatsvervangend schippers; Marcel Voorneveld en Klaas Labots, die zijn al ver met hun training. Onze vier jongst toegetreden opstappers hebben de HUET gedaan (de Helicopter Underwater Escape Training), ook de uitreiking van deze certificaten volgt later.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Geen spoed, wel brandweer

Schrijf reactie (0 Reacties)

Rookmelders redden levens

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie

KAMPEN//DOORNSPIJK -  Vanmorgen kreeg de politie omstreeks 04.50u een meldingvan een diefstal aan de Rivierduinen. De melder zag twee manspersonen gehurkt bij zijn auto zitten ter hoogte van de tankdop. De mannen hadden een jerrycan, knipschaar en een stuk slang bij zich. Nadat de melder de mannen zag heeft hij op het raam geklopt en tevens de politie gebeld. De verdachten gingen er vandoor.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hé doe de deur dicht!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Waar moet de CO-melder hangen

Schrijf reactie (0 Reacties)