Schoten gelost voor deur van pizzeria in Elburg Foto Stefan Verkerk NewsUnited

ELBURG - Er zijn woensdagavond geschoten gelost voor de deur van een pizzeria in Elburg. Dat zeggen meerdere getuigen, de politie kan het verhaal niet bevestigen. Er zou zijn geschoten vanuit een langsrijdende zwarte auto. Eerder op de avond vond in de pizzeria een vechtpartij plaats. Volgens een medewerker van de eetgelegenheid, kwamen twee gasten binnen die zonder toestemming drinken pakten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

buitenbrand1

ELBURG - Op de Kamperdijk in Elburg heeft gisteravond een korte rietbrand gewoed  De brandweer arriveerde met één blusauto en had de brand snel onder controle. Mogelijk is er sprake geweest van brandstichting en daarom zal nader onderzoek volgen

Foto's Henk Stappenbeld

 

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

fiets

'ELBURG - De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben van een diefstal van een fiets.  Het gaat om een zwarte Batavus damesfiets met Post NL fietstassen.. De diefstal heeft plaatsegevonden op 20 mei tussen 12.15 en 12.45 uur. en de fiets stond op de Vackenordestraat in Elburg. De dader is een blanke man tussen de 20  en 30 jaar.  Blond haar en hij droeg een beige/lichte jas

Bel 0900-8844 

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

ELBURG - Een 60-jarige vrouw uit Haaksbergen deed aangifte van diefstal van haar zeilboot. Het vaartuig zou vorige week uit de haven van Enkhuizen ontvreemd zijn. De meldkamer van Rijkswaterstaat heeft een getuigenoproep verspreid. Een alerte getuige las de oproep via een ander medium en meende de gestolen boot op dinsdag 12 mei te herkennen in de haven van Elburg. Hij alarmeerde de politie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rotonde

ELBURG – Bij een ongeval vanmiddag op de Zuiderzeestraatweg is een scooterrijder gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de scooter kwam vanaf Elburg en reed richting Doornspijk op het fietspad. De bestuurster van een grijze VW zag hem over het hoofd toen zij vanaf het tankstankstation de weg op wilde rijden, waardoor de scooterrijder de voorkant van haar auto raakte en volgens de automobiliste met een koprol op het wegdek belandde.

Foto's Henk Stappenbeld

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0057

ELBURG - De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met de woningbrand in Elburg waarbij dinsdagavond een persoon gewond is geraakt. Dat blijkt uit een verslag van de nachtdienst van de politie Zwolle op Instagram. De politie Zwolle meldt in hetzelfde verslag eerder ook dat op de spoedeisende hulp van het Isalaziekenhuis een gewonde verdachte is bewaakt en vervolgens ingesloten. Of dit over een verdachte gaat, is niet duidelijk.  De brandweer rukte dinsdagavond rond 20.50 uur uit naar de uitslaande brand die de woning aan de Nijenbeekstraat verwoestte. Daar werd een persoon uit de woning gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, die rook had ingeademd. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brandel

ELBURG - De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft melding gemaakt van een grote woningbrand in de Nijenbeekstraat in Elburg. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker kwamen ter plaatse. De brand was uitslaand en de woning brandde  volledig uit. De brandweer heeft ingezet op behoud van de naastgelegen woning. Hierbij werd gebruik gemaakt van een hoogwerker om het dak te inspecteren. De bewoner kreeg rook binnen en is naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer kon even na half 10 het sein brand meester geven en voerde vervolgens een nacontrole uit. Stichting Salvage komt ter plaatse ivm rookschade vd naastgelegen woning.

Foto's Henk Stappenbeld

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

ELBURG - In korte tijd zijn er in Elburg twee incidenten geweest, waarbij de signalementenvan de daders erg op elkaar lijken. Nu hoopt depolitie dat iemand iets gezien heeft of aanslaat op de signalementen. Op vrijdag 17 april 2020, omstreeks 06.55 uur is er bij de BP tankstation in Elburg aan de Vrijheidstraat een poging tot overval geweest. Er kwam een persoon binnen, die naar de balie liep en die onder dreiging van een mes om geld vroeg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0003 ex

DOORNSPIJK- Vanmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de Zuiderzeestraatweg West in Doornspijk (N310) tussen een motorrijder en een grijze Renault. De bestuurster van de Renault is vanuit een zijstraat de Zuiderzeestraatweg opgereden en heeft daarbij of de motor over het hoofd gezien of de snelheid verkeerd ingeschat. De motorrijder kon de auto niet meer ontwijken en reed tegen de zijkant van de auto aan. De motorrijder is nog een heel stuk doorgegleden over de rijbaan en het fietspad en miste op een haar na de lantaarnpaal. Het motorpak heeft zijn dienst bewezen, want na onderzoek kon de motorrijder met enkel een schaafwond op zijn arm de ambulance verlaten.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

aan2ELBURG - Vanmddag vond een aanrijding plaats tussen twee auto's op de Stoopschaarweg N309 - Zuiderzeestraatweg Oost Elburg. De bestuurster van een zwarte Mercedes kwam uit de richting Elburg. De automobilist van een grijze Peugeot reed vanuit de Molenweg de Zuiderzeestraatweg op en zag de Mercedes over het hoofd. Daardoor botste de Mercedes op de achterzijde van de Peugeot. Het voertuig belandde vervolgens in de sloot.

De bestuurster is onderzocht in de ambulance, maar er werd geen letsel aangetroffen. Allen kwamen met de schrik vrij.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgernet

ELBURG - In verband met een gewapende overval vanmorgen op een tankstation aan de Vrijheidsstraat in Elburg, zoekt de politie een man. Signalement: blanke man van 1,85 m met kort donker haar. De man droeg een wit/zwart masker en is gewapend met een vleesmes.Hij is gekleed in een sportbroek en draagt een donkere jas. Zijn leeftijd wordt geschat op 20 jaar.

Tips? Bel nu 112

Schrijf reactie (0 Reacties)

Brandweerlogo

't HARDE - De brandweer heeft vanmiddag met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.moeten uitrukken voor een zolderbrand in een woning aan de Turfsteenstraat in 't Harde. De zolderbrand ging gepaard met een doorslag naar de zolder van de naastgelegen woning. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Er is een stuk uit het dak gezaagd om de brand te kunnen bestrijden. Twee bewoners zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht in verband met het inhalerenvan  rook. Stichting Salvage komt ter plaatse voor de schade afhandeling. Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland doet de volgende oproep:' Nieuwsgierig? Blijf thuis. Breng hulpverleners, anderen en uzelf niet in onnodig in (besmetting)gevaar.'

Schrijf reactie (0 Reacties)

EUl9R9gWAAAZHSH

ELBURG -  Er is een e-mail in omloop van iemand die beweert van de politie te zijn. De politie waarschuwt dat deze e-mail nep is en niet van de politie afkomstig. E-mail ontvangen? Druk niet op linkjes. Mogelijk is er sprake van malware of ransomware.ok in Gelderland en Overijssel is deze mail in omloop.

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

4ae3cce0 ba28 4d8b b20b b9571b5acead

ELBURG -  Iets voor half 8 vanavond moest de brandweer uitrukken voor een schoorsteenbrand in de Ellestraat in Elburg. Daar het een woning in de binnenstad betrof,rukte het gehele korps uit. Gelukkig viel de situatie na een eerste controle mee, toch werd de hoogwerker nog opgesteld om op hoogte de boel nogmaals te controleren. Er werden geen bijzonderheden ontdekt en daarom konden de spuitgasten weer huiswaarts keren. De wchoorsteenbrand trok veel publiek.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)


politie11

ELBURG - In verband met de maatregelen met betrekking tot het Corona virus, meldti de politie Elburg-Oldebroek op Facebook aangepaste diensten te gaan draaien. Dat brengt met zich mee dat maandag de openstellingsregeling van de politiebureaus komt te vervallen. De politie blijft bereikbaar op het telefoonnummer 0900-8844 en bij spoed 112.

Voor de rest van de week volgt maandag een nader bericht.

Schrijf reactie (0 Reacties)

brandweer

ELBURG - Brandweer Elburg kan zeker nog versterking gebruiken! Op maandag 23 maart kunnen belangstellenden vrijblijvend kennismaken met het mooie brandweerwerk. Vanaf 19.30 bent u van harte welkom op de brandweerkazerne waar teamleden graag vertellen over hun afwisselende werk.

Naast het bestrijden van branden heeft de brandweer ook een belangrijke taak bij (weg)ongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen en stormschades. Als brandweerman of -vrouw verleen je hulp aan mens en dier, onder veelal niet -alledaagse omstandigheden en op onverwachte momenten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brand

ELBURG - Om 15.45 uur vanmiddag kreeg de brandweer de melding van een brand in een bijgebouw/schuurtje.  Het bleek te gaan om een garage/opberghok van de Agnietenschool aan De Hoekwand in Elburg. Een deel van dit gebouw brandde aan de binnenzijde. Om bij de brandhaard te komen werd met een kettingzaag de deur opengezaagd, waarna de brand kon worden geblust.Omdat de muur door de hitte was ontzet waardoor er sprake was van instortingsgevaar, werd het gebouw afgezet met linten  Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

Foto's Henk Stappenbeld

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

89102146 1534512230041669 7805821353575055360 o

't HARDE - Afgelopen woensdag heeft de Politie Veluwe Noord in samenwerking met onder andere de belastingdienst een grote controle gehouden bij onder andere Rijkswaterstaat in 't Harde. In totaal zijn er ruim 450 automobilisten gecontroleerd. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven, voor onder andere rijden zonder rijbewijs en mobiel bellen. Verder waren er twee personen onder invloed van alcohol/drugs, deze moeten zich later nog verantwoorden bij de rechter of krijgen een transactie aangeboden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0012 EX.jpgon

ELBURG -  Op de Kruising N309 Flevoweg- Nieuwstadsweg heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij twee personenauto's betrokken waren. Twee gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.Onderzoek moet duidelijk maken wat de precieze toedracht is van het ongeval, maar waarschijnlijk is het niet verlenen van voorrang de oorzaak.

Foto's Henk Stapenbeld

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Stefan Verkerk News United

DOORNSPIJK - Bij een eenzijdig ongeval in Doornspijk is donderdagmiddag een 77-jarige fietser uit de gemeente Elburg om het leven gekomen.

De Verkeersongevallenanayse van de politie deed onderzoek naar het ongeval op de Huisdijk.

Daaruit bleek dat de man onwel is geraakt. Vervolgens belandde hij in een sloot.

- Door Mediapartner Omroep Gelderland -

Schrijf reactie (0 Reacties)