getuigen

ELBURG - In verband met een incident vrijdag 30 augustus 2019 bij een speeltoestel op de Zilverschoon te Elburg is de politie Elburg op zoek naar drie jeugdigen van rond de 12 jaar. Het gaat om twee jongens en één meisjes.

Jongen 1 heeft zwart haar en droeg een wit t-shirt met daarop een afbeelding van een bom. De jongen droeg zwarte schoenen met rode veters. Jongen 2 heeft blond haar en droeg eveneens een wit t-shirt met daarop een afbeelding van een bom en zwarte schoenen met rode veters. Het meisje had bruin haar en droeg een rood shirt met witte tekst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

5e0475bf f2df 4335 ba3b 2b0a5dfc0a3c

Op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek is vanmorgen een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen vervoerde afval. Met behulp van een kraan is de vrachtwagen weer op zijn wielen terecht gekomen. De weg is afgesloten tussen de Westerweg en Rustenburgsweg.

Klik hier voor de foto's van Henk Stappenbeld

De vrachtwagenchauffeur is er zonder kleerscheren vanaf gekomen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ECVjZfUWkAEkXri

De politie is op zoek naar 2 jongens op een scooter die 18 augustus rond 21.00 uur een minderjarig meisje hebben lastiggevallen. Dat gebeurde op de Duinkerkerweg richting Oosterwolde. Ze reden weg richting Kampen. Zie voor signalement de foto. Tips mogen naar 0900 - 88 44 of 0800 - 70 00 (anoniem).

Schrijf reactie (0 Reacties)

PHOTO 2019 08 16 15 56 51

Vanmiddag heeft er op de Elburgerbrug een aanrijding met letsel plaatsgevonden. De weg is enige tijd afgesloten geweest maar is omstreeks 16:15 weer vrijgegeven. 

Klik hier voor de foto's van Henk Stappenbeld

De bestuurder van een zwarte Peugeot kwam vanuit de richting Elburg en een Ford-bestuurder van de andere kant en raakte door nog onbekende reden op de linker weghelft. De Peugeot-rijder kon niet verder uitwijken door de verhoging van het fietspad. De man in de Ford had letsel aan de hand en werd in de ambulance behandeld.

Schrijf reactie (0 Reacties)

67780332 1347388342087393 5128488253355196416 n

Op vrijdag 9 augustus om 02.30 uur is er een verkeersbord kapot gereden bij het zwembad in 't Harde. Vermoedelijk is er een soortgelijke (grijze) Mercedes W202 C klasse bij betrokken. Die heeft nu schade. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0004ongev

ELBURG - Vanavond heeft een ongeval plaatsgevonden op de Dronterweg/Elburgerweg waarbij twee personenauto's waren betrokken. Door het uitvallen van de stoplichten golden de normale voorrangsregels. De  bestuurder van een gele Opel  kwam vanuit richting Kampen en wilde recht oversteken richting  Biddinghuizen, maar zag de bestuurder in een blauwe Opel, die op zijn beurt vanuit Elburg kwam en rechtdoor richting Dronten wilde, over het hoofd. De blauwe auto werd aan de achterzijde geraakt en vloog meerdere malen over de kop. De bestuurder moest uit de auto gehaald worden en werd behandeld in de ambulance. De bestuurder van de gele auto kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd .

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0009ong

ELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de Oostelijk Rondweg in Elburg is een dode gevallen. Dat meldt Omroep Gelderland. Een ander slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Na het ongeluk is een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd geannuleerd. Naast de politie zijn ook de brandweer en een ambulance ter plaatse.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

fiets

Vanaf vandaag,  1 juli 2019,  mag u geen elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers vasthouden tijdens het fietsen. Handsfree van de telefoon gebruik maken is wel toegestaan. Uiteraard moet u op het verkeer blijven letten. U mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken voor anderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgernetlogo

Met nieuwe mogelijkheden en kanalen kunnen opsporingsacties nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Het systeem is versterkt en helemaal klaar voor de groeiende aantallen acties en gebruikers. Dit is nodig omdat Burgernet steeds vaker met succes wordt ingezet. Het verouderde opsporingssysteem is nu vervangen door een eigentijdse versie. Gemeenten en politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te kunnen lossen en vermiste personen nog sneller terug te vinden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0004af

ELBURG  -De brandweer moest dinsdagavond utrukken voor een brand aan de Uiterwaardenstraat in Elburg. Uiteindelijk bleek het te gaan om een afvalbrand achter een leegstaand pand aan de J.P. Broekhovenstraat. Enkele bedden en matrassen stonden in brand. De brandweer, die met groot materiaal was uitgerukt,, klaarde het klusje met één tankwaterspuit.

Foto's Henk Stappenbeld

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 1

REGIO - Door een storing is het landelijke noodnummer 112 en het meldkamernummer van de politie 0900-8844 niet bereikbaar. Inmiddels er opgeschaald naar GRIP 2. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

89957bed951ea2a8001a7109b5da0625590bd406f34852f557de29493a25b5f4

NUNSPEET  - Zaterdagavond kwam er bij het Operationeel Centrum van de politie een melding binnen over een boot op het water. Er zat niemand mer in. De melding kwam vanaf het Veluwemeer, in de buurt van Nunspeet. De politie rukte meteen uit met een boot en ook andere hulpdiensten gingen het water op. De KNRM vond even later een boot die rondjes voer, zonder dat er iemand in zat. De opvarende bleek door iemand anders te zijn gered en naar wal te zijn gebracht. Agenten zijn naar de man toe gegaan en om erachter te komen wat er aan de hand was. De man vertelde dat hij van boord was geraakt en dreigde te verdrinken. Een passant had hem gered. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 910 ug/l, dat is ruim vier keer de maximum toegestane hoeveelheid. Ook had hij geen vaarbewijs. Daarom is de 58-jarige man uit Nunspeet aangehouden, de boot is voor onderzoek in beslag genomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

InkedDSC 0210 LI ex

ELBURG - Vanmiddag heeft een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Zwolscheweg - Zuiderzeestraatweg Oost Elburg. Een bestuurder raakte eerst de spiegel van een tegenligger en klapte vervolgens achterop een BMW waarin zich Duitse toeristen bevonden. Die kwamen met de schrik vrij. De bestuurder van de andere aoto is door ambulancepersoneel ter plekke onderzocht, maar hij hoefde niet mee voor verder onderzoek. De politie heeft geholpen met het invullen van de schadeformulieren waarna de weg weer werd vrijgegeven.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

mobiel

8 tips om een inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

ELBURG -  ‘Bij mij is er toch niks te halen, dus bij mij breken ze echt niet in’, is de gedachte bij veel mensen. ”Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). “Hij gaat gewoon proberen of er wat te halen valt en let van tevoren heel goed op of er iemand thuis is of niet.” Kijk ook eens door de ogen van een inbreker naar het huis van bijvoorbeeld je buren die al wat eerder op vakantie zijn gegaan. Wat valt je dan op? Liggen er bijvoorbeeld stapels post en kranten zichtbaar op de deurmat? Of leggen jullie die zelf keurig voor hen gesorteerd in het zicht op tafel. Branden er ’s avonds helemaal geen, of maar 1 of 2 lampjes in de woonkamer en zijn de lamellen of gordijnen ook overdag potdicht? Staat er dagen achtereen geen auto op de oprit? Zijn alle plantjes in de voortuin weggekwijnd door gebrek aan water? Allemaal signalen waaraan je als ‘inbreker bij je buren’ kan herkennen dat ze op vakantie zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

br1

BIDDINGHUIZEN - Brandweerkorps Elburg is met een tankautospuit en een waterspuit uitgerukt ter assistentie, samen met een waterwagen van het korps Oldebroek, om aan de Flevolandkant van het Veluwemeer aan de Bremerbergdijk een grote brand in een stuk bos te bestrijden. De brand werd rond 16.40 uur gemeld.

 

 

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

InkedDSC 0009 LI ex

ELBURG - Vanmiddag, iets voor half 6, vond een ongeval plaats op de Flevoweg - Niewstadsweg te Elburg. Het betrof een kop staartbotsing tussen twee voertuigen waarbij de bestuurder van de grijze auto de stilstaande gele auto over het hoofd zag. De gele auto kwam door de botsing op de kop in een droge sloot terecht. De inzittenden, een echtpaar, werd door ambulancepersoneel behandeld. De man in de grijze auto klaagde over nekklachten.

Foto's Maron Ruster/Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0003on

ELBURG - Tijdens de avondvierdaagse reed een wielrenner vanavond tegen een stilstaande auto. De auto, die in de Oude Bleeksweg aan de kant stilstond op advies van de begeleiders tijdens de vondvierdaagse om de wandelaars voorbij te laten gaan, werd door de wielrenner niet gezien en hij klapte frontaal op de auto. Vervolgens schoot hij over de auto heen en landde op het wegdek. Hij liep schaafwonden aan de schouder op en een pijnlijke nek. De man werd eerst verzorgd door de aanwezige EHBO'ers en later door ambulancepersoneel.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

on1

ELBURG - Rond kwart voor 4 vanmiddag kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een ongeval met letsel. Er bleek een frontale aanrijding gebeurd te zijn op de Oostendorperstraatweg tussen een bedrijfsbus en een personenauto.

De weg was tijdens de hulpverlening en berging afgesloten. Eén persoon is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's Maron Ruster

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0128kn

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0005ong

DOORNSPIJK - Vanmiddag heeft een kop-staart botsing plaatsgevonden op de Zuiderzeestraatweg wes tte  Doornspijk. Daarbj waren drie auto's betrokken. Enkele gewonden zijn afgevoerd naar ziekenhuis te Zwolle.

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (0 Reacties)