kopst

ELBURG -  Op de Flevoweg vond vanmiddag een kop staartbotsing plaats. Een persoon liep daarbij letsel op en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Het betrof de vader van een gezin met twee kinderen. De bestuurder van de voorste auto bleek na onderzoek niets te mankeren.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

ambu

ELBURG - Vanmiddag is een kinderwagen met kind het water van de haven in Elburg ingerold. De ouders sprongen direct het water in en samen met enkele omstanders wisten zij het kindje veilig op de kant te krijgen. Het kindje werd ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel en is ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter uit Groningen werd gecancelled.

Schrijf reactie (0 Reacties)

trac1

ELBURG - Een tractor heeft vanavond, net over de brug van Elburg, vlam gevat.  De brandweer wist de vlammen snel te doven, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrande. De extra gealarmeerde wagen uit Oldebroek hoefde niet meer in actie te komen.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

Ernstig ongeluk op N309 weg nog uren dicht Foto Stefan Verkerk NewsUnited

't HARDE -  Er heeft vrijdagochtend een ernstig ongeluk plaatsgevonden op de N309, de Eperweg tussen ‘t Harde en Epe. Die weg is afgesloten tussen het station en de kruising met de Zuidweg.

Verkeer van en naar Epe moet omrijden via Nunspeet of Wezep. De verwachting is dat de weg nog enkele uren dicht blijft.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuws

ELBURG - De zomervakantie is aangebroken. Een mooie tijd om er dagjes op uit te gaan of misschien ga je wel op vakantie. Ook inbrekers gaan er in deze tijd graag op uit. Met de volgende tips verklein je de kans op een inbraak.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cam

ELBURG - Camera in beeld is een politiesysteem die zoveel mogelijk (particuliere en overheids-)camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in uw wijk, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden. U hoeft alleen aan te geven waar de camera is geplaatst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geef

ELBURG - De versoepeling van de Coronamaatregelen zorgt ervoor dat het normale leven steeds meer op gang komt. Dat geldt helaas ook voor inbrekers die weer eropuit gaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseert op woensdag 15 juli onder de titel ‘Geef inbrekers geen kans’ speciaal voor bewoners van de gemeenten in Nederland een gratis webinar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

on2

DOORNSPIJK - Om 18.28 vanavond kwam de melding binnen van een ongeval op de Klaterweg nabij camping de Scheepsbel. Het bleek te gaan om een eenzijdig ongeval met één bestuurster. De automobiliste raakte aan de linkerkant van de weg een boom en vervolgens aan de rechterzijde de wal..De bestuurster is onderzocht in de ambulance,  maar kon zonder letsel haar weg vervolgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ongevharde

’t HARDE – Op de Eperweg heeft vanmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een man en een vrouw wilden de weg oversteken waarbij de man werd aangereden door een personenauto. De man is ter plekke onderzocht door een spoedarts en vervolgens per ambulance met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurster van de personenauto is meegenomen ter ondervraging. Dit is een standaardprocedure. De weg is afgesloten voor nader onderzoek.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - De politie heeft maandagochtend 28 juni zeven personen uit Elburg, Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland aangehouden op verdenking van dierenmishandeling Aanleiding van de aanhoudingen is een uitzending van het tv-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman op 19 maart 2020 waarin beelden werden getoond van ernstige mishandelingen van pakwerkhonden op drie locaties van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging.

Reactie politie op uitzending

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Uiltje in nood

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

app2

“Als je met mensen praat over de kans dat er bij hen wordt ingebroken, hoor je vaak dat ze denken dat die kans heel erg klein is, ‘omdat er bij hen toch niks te halen valt’. Ze denken zo, omdat ze misschien geen dure sierraden, kunst of laptops in huis hebben. Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). De afgelopen maanden waren veel mensen ook overdag thuis, dus is het aantal inbraken vergeleken met vorig jaar met tientallen procenten, in april zelfs met de helft, afgenomen. Omdat een inbreker altijd de zwakste plekken kiest, waren schuren en kelderboxen nu het doelwit; in die maanden werd daar veel vaker ingebroken (volgens de politie: +7%). “En nu de vakanties weer voor de deur staan, ziet de inbreker zijn kans schoon om een inhaalslag te maken. Als hij constateert dat men niet thuis is, en hij kan makkelijk binnenkomen, probeert hij gewoon of er iets van zijn gading in dat huis te vinden is.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

RAAD ELBURG

ELBURG - Woensdagavond 17 juni vanaf 21.00 uur is er een extra raadsvergadering. De vergadering is aangevraagd door de fracties van EB, LEV, VVD en PvdA en staat geheel in het teken van een interpellatiedebat over de ontwikkelingen rondom de Vesting en de Vestingraad.

Vanwege de Coronamaatregelen is er geen ruimte voor publiek. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden

Schrijf reactie (0 Reacties)

vnog

ELBURG - Hier vindt u de nieuwe noodverordening VNOG per 15 juni. Deze noodverordening is gebaseerd op de versoepelde maatregelen die gelden per 15 juni. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen

Noodverordening per 15 juni 2020

Veelgestelde vragen over de noodverordening per 15 juni

Vragen over Corona door kerken en andere religieuze organisaties

Schrijf reactie (0 Reacties)

20200608 190007 extra

BIDDINGHUIZEN - Doordat hij een scherpe bocht naar links niet meer kon halen, belandde vanavond een automobilist op de kop in de sloot naast de Enkweg. De bestuurder kon op eigen kracht de auto uit kruipen. Hij leek in de war te zijn en ging lopend het bos in. Omstanders controleerden vervolgens de auto op mogelijke andere slachtoffers, wat gelukkig niet het geval was. Inmiddels was de politie gewaarschuwd en werd de bestuurder een stuk verder aangetroffen, hij was gewond aan zijn hand. Het ambulancepersoneel kon verder niets uitrichten en de man is meegenomen door de politie.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

101831272 2812285425659520 8937527360417169408 o

Ook in juni kun je iedere dinsdag, woensdag en donderdag tussen 19:00-21:00 uur chatten met de politie. Zo krijg je persoonlijk antwoord op je vragen. Wil je weten of je een nepvuurwapen mag hebben? Of heb je een vraag over verkeersregels? Ook kun je politie gerelateerde vragen stellen over het coronavirus. Daarnaast is er op alle woensdagen in juni tussen 19:00-21:00 uur ook weer een speciale zedenchat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

con1

ELBURG - De brandweer moest gisteren uitrukken voor een containerbrand in de J.P broekhovenstraat in Elburg. 

Het bleek om een kleine brand te gaan, die door de spuitgasten snel kon worden geblust.

 

 

 

con2

Schrijf reactie (0 Reacties)

ruit

ELBURG - In de nacht van zondag 31 mei op maandag 1 juni is een ruit van een woning op de Ereprijs in Elburg vernield. Er is mogelijk met stenen tegen het raam gegooid of geschoten. Hoe dit precies is gedaan en wie hier verantwoordelijk voor is wordt onderzocht.

Heeft u informatie? Bel 0900-8844. Procesnummer 2020248161.

Schrijf reactie (0 Reacties)

101320272 1616012165225008 8761781211380056064 o

ELBURG - Op zaterdag 30 mei 2020 is tussen 00.00 uur en 01.00 uur het toiletgebouw in de haven van Elburg vernield. Alle ruiten zijn ingegooid. Er is een onderzoek gestart.

Heeft u informatie? Laat het weten via tel. 0900-8844 ( proces 2020244857).

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schoten gelost voor deur van pizzeria in Elburg Foto Stefan Verkerk NewsUnited

ELBURG - Er zijn woensdagavond geschoten gelost voor de deur van een pizzeria in Elburg. Dat zeggen meerdere getuigen, de politie kan het verhaal niet bevestigen. Er zou zijn geschoten vanuit een langsrijdende zwarte auto. Eerder op de avond vond in de pizzeria een vechtpartij plaats. Volgens een medewerker van de eetgelegenheid, kwamen twee gasten binnen die zonder toestemming drinken pakten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)