thumbnail KNRM Elburg opstapper kind nacht

ELBURG -  In 2021 kwam KNRM reddingstation Elburg 65 keer in actie voor redding en hulpverlening op de randmeren rondom Elburg. In totaal werden er 159 mensen en 6 dieren veilig aan wal gebracht.

Dit is in lijn met de landelijke cijfers van de KNRM die ook een lichte daling laten zien t.o.v. 2020, wat het drukste jaar in de geschiedenis van de KNRM was. Landelijk zijn de 1.400 vrijwillige bemanningsleden van KNRM-reddingboten, waterscooters en kusthulpverlenings-voertuigen 2.200 keer in actie gekomen en zijn er 3.550 mensen en 110 dieren gered of geholpen.

Acties

Op de wateren rondom Elburg lag het zwaartepunt bij de hulpverlening aan watersporters die vanwege navigatiefouten of technische problemen de hulp van reddingboot Evert Floor inriepen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vnog

REGIO  -  De jaarwisseling is voor de brandweer in de VNOG beheersbaar verlopen. De brandweer is tussen 31 december 00:00 en 1 januari 08:00 uur 81 keer gealarmeerd. Vorige jaarwisseling (2020/2021) is de brandweer 57 keer gealarmeerd.   Via het Dashboard Kerncijfers IFV zijn alle gegevens per veiligheidsregio en per gemeente in te zien: https://kerncijfers.ifv.nl/mosaic/kerncijfers-veiligheidsregio-s/nieuwjaarsincidenten-2

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Brandweerlogo

ELBURG - De brandweer is deze nieuwjaarsnacht iets na 2.00 uur uitgerukt voor een grote woningbrand aan de Beekstraat in Elburg. In eerste instantie was er sprake van een middelbrand, maar niet veel later werd de brand uitslaand en daardoor liepen ook naastgelegen woningen gevaar. Meerdere korpsen uit de regio waren aanwezig ter ondersteuning bij het bluswerl. Volgens de melding waren er geen personen meer aanwezig in de woning. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland liet op twitter weten dat het nog  onduidelijk is wat precies de omvang van de brand is. 'Er is voor zover nu bekend 1 persoon gewond geraakt. Deze wordt behandeld door de ambulancedienst'. Ook waarschuwde de veiligheidsregio om uit de rook te blijven. 'Rook is altijd schadelijk. Sluit ramen en deuren als u er last van heeft en zet de gebouwventilatie uit!

Schrijf reactie (0 Reacties)

40aff327 893d 34e8 9622 db630f325243

ELSPEET - Bij Elspeet op de Veluwe is woensdagavond een wolf doodgereden. Volgens de Zoogdiervereniging en BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder meer wolvenzaken bijhoudt, gaat het om een mannetje.

Het roofdier werd doodgereden op de Nunspeterweg (N310). De wolf is mogelijk een nakomeling van de roedel op de Noord-Veluwe. Nader onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is. Het kadaver wordt nu naar het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht gebracht, waar onder meer sectie wordt verricht.

Door Omroep Gelderland

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

koolmonixde banner

Koolmonoxide, ook wel CO, is een echte sluipmoordenaar. Het kan zich in je huis verspreiden zonder dat je er iets van merkt. Koolmonoxide kan ontstaan in alle toestellen waar je gas of hout in verbrandt. Ook in nieuwe cv-ketels!

Elk jaar belanden honderden mensen in het ziekenhuis door koolmonoxidevergiftiging. Sommige mensen overlijden er zelfs aan. Een koolmonoxidemelder kan je op tijd waarschuwen en je leven redden. Koop daarom een koolmonoxidemelder en hang deze op de juiste plek in huis:
- in ruimtes waar je veel bent
- in ruimtes waar een verbrandingstoestel hangt

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

R1f0 8T9 400x400

ELBURG - Vanochtend werd de KNRM Elburg opgeroepen voor een persoon te water in de haven van Elburg. Omstanders konden de persoon niet uit het water krijgen waardoor hulpdiensten werden opgeroepen. De persoon is door de brandweer met een ladder op de kant is geholpen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

licht

ELBURG - De wijkagenten van Elburg hebben vanmorgen een fietscontrole gehouden. Daarbij is drie keer een proces verbaal uitgereikt voor niet werkende verlichting.

De wijkagenten roepen via twitter fietsers op om toch vooral hun verlichting aan te zetten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

snoeihout

ELBURG -  Dinsdag 21 december 2021 kunt u uw snoeihout weer laten ophalen. Het gaat dan alleen om snoeihout wat u niet kwijt kunt in uw groene container. De takken worden niet ter plekke versnipperd maar worden door de gemeente Elburg opgehaald. U kunt zich aanmelden tot maandag 20 december 2021 12.00 uur. U kunt zich voor deze snoeihoutactie aanmelden via het formulier “aanmelden snoeihoutroute”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0040

ELBURG -  Vanmiddag is er brand ontstaan in de luifel van een winkel in huishoudartikelen en speelgoed aan de Jufferenstraat in Elburg. Vermoed wordt dat vuurwerk de oorzaak was. Allerte buren konden erger voorkomen door alvast te starten met bluswerk. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur af te blussen.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)

NL alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over acute noodsituaties. Op maandag 6 december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Zeven op de tien Gelderlanders die in het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht ontvingen,herkennen hierdoor een NL-Alert bij een echte noodsituatie. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, volg het advies op en informeer anderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bos

REGIO  - Vrijdag 26 en zaterdag 27 november zijn er in de bos-en buitengebieden op de Noord-Veluwe en Apeldoorn controles uitgevoerd op vuurwerk en stroperij. Hierbij is vuurwerk in beslag genomen en zijn meerdere personen aangehouden.

De controles zijn op de Noord-Veluwe en Apeldoorn uitgevoerd onder de vlag van Stichting Groennetwerk. Verspreidt door het jaar zijn er regelmatig controles in het Gelderse buitengebied. Bij het Groennetwerk zijn boa’s van diverse terrein beherende organisaties aangesloten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bestelbus

ELBURG -  Op 't Schootsveld in Elburg heeft iets na 04.00 uur vanmorgen een bestelbus in brand gestaan. De brand is door de brandweer Elburg geblust met behulp van de brandweer Oldebroek.

De bestelbus liep forse schade op. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

 Politie

´t HARDE  -  Door een ongeval met een vrachtwagen is de rechterrijstrook op de A28 richting Amersfoort dicht bij 't Harde. De vertraging is fors met ruim een uur  over 6 kilometer. 

De A28 Zwolle>Amersfoort is  dicht tussen Wezep en afrit Epe. Het verkeer gaat via de vluchtstrook. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

ELBURG -  Een inbreker heeft slechts dertig seconden nodig om in te breken. Als het langer duurt, staakt hij vaak zijn poging.

Een aantal tips om het een inbreker lastig te maken:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 DSC 0007br

Uit onderzoek van de brandweer in Gelderland en Overijssel blijkt dat de meeste woningbranden ontstaan als gevolg van stoken. Ook koolmonoxidevergiftiging komt voor. Oorzaak: vervuilde of verstopte kanalen. De oplossing is simpel; laat voor een paar tientjes jaarlijks uw schoorsteen vegen. Dat is dan ook het advies van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland..

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

252414086 196120752665936 6722977377742981634 n

ELBURG - De exploitatieoverkomst voor de bouw van 32 sociale huurappartementen is ondertekend. Deze appartementen worden gebouwd aan de Wimpel in Elburg. Ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling BV en Janssen Vastgoed BV gaan nu samen aan de slag met het ontwerp van het gebouw op de locatie.

Op de foto staan van links naar rechts: Robert Jansen van Jansen Vastgoed, Michiel van der Does, burgemeester Jan Nathan Rozendaal, wethouder Lyda Sneevliet en Henk Driesen, directeur van Loostad bv.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetjes

ELBURG -  Vorige week stond in het teken van de Witte Voetjes. Tijdens deze week van de veiligheid hebben politie en gemeentelijke toezichthouders in de wijk De Pal 50 woningen gecontroleerd op inbraakgevoeligheid. Op plekken waar inbrekers gemakkelijk naar binnen kunnen, hebben zij Witte Voetjes gelegd. De Witte Voetjes maken bewoners attent op de risico’s die zij lopen op inbraak in de woning of schuur. Bij de overgrote meerderheid van de woningen is gebleken dat mensen zich niet voldoende beveiligen tegen mogelijke inbraken

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rookm

“Was de rookmelder niet afgegaan, dan waren we er niet meer geweest”

Modern meubilair en oplaadbare apparaten zorgen voor heviger en gevaarlijkere branden. Chiara uit Schiedam overkwam het onlangs toen een hoverboard aan de oplader ’s nachts in brand vloog: “Ik ben niet alleen mijn twee honden kwijt, maar ook al mijn bezittingen. De brandweer zei dat het een kwestie van seconden was. Als we de rookmelder niet hadden gehoord, hadden ook mijn kinderen en ik het niet overleefd”.  Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting zijn gestart met de campagne ‘Rookmelders redden levens’ om slachtoffers van een woningbrand te voorkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 DSC 0003 ex

ELBURG  - De brandweer werd vanmiddag opgeroepen voor een 'brand scheepvaart havenkade'. Ter plekke bleek het te gaan om een brandje in het chemisch toilet van een boot, waarschijnlijk was de vermaler de oorzaak, 

Foto's Henk Stappenbeld

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0014

ELBURG  - De KNRM Elburg moest vanmiddag uitvaren na een melding dat er een explosie zou hebben plaatsgehad op een boot aan de Bremerbergdijk. Het bleek te gaan om een plezierjacht waarvan de motor en de bedrading vlam hadden gevat.

Foto's Henk Stappenbeld

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)