4ae3cce0 ba28 4d8b b20b b9571b5acead

ELBURG -  Iets voor half 8 vanavond moest de brandweer uitrukken voor een schoorsteenbrand in de Ellestraat in Elburg. Daar het een woning in de binnenstad betrof,rukte het gehele korps uit. Gelukkig viel de situatie na een eerste controle mee, toch werd de hoogwerker nog opgesteld om op hoogte de boel nogmaals te controleren. Er werden geen bijzonderheden ontdekt en daarom konden de spuitgasten weer huiswaarts keren. De wchoorsteenbrand trok veel publiek.

Foto's Henk Stappenbeld

Schrijf reactie (0 Reacties)


politie11

ELBURG - In verband met de maatregelen met betrekking tot het Corona virus, meldti de politie Elburg-Oldebroek op Facebook aangepaste diensten te gaan draaien. Dat brengt met zich mee dat maandag de openstellingsregeling van de politiebureaus komt te vervallen. De politie blijft bereikbaar op het telefoonnummer 0900-8844 en bij spoed 112.

Voor de rest van de week volgt maandag een nader bericht.

Schrijf reactie (0 Reacties)

brandweer

ELBURG - Brandweer Elburg kan zeker nog versterking gebruiken! Op maandag 23 maart kunnen belangstellenden vrijblijvend kennismaken met het mooie brandweerwerk. Vanaf 19.30 bent u van harte welkom op de brandweerkazerne waar teamleden graag vertellen over hun afwisselende werk.

Naast het bestrijden van branden heeft de brandweer ook een belangrijke taak bij (weg)ongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen en stormschades. Als brandweerman of -vrouw verleen je hulp aan mens en dier, onder veelal niet -alledaagse omstandigheden en op onverwachte momenten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brand

ELBURG - Om 15.45 uur vanmiddag kreeg de brandweer de melding van een brand in een bijgebouw/schuurtje.  Het bleek te gaan om een garage/opberghok van de Agnietenschool aan De Hoekwand in Elburg. Een deel van dit gebouw brandde aan de binnenzijde. Om bij de brandhaard te komen werd met een kettingzaag de deur opengezaagd, waarna de brand kon worden geblust.Omdat de muur door de hitte was ontzet waardoor er sprake was van instortingsgevaar, werd het gebouw afgezet met linten  Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

Foto's Henk Stappenbeld

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

89102146 1534512230041669 7805821353575055360 o

't HARDE - Afgelopen woensdag heeft de Politie Veluwe Noord in samenwerking met onder andere de belastingdienst een grote controle gehouden bij onder andere Rijkswaterstaat in 't Harde. In totaal zijn er ruim 450 automobilisten gecontroleerd. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven, voor onder andere rijden zonder rijbewijs en mobiel bellen. Verder waren er twee personen onder invloed van alcohol/drugs, deze moeten zich later nog verantwoorden bij de rechter of krijgen een transactie aangeboden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0012 EX.jpgon

ELBURG -  Op de Kruising N309 Flevoweg- Nieuwstadsweg heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij twee personenauto's betrokken waren. Twee gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.Onderzoek moet duidelijk maken wat de precieze toedracht is van het ongeval, maar waarschijnlijk is het niet verlenen van voorrang de oorzaak.

Foto's Henk Stapenbeld

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Stefan Verkerk News United

DOORNSPIJK - Bij een eenzijdig ongeval in Doornspijk is donderdagmiddag een 77-jarige fietser uit de gemeente Elburg om het leven gekomen.

De Verkeersongevallenanayse van de politie deed onderzoek naar het ongeval op de Huisdijk.

Daaruit bleek dat de man onwel is geraakt. Vervolgens belandde hij in een sloot.

- Door Mediapartner Omroep Gelderland -

Schrijf reactie (0 Reacties)

vnog

DOORNSPIJK - Op de Wolter Vynckeweg in Doornspijk heeft brand gewoed tussen het plafond in een vrijstaande woning. 'In verband met de arbeidsintensieve werkzaamheden kwam een tweede blusvoertuig ter plaatse,'meldde Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Rond 16.30 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

index

Foto www.facebook.com/kees.verwijs.52

 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0003bom

't HARDE - Programmamaker Stegeman heeft in augustus 2018 een strafrechtelijke grens overschreden door een nepbom achter te laten in de eetzaal van de legerplaats in Oldebroek. Dit betoogde de officier van justitie vandaag voor de rechtbank in Zutphen, waar de programmamaker terecht stond. Het OM vindt hiervoor een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar, passend.

De programmamaker maakte naar eigen zeggen programma’s waarin hij wilde aantonen dat de beveiliging en toegangscontrole van militaire kazernes ernstige tekortkomingen vertoonde. Ook in Oldebroek slaagden Stegeman en een medewerker er diverse keren in om de legerbasis binnen te komen. Voor deze overtreding is het tweetal niet vervolgd. Het onbevoegd betreden van het terrein beschouwt het OM als een journalistiek middel om een maatschappelijk relevant thema aan te kaarten, namelijk de gebrekkige toegangscontrole van de legerplaats.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

ELBURG - Op donderdagmiddag 20 februari 2020  omstreeks 16.00 uur vond er in Elburg aan de Beekstraat t.h.v. nummer 46 een verkeersongeval plaats, waarbij iemand gewond is geraakt.  Een persoon werd aangereden door een licht grijze auto van vermoedelijk het merk Volvo met daarin een man en een vrouw.  De politie op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de toedracht van dit ongeval.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - Op 1 april 2020 verloopt de termijn voor het indienen van een claim met betrekking tot vliegveld Lelystand. Particulieren en bedrijven kunnen een claim indienen voor de mogelijk te lijden schade die ontstaat door de ingebruikname van de nieuwe vliegroutes en de daarmee samenhangende geluidsoverlast. Op dit moment valt er nog geen claim in te dienen want het ministerie werkt nog aan een (definitieve) wijziging voor de vliegroutes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

Het gebeurt regelmatig dat dieven met een smoesje aanbellen en zo een huis weten binnen te komen. Soms vragen ze u om een glaasje water of om pen en papier en glipt een handlanger uw huis binnen, terwijl u hiermee bezig bent. Ook doen dieven zich wel voor als meteropnemer of reparateur. De dieven kunnen mannen, vrouwen of kinderen zijn. Vaak zijn oudere mensen slachtoffer van deze praktijken. Om te voorkomen dat u hier het slachtoffer van een aantal tips:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vnog

REGIO - Vanaf 11.00 uur heeft de meldkamer van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) in onze regio  tot nu toe 150 stormgerelateerde meldingen ontvangen. Met name loshangende takken en omgevallen bomen. Verder zo’n 5 meldingen van losgewaaide dak- en geveldelen.

Later op de avond komt de VNOG met een update

Schrijf reactie (0 Reacties)

STORM

ELBURG - Zondag bereikt de storm Ciara ons land. Dat kan gepaard gaan met flinke windstoten van ongeveer 90-110 km/uur aan wal en in het Waddengebied tot 120-140 km/uur.  De centralisten van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zitten klaar om u te helpen. Denk om uw eigen veiligheid en ga alleen de weg op als het moet.  Bel  bij acuut gevaar of spoed. Onderstaand schema kan een richtlijn zijn.

✅ Bij acuut gevaar of spoed: bel 112.
✅ Geen acuut gevaar en speelt het in de openbare ruimte? Bel de gemeente.
✅ Geen acuut gevaar, maar wel schade aan je woning of bedrijf? Onderneem zelf actie.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0017

ELBURG -  Om 19.37 uur vanavond ontving het Havenkantoor Elburg een melding van een brand.  Enkele jongeren hoorden een explosie en zagen rook.  Zij belden 112,  waarna de hulpdiensten ter plekke snelden.  Daar gelijktijdig een melding binnenkwam van een ongeval met letsel werd voor de zekerheid ook een ambulance opgeroepen.

Foto's Henk Stappenbeld

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kn

ELBURG - In 2019 zijn de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 2.458 keer uitgevaren en werden 4.258 mensen gered of geholpen. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar passend in het gemiddelde van de laatste jaren. Opvallend is de stijging van het aantal acties ten behoeve van de binnenvaart en koopvaardij.  Bij de binnenvaart ligt de nadruk op hulpverleningen bij brand aan boord, stranding en zinken. Bij de koopvaardij gaat het vaak om medische evacuaties vanwege zieke zeelieden aan boord. Dat gebeurt in samenwerking met de artsen van de KNRM Radio Medische Dienst (RMD). De artsen van deze unieke dienst zijn 24 uur per dag oproepbaar bij spoedgevallen aan boord van een zeeschip of jacht, waar ook ter wereld. Zij hebben een normale artsenpraktijk en doen daarnaast het werk voor de RMD. De Radio Medische Dienst van de KNRM gaf dit jaar 715 keer medische hulp op afstand aan zeelieden. Bij 66 van deze medische incidenten was een evacuatie van het slachtoffer of de patiënt met een reddingboot noodzakelijk. In 40 gevallen werd door de Kustwacht een helikopter ingezet. 

Actie 22/06/2019 speedboot (film door Martijn Bustin-IJmuiden)

 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuiogen

't HARDE - Tussen 13-1-2020 en 14-1-2020 werd er bij een aantal woningen aan de Elsakkerweg in 't Harde ingebroken.

Heeft u tips of camerabeelden die de politie kunnen helpen in het onderzoek? Graag uw reactie. Bel 0900 - 88 44.

Schrijf reactie (0 Reacties)

brand

ELBURG - Op 6 januari heeft burgemeester Jan Nathan Rozendaal een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan een elftal brandweermannen van Brandweer Elburg. De plechtigheid vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Elburger brandweerkorps in de brandweerkazerne te Oostendorp. De volgende brandweermannen ontvingen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Harry Binnekamp, Bennie van den Bosch, Erik Bosch, Arjan Bruijnes, Hubert Bruijnes, Richard van den Eijk, Ben Gardebroek, Jaap Holstege, Gerrit Pleiter, Dirk van Putten en Anthon Wolf. Al deze brandweermannen zijn meer dan 20 jaar actief of actief geweest voor de Elburger vrijwillige brandweer.

Foto's Anja van Boven

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

80967290 1477846342374925 7045124860963454976 o

ELBURG - Afgelopen zondag 29 december 2019 werden twintig van deze steigeronderdelen gestolen vanaf de Uiterwaardenstraat in Elburg. Tussen 02.00 en 04.00 uur werden de materialen ontvreemd. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die meer weten over deze diefstal. Heeft u informatie? Laat het ons weten via 0900-8844 of stuur een DM. Liever uw informatie anoniem delen? Bel dan 0800-7000.

Schrijf reactie (0 Reacties)

5d6bb41d d0e9 401e 8bf7 821951329cdb

ELBURG- Aan het eind van de mistige eerste zondagmiddag van december werd de bemanning van KNRM-station Elburg opgeroepen na een melding van een vaartuig aan de grond. Recht tegenover de ingang van de Bremerberger haven was een zeilschip van elf meter vastgelopen net naast de vaargeul. De bemanning en de Evert Floor hebben het schip met vier Duitsers aan boord losgetrokken, zodat verder gevaren kon worden. Dit was de 50e actie van 2019 voor KNRM-station Elburg.

Schrijf reactie (0 Reacties)