politieuniformnieuwsELBURG - De politie heeft vanmorgen in Elburg een 47-jarige man aangehouden. Op Twitter meldt de wijkagent dat er sprake was van huizelijk geweld tegen zijn vrouw

De man zit vast en voor de vrouw en haar kinderen zal hulpverlening worden ingeschakeld.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112DOORNSPIJK - Vanmorgen heeft er rond 08:45 uur een ongeval op de Zuiderzeestraatweg West in Doornspijk plaatsgevonden.

Bij het ongeval botsten twee voertuigen op elkaar. De inzittenden zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Het verkeer werd na het ongeluk omgeleid.

Schrijf reactie (0 Reacties)
OLDEBROEK - Vanmorgen sprak Willem van den Beld in het programma Mannetje van de Radio op LocoFM met wijkagent Peter van Essen van de politie Oldebroek.

Ter sprake kwamen de afvaldump in Wezep, klusjesmannen in Wezep en de schoolgaande jeugd. Tenslotte zoekt men getuigen van een ongeval in Doornspijk 

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11NUNSPEET - Wijkagent Peter van Essen meldt op Twitter dat er vanmorgen in Nunspeet een conflict heeft plaatsgevonden in de familiaire sfeer. Buurtbewoners zouden gegil gehoord hebben en daarna een zwarte auto hebben zien wegrijden. Er werd een deur ingeslagen door een persoon, die werd aangehouden voor vernieling.

De politie heeft bemiddeld bij het conflict. Er wordt nog onderzocht of er een strafbaar feit is gepleegd. De man zit nog vast voor verhoor.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112BIDDINGHUIZEN - Tijdens Lowlands in Biddinghuizen is zaterdagmiddag een medewerker van een leverancier levenloos aangetroffen. Dit meldt Omroep Flevoland op haar website. Reanimatie mocht niet meer baten.

Het vermoeden bestaat dat de medewerker onwel is geworden De politie gaat niet uit van een misdrijf, maar doet wel nader onderzoek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11NUNSPEET - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een bestuurder van een gestolen Audi na een lange achtervolging opgepakt. De 23-jarige bestuurder uit Zwolle reed over de A28 bij Nunspeet toen agenten de kentekenplaten door de politiesystemen haalden.

Die platen bleken gestolen, maar toen de politie de man wilde laten stoppen ging hij er met hoge snelheid vandoor. Met snelheden boven de 220 kilometer per uur vluchtte hij over de A28, de A50 en de A12.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuws

REGIO - Han Moes, wijkagent in Wezep, waarschuwt op twitter voor rondreizende klusjesmannen die langs de deuren gaan en hun diensten aanbieden. Denk hierbij aan glazenwassen, gevel- en dakgoot reiniging, of tuinbestratingen.

Ze verplaatsen zich vaak in bestelbusjes. Deze klusjesmannen bieden hun diensten op het eerste gezicht goedkoop aan. Goedkoop blijkt echter duurkoop wanneer er ongevraagd meerwerk in rekening wordt gebracht of het geleverde werk niet van de afgesproken kwaliteit blijkt te zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11NUNSPEET/ELBURG - De politie is in de nacht van zaterdag op zondag druk geweest met een verzonnen mishandeling in Nunspeet. Een jongen uit Elburg zei dat hij op een camping was mishandeld. Hierdoor was hij twee tanden kwijtgeraakt.

De politie stelde een onderzoek in en kreeg al snel het vermoeden dat het verhaal niet klopte. Toen agenten de jongen in het bijzijn van zijn vader, die naar het bureau was gekomen hiermee confronteerden, kwam de aap uit de mouw: de jongen was gevallen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11DRONTEN - Een 18-jarige Drontenaar heeft gisteravond zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij veel te hard reed over de Hanzeweg. De politie meldt dat de automobilist 170 km/h reed, terwijl 80 is toegestaan op de Hanzeweg. Een overschrijding van maar liefst 90km/h. 

Na overleg van de politie met de officier van justitie is besloten om de auto van de Drontenaar niet in beslag te nemen. Volgens de geldende regels had dit wel gekund.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezocht't HARDE - De politie Elburg plaatste een oproep dat men op zoek is naar getuigen van een aanrijding, die op zaterdag 20 mei om 10.00 uur plaatsvond. Één van beide auto's kwam vanaf de A28 uit de richting Nunspeet en reed de Eperweg op en kwam daardoor in botsing.

Het betrof een zwarte VW Golf en een groene VW Golf Cabrio. Was u getuige, dan mag u dat melden via 0900 - 8844.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20689516 1807958399220860 149626224325529852 o

REGIO - Hack the firetruck! Met dit doel was brandweerregio Noord- en Oost Gelderland  aanwezig in Zeewolde tijdens een groot congres voor hackers uit heel Europa. Hackers hadden de mogelijkheid om de systemen en software van een tankautospuit en verbindingswagen te kraken en/of over te nemen. Binnen anderhalf uur was de klus geklaard. Twee hackers wisten via een gastnetwerk door te breken naar het interne netwerk doordat de router vatbaar was voor een beveiligingsprobleem.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuwst HARDE - Naar aanleiding van een verdachte situatie op 't Harde werden vanmorgen 3 personen aangehouden. Wijkagent Johan Bouma meldt dat het voertuig waarin men reed was voorzien van gestolen nummerplaten.

Bij nader onderzoek kwam naar voren dat ook de auto ontvreemd was en dat de personen zich illegaal in het land bevonden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezochtNUNSPEET - De politie is op zoek naar getuigen die vanochtend vroeg iets opvallends hebben gezien aan de Brinkersweg in Nunspeet. Tussen 5.00  en 5.30 uur is daar een auto gestolen, nadat de daders de sleutels uit een huis hadden gehaald.

De bewoners hadden in de nacht een deur openstaan om het huis te luchten. De dader of daders hebben daar misbruik van gemaakt en zijn naar binnen gegaan en hebben onder andere de autosleutel gestolen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ELBURG - Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Op www.politie.nl/themas/woninginbraak.html treft u meer tips aan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Peter van EssenNUNSPEET/'t LOO - Er zijn zaterdagavond meerdere autokraken gepleegd bij een parkeerplaats aan de Elspeterweg in Nunspeet. De ruiten van meerdere geparkeerde auto's zijn ingeslagen. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt.

Volgens de politie moeten de inbraken zijn gepleegd tussen 21.30 uur en 22.00 uur. Agenten onderzoeken de zaak. Later op de avond werd er ook nog ingebroken in een geparkeerde auto bij het vakantiepark op 't Loo.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politieboete

De politie introduceert een nieuw middel in de strijd tegen cybercriminaliteit: een database met op dit moment al ruim zestigduizend e-mailadressen. Deze gegevens nam de recherche tijdens onderzoeken in beslag. Op Politie.nl kunnen burgers voortaan zelf controleren of hun data in criminele handen zijn gevallen. In dat geval helpt het korps bij het nemen van maatregelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie getugenELBURG - Woensdagmiddag tussen 12.00 en 14.45 uur is op de parkeerplaats van de Jumbo supermarkt, aan de Zwolscheweg 1 in Elburg, een groene personenauto bekrast. Kort daarvoor heeft er een klein verkeersconflict plaatsgevonden, waar mogelijk een link tussen bestaat

Politie Elburg-Oldebroek is op zoek naar getuigen. Zij mogen bellen naar 0900-8844 onder vermelding van registratienummer: 2017348638

Schrijf reactie (0 Reacties)

brandweer

ELBURG -  Woensdag 26 juli iheeft er korte tijd brand gewoed in  De Voord in Elburg. De brand is ontstaan op één van de kamers in het  verzorgingstehuis, maar hoe het vuur is ontstaan is nog niet bekend.  Brandweer Elburg meldt wel op facebook dat een matras in brand was gevlogen. 

Twee BHV medewerkers moesten worden behandeld door het ambulancepersoneel en de bewoonster van de kamer is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.  in verband met het inademen van rook.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 1

ELBURG -  De politie  Elburg waarschuwde dinsdagmiddag voor een verdachte collectant. die in de Couragestraat in Elburg zou collecteren voor 'Dieren in nood'.

Deze collectant is vandaag aangehouden in Putten. De politie raadt aan om te vragen om een ID  en bij twijfel 0900-8844 te bellen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

aanhouding handboeien 2BIDDINGHUIZEN - Op dinsdag 17 juli werd door de recherche Midden-Nederland in Tilburg een 28-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De man bood op internet spullen aan die gestolen waren uit een vakantiepark in Biddinghuizen.

Twee dagen daarvoor werd door personeel van het vakantiepark aangifte gedaan van diefstal uit meerdere appartementen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)