DSC 0001 ex

ELBURG -  Vanavond heeft een eenzijding ongeval plaatsgevonden op de Oostendorperstraatweg in Elburg. De bestuurder haalde, waarschijnlijk door het gladde wegdek na de regenval, de bocht niet. hierdoor reed hij tegen een betonnen paaltje, hekwerk en een lantaarnpaal om vervolgens in een weide met geitjes tot stilstand te komen.

De geschrokken jongeman werd voor de zekerheid door het ambulancepersoneel onderzocht, maar kon de ambulance zelf verlaten. Zijn auto werd weggesleept.

DSC 0004 ex

DSC 0005

DSC 0006 ex

Schrijf reactie (0 Reacties)

rechtspraaak2

NUNSPEET/DOORNSPIJK - De rechtbank in Zutphen spreekt 3 mannen en een vrouw vrij van de ontvoering van een zakenman uit Doornspijk in Nunspeet op 2 december 2016 en de daarop volgende gijzeling van deze zakenman. Op basis van het dossier niet kan worden vastgesteld dat zij bij de ontvoering en/of gijzeling betrokken zijn geweest.  Het gaat om een 37-jarige man uit Tilburg, een 68-jarige man uit Alphen aan de Rijn, een 51-jarige man uit Breda en 27-jarige vrouw uit Oss. De 37-jarige Tilburger is ook vrijgesproken voor de poging tot afpersing van deze zakenman en zijn compagnon. Wel is hij veroordeeld tot 1 maand gevangenisstraf voor het aanwezig hebben van een patroonhouder met patronen. De 27-jarige vrouw uit Oss is veroordeeld tot 3 maanden gevangenisstraf voor het bezitten van een vuurwapen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

ELBURG - De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk inlichtingen kunnen geven over een inbraak die afgelopen nacht, rond 04.00 uur, plaatsvond bij een juwelier in het centrum van Elburg.  Drie personen zijn gevlucht richting de Haven.

Heeft u tips/beelden? Graag melden via 0900 - 8844

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

getuigenoproep

't HARDE - De politie Elburg is op zoek naar getuigen betreffende een mishandeling in discotheek 'The New Break' in 't Harde. De vond plaats in de nacht van zaterdag 31 maart op zondag 1 april. Bij een opstootje werd bij één van de bezoekers een aantal tanden uit zijn mond geslagen. 

Ben jij getuige geweest? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DabFNWBWkAAuJ7O

't HARDE - De politie kreeg dinsdagmiddag een melding binnen betreffende een verdachte situatie. De melder had twee personen rondom een woning zien lopen en vertrouwde dit niet  Een aantal wijkagenten stelden vervolgens ter plekke een onderzoek in. Hierbij werden er twee personen in een auto gecontroleerd, die in het bezit bleken van inbrekerswerktuigen. Naar aanleiding hiervan kreeg de bestuurder van het voertuig een proces-verbaal vanwege het in in bezit hebben van dit soort werktuigen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuwsELBURG - In Elburg werd zaterdagmiddag door de politie een bestuurder van een personenauto staande gehouden. Na onderzoek bleek zijn rijbewijscategorie B ongeldig te zijn verklaard. De man werd meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Hij zal een dagvaarding ontvangen en Justitie zal vervolgens in deze een uitspraak doen

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

OLDEBROEK - In Oldebroek ging in de afgelopen nacht een automobilist voor de politie vp de vlucht. Hij kwam niet ver en werd snel staande gehouden. De18-jarige bestuurder uit 't Harde bleek onder invloed van alcohol, 485 ug/l. Dat betekende dat zijn rijbewijs werd  ingevorderd. Op een later tijdstip zal hij voor de rechter moeten verschijnen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Brandweer Elburg

ELBURG/WEZEP - De brandweer van Elburg is zondagavond twee keer uitgerukt voor een schoorsteenbrand. De branden woedden in Nunspeet en Wezep. In Wezep betrof het een woning aan de Gerstakker. De brandweer heeft op beide adressen een hoogwerker ingezet om de rookkanalen schoon te vegen.

In de eerste weken van dit jaar waren in de regio Elburg opvallend veel schoorsteenbranden. De brandweer rukte toen 12 keer met een hoogwerker uit.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DY tym0X4AYLbOF 1

't HARDE - Vanmorgen rond 08.30 vond op de kruising Eperweg/Wolkamerweg in 't Harde een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. De politie 't Harde wil graag in gesprek komen met de bestuurder van dit voertuig.

Hij kan contact opnemen met 0900-8844.

Schrijf reactie (0 Reacties)

29497109 962127077280190 3329588328773702817 n

't HARDE -  De politie Elburg/Oldebroek meldt op Facebook dat men op zoek is naar getuigen van een ongeval. Op vrijdag 16 maart omstreeks 17.00 uur heeft er op de A28 ter hoogte van hectometerpaal 79.0 links (tussen pompstation Wezep en afrit 't Harde) een verkeersongeval plaats gevonden.

De veroorzaker heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn gegevens bekend te maken bij de tegenpartij. Bij het ongeval waren een zwarte Volkswagen Golf en een grijze Audi betrokken. De Volkswagen raakte bij het ongeval beschadigd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC02203

ELBURG/OLDEBROEK - Zaterdag 17 maart 2018 presenteerde Het Rode Kruis Elburg tijdens de open dag een nieuw voertuig dat helpt bij innovatieve hulpverlening.  Tijdens de open dag konden genodigden zelf de Can-An besturen op het circuit van de Stichting circuit Oldeboek. Burgemeester van de Gemeente Oldebroek, mr. A. Hoogendoorn was een van de genodigden die de Can-An bestuurde. Het Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek is al meerdere jaren is de afdeling actief om de hulpverlening bij de evenementen op diverse fronten te verbeteren. De risicovolle- en grote- evenementen in het landelijk buitengebied van Elburg en Oldebroek stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit van vrijwilligers en materieel. Met de investering in een aangepast klein en multi-inzetbaar evenementenvoertuig doet het Rode Kruis Elburg en Oldebroek een stap vooruit in de levering van kwaliteit bij de hulpverlening van hun evenementen.

Foto's Jack Aalderink

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 0087

't HARDE - Brandweer Elburg kreeg om 12.02 uur melding van een schoorsteenbrand aan de Kernhoopweg op ’t Harde. Met de hoogwerker ging de brandweer naar de schoorsteen om hiervan het kanaal schoon te maken.

Foto's André ter Velde

Schrijf reactie (0 Reacties)

28684866 2031403007130896 7177179029252866048 n

NUNSPEET - Een automobilist die woensdagmiddag in zijn blote buik over de A28 richting Nunspeet reed, is aangehouden. Dit meldt de politie Nunspeet op haar facebookpagina.Hij bleek onder invloed te zijn van GHB en amfetamine.

De politie kreeg meerdere meldingen over de man. Hij maakte wilde gebaren en zorgde met zijn rijgedrag voor onveilige situaties. Met meerdere eenheden werd er uitgekeken naar de man

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgernet

Update: De jongen is inmiddels aangetroffen

ELBURG -  De politie in Elburg is op zoek naar een 15 jarige jongen uit Elburg. Deze jongen heeft bruin, kort haar. Hij draagt een donker groene halflange jas en blauwe nikes. Hij rijdt op een zwarte herenfiets met rekje voorop.

Tips? Bel nu 112.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie Elburg Oldebroek

ELBURG - Ondanks alle waarschuwingen waagden veel schaatsers zich woensdag op natuurijs. De meesten moeten de tijd van hun leven hebben gehad maar op sommige plekken ging het fout, bijvoorbeeld op het Drontermeer tussen Elburg en Biddinghuizen.

Volgens de politie Elburg-Oldebroek zakte daar iemand door het ijs. 'Gelukkig is diegene er goed vanaf gekomen en heeft er alleen een nat pak aan overgehouden', is te lezen op Facebook. 'Het ijs is nog niet overal betrouwbaar. Wees waakzaam en kijk uit als je het ijs op gaat.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

a28nun

NUNSPEET - Een automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag van de A28 geraakt. De man kwam met zijn wagen (met Oostenrijks kenteken) tot stilstand tussen de bomen, zo'n 30 meter naast de weg. Het ongeluk gebeurde rond 01.20 uur net voorbij de afslag Nunspeet in de richting van Zwolle.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

ELBURG - Omstreeks 11:30 uur vanmorgen is er een grijze Ford Transit gestolen bij een klus te Elburg. Het voertuig is weggereden richting de vesting van Elburg. Het voertuig heeft een groot blauw vlak op beide zijkanten en op de achterkant, met daarin een waakvlam en het logo van Baderie. Het kenteken van de bus betreft 66-BS-NX. Bij aantreffen of signaleren graag direct contact opnemen met de politie via 112.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Sjoerd de Bruijn

't HARDE/WEZEP - Wie vanochtend via de A28 richting Amersfoort rijdt, moet rekening houden met zo'n anderhalf uur vertraging. Door een ongeluk tussen 't Harde en Harderwijk staat er rond 7.00 uur 17 kilometer file, meldt de ANWB.

Een busje is door een nog onbekende oorzaak over de middenberm aan de andere kant van de snelweg beland. Daardoor staat het in de richting van Zwolle ook vast. Volgens de ANWB staat er een kijkersfile van zo'n 10 kilometer. Ook bij Wezep gebeurde er een ongeval op de A28 in de richting Amersfoort.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ongeval tharde

'T HARDE - Een automobilist is zondagavond vanaf de A28 bij 't Harde het bos in gereden. De weg was spekglad door een winterse bui. Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 22.45 uur. De bestuurder verloor de macht over het stuur, gleed van de weg en reed vervolgens meerdere bomen omver. Voor zover bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

snelheidscontrole2

KAMPEN - Een 20-jarige man uit Doornspijk werd vanmiddag betrapt bij een snelheidscontrole op de Frieseweg bij Kampen. De man reed met 137 kilometer per uur waar maximaal 80 kilometer per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd door de politie en er werd proces-verbaal opgemaakt. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)