ELBURG - De KNRM houdt jaarlijks de Nationale Reddingbootdag om haar donateurs, de 'Redders aan de Wal', en andere belangstellenden een kijkje in de keuken te geven. Ook KNRM Station Elburg zet op zaterdag 3 mei 2014 de deuren van het boothuis wagenwijd open.

Reddingbootdag is dé dag om kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom op het boothuis aan de J.P. Broekhovenstraat 45 in Elburg. Er is onder andere koffie en thee, een grabbelton, gebakken vis, een kraam met KNRM artikelen en informatie over Hartveilig Wonen. De bemanningsleden beantwoorden graag al uw vragen en natuurlijk kunnen donateurs mee varen met de razendsnelle reddingboot van het station; de Evert Floor.

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.100 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar.
De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Een mooi moment om te zien wat wij doen met de financiële middelen die u beschikbaar stelt.

KNRM Station Elburg levert hulp en bijstand aan diegenen die op de Veluwe Randmeren in gevaar verkeren of in gevaar dreigen te raken. De bemanning rukt jaarlijks ongeveer 50 keer uit om hulp te verlenen.

U bent van harte welkom op KNRM Station Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment