thumbnail image1

ELBURG  -  Afgelopen vrijdagavond vond de digitale Nieuwjaarsreceptie plaats van KNRM Elburg. Secretaris Anthon Wolf keek met het team terug op een vreemd jaar. “Weinig ontmoetingen, aangepast oefenen en een record aantal acties; 73 in totaal”, aldus de secretaris. Wolf sprak namens de plaatselijke commissie zijn dank uit aan de vrijwilligers, om hun grote betrokkenheid en de talloze acties. Wolf: “Door corona hebben veel mensen een boot gekocht en dat was in de zomer van 2020 te merken. Een aantal evenementen is niet doorgegaan, zoals de Kika-actie en de Reddingbootdag. De oefenavonden waren en zijn aangepast, in kleinere groepen, voor sommige oefeningen is dat effectiever, daar leer je dan weer van. De EHBO-cursussen zijn georganiseerd en gesponsord door ACM-opleidingen en we hebben 7 diploma’s klaarliggen om op een later moment uit te reiken. Twee bemanningsleden zijn naar Schotland geweest; Matthijn Steert en Klaas Labots en hebben hun opleiding afgerond, gefeliciteerd! We hebben inmiddels twee nieuwe aankomend plaatsvervangend schippers; Marcel Voorneveld en Klaas Labots, die zijn al ver met hun training. Onze vier jongst toegetreden opstappers hebben de HUET gedaan (de Helicopter Underwater Escape Training), ook de uitreiking van deze certificaten volgt later.”

De secretaris sprak zijn dank nogmaals uit, voor de inzet van de vrijwilligers, voor het onderhoud aan reddingboot Evert Floor en het boothuis en ook voor het thuisfront en voor de helpers aan de wal. Jack Boender werd gefeliciteerd met zijn jubileum van 10 jaar vrijwilliger.

Ook de voorzitter van KNRM-station Elburg, burgemeester Jan Nathan Rozendaal bedankte de vrijwilligers van het station en eerste schipper Arjen de Gunst wenste iedereen alle goeds voor 2021: “Laten we hopen dat 2021 een beter jaar wordt, waarin we beter kunnen oefenen, ons kunnen blijven verbeteren en dat we gezond blijven.”

Vervolgens werd het glas geheven en volgde onder het genot van een hapje en een drankje thuis, een online pubquiz.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment