252414086 196120752665936 6722977377742981634 n

ELBURG - De exploitatieoverkomst voor de bouw van 32 sociale huurappartementen is ondertekend. Deze appartementen worden gebouwd aan de Wimpel in Elburg. Ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling BV en Janssen Vastgoed BV gaan nu samen aan de slag met het ontwerp van het gebouw op de locatie.

Op de foto staan van links naar rechts: Robert Jansen van Jansen Vastgoed, Michiel van der Does, burgemeester Jan Nathan Rozendaal, wethouder Lyda Sneevliet en Henk Driesen, directeur van Loostad bv.

32 sociale appartementen op Wimpel 6

Het college van burgemeester en wethouders geeft het groene licht voor de ontwikkeling van 32 appartementen op de locatie Wimpel 6, de voormalige openbare basisschool De Vrijheid. Wethouder Lyda Sneevliet ziet het als een welkome ontwikkeling. “Dit initiatief biedt perspectief aan hen die op zoek zijn naar een compacte woning in de directe omgeving van belangrijke voorzieningen, zoals winkelcentrum De Vrijheid. Deze plek biedt voldoende ruimte voor zowel de bouw van 32 appartementen in de sociale sector als voor het parkeren.” De gemeente draagt nu het eigendom van Wimpel 6 over aan ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling BV uit Apeldoorn en Janssen Vastgoed BV uit Elburg.

Inzetten op sociale huur

Volgens wethouder Lyda Sneevliet gaat het om een welkome aanvulling op de bestaande woonvoorraad: “Het gaat om 16 kleinere appartementen, mooi voor één persoonshuishoudens. De andere 16 zijn wat ruimer en bedoeld voor compacte tweepersoonshuishouden. Het is de bedoeling dat de appartementen door UWOON verhuurd gaan worden. Juist voor senioren, starters en alleenstaanden is het moeilijk om een geschikte betaalbare woning te vinden. We verwachten dan ook dat voor deze appartementen veel belangstelling bestaat.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment