bos

REGIO  - Vrijdag 26 en zaterdag 27 november zijn er in de bos-en buitengebieden op de Noord-Veluwe en Apeldoorn controles uitgevoerd op vuurwerk en stroperij. Hierbij is vuurwerk in beslag genomen en zijn meerdere personen aangehouden.

De controles zijn op de Noord-Veluwe en Apeldoorn uitgevoerd onder de vlag van Stichting Groennetwerk. Verspreidt door het jaar zijn er regelmatig controles in het Gelderse buitengebied. Bij het Groennetwerk zijn boa’s van diverse terrein beherende organisaties aangesloten.

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben buitengewoon opsporingsambtenaren en ambtenaren van de Politie en Koninklijke marechaussee gezamenlijk van 19.00 tot 01.00 uur gepost op diverse doorgaande wegen. Hierbij werden voertuigen geselecteerd voor een controle. Tijdens de controle werden de voertuigen doorzocht. Daarbij zijn in totaal 470 stuks nitraat,157 stuks cobra 6, divers consumenten vuurwerk en een wapenstok in beslag genomen. Opvallend was ook dat een persoon vals geld in bezit had. Er zijn vier personen aangehouden voor het rijden onder invloed van drank of drugs, daarbij is een voertuig in beslag genomen. Naar aanleiding van deze controles zijn diverse onderzoeken gestart.

Daarnaast zijn door surveillerende eenheden in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere “zich bevinden is een bosgebied na zonsondergang” en “geslotenverklaring voor motorvoertuigen”. De actie toonde aan dat deze gezamenlijke controles in bos- en buitengebieden nuttig en noodzakelijk zijn.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment