ehbo1

ELBURG - Bij Van het Goor Transport&Handel aan de Nieuwstadsweg in Elburg, heeft de EHBO vereniging Doornspijk-Elburg op 14 mei een EHBO oefening gehouden. Er was geen thema bij deze oefening en dat was ook het meest leerzame, want hierdoor moest er er geïmproviseerd worden. Zo was er een man uit een verreiker gevallen en liep daardoor een schedelbasisfractuur op, een ander was van een laadschop gevallen en had een gebroken onderbeen, bij iemand was zijn hand geamputeerd door een ongeval in een machine, er was een apathisch slachtoffer etc.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Frank van Hattem

Veel werk voor de hulpverleners en erg leerzaam. Leerpunten waren onder anders om slachtoffers indien mogelijk te verplaatsen naar een ander slachtoffer, zo is er maar 1 hulpverlener nodig. Uiteraard gaat dat niet bij alle slachtoffers. Ook een leerpunt was de triage, een lastig onderdeel binnen de hulpverlening. Triage is het snel in kaart brengen van slachtoffers en degene die het meeste hulp nodig heeft, deze hulp direct bieden.
De oefening stond onder leiding van docent Stefan Wubs die weer genoeg ideeën heeft om te behandelen in de volgende herhalingslessen.
De EHBO vereniging oefent jaarlijks op locatie om de vaardigheden te trainen. Vanaf september start het nieuwe cursus- en herhalingsseizoen weer. Dit was voor de leden dan ook de afsluiting van het seizoen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment