Sinaasappelactie 3 feb. 2018

ELBURG - De ThuisFrontCommissies Thailand & Albanië gaat op zaterdagmorgen 3 februari sinaasappels verkopen. De opbrengst van deze actie gaat naar het zendingswerk van Rik & Alinda Rorije in Thailand en de projecten van Geert & Charissa Holwerda in Albanië. Uw hulp is op beide plekken nog steeds hard nodig. De sinaasappels worden deze ochtend huis-aan-huis in Elburg verkocht

Bovendien kunt u naar de Oosterkerk in Elburg komen om daar een zak te kopen bij de kraam. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

26904545 1389718397794486 358892606880120438 n

OLDEBROEK - Waar spiegel jij je aan? Waardoor laat jij je vormen? Durf jij jezelf te zijn of zet je een masker op? En welke rol speelt God daarbij in je leven? Allemaal vragen die aan bod gaan komen in de nieuwste productie van dramateam Met Zout en Peper …Ooggetuigen - Spiegelbeeld. Uitgangspunt in deze productie met theater, muziek en dans is de vraag ‘Wie ben ik?’.  Naast dramateam Met Zout en Peper verzorgt een samengestelde band uit de Vrije Evangelische Gemeente Oldebroek de muziek, aangevuld met Ardi van der Knijff (cello) en Thomas Werkman (rapper). Als extraatje werkt ook dansteam Salt mee.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vegelburg

ELBURG - In de Vrije Evangelische Gemeente wordt zondag 21 januari een aangepastedienst gehouden met als thema 'Geschapen door Zijn hand'.

De voorganger is ds. S. v.d. Velde en het koor EigenWijs uit Kampen verleent muzikale medewerking.

Vrije Evangelische gemeente, Boterbloem 15 te Elburg. Aanvang dienst 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

koorfoto 2015

DOORNSPIJK - In de bovenzaal van de Gereformeerde kerk in Doorsnpijk repeteren iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur de leden van het interkekrelijk koor Deo Cantemus.  Het koor staat onder leiding van dirigent Wim Magré en verleent o.a. medewerking aan zangdiensten in kerken uit de omgeving maar ook aan diensten in Rotterdam, Maassluis of Apeldoorn, waar men gezamenlijk met de bus naar toe gaat. Jaarlijks worden nieuwe liederen ingestudeerd voor het voorjaarsconcert en de leden kunnen deelnemen aan de gezamenlijke koorreizen, die georganiseerd worden door Wilbert Magré.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

DOORNSPIJK - Op maandagavond 29 januari hoopt bijbelleraar Dirk-Jan Jansen uit Harderwijk de lezingen bij Stichting Evangelisatie en Bijbelstudie Thornspic te vervolgen met een lezing over “waakzaamheid volgens Petrus”. Wilt u uw geloof verdiepen en in de praktijk brengen? Komt u dan naar ‘t Hart van Thornspic aan de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk. Er is gratis koffie en thee vanaf 19.15 uur. De lezing start om 19.30 uur en na de afsluiting rond 20:45 uur is er nog gelegenheid voor koffie, vragen of napraten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20180128 The Cross A

ELBURG - Als je gelooft kan alles”, staat er in de bijbel (Marcus 9:23). Maar toch niet écht alles? In de @the Cross jongerendienst in de VEG Elburg wordt zondag 28 januari nagedacht over het thema 'Alles kan! Toch?'.

Als spreker is uitgenodigd Matthias Joosse en de band Faithfull Friends verzorgt de muzikale bijdrage.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

music notes

ELBURG - In de Ichthuskerk wordt zondag 28 januari een zangdienst gehouden rond het thema  'mijn zegen hebt u'. Voorganger is ds. Schut en het orgel wordt bespeeld door Jan Willem van der Maaten. Verder verleent Menorah uit Harderwijk medewerking.

De dienst vangt aan om 19.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

nicolaas

ELBURG - Woensdag 17 januari om 19:30 uur is er weer een Gebedssamenkomst in de Grote Kerk van Elburg. Iedereen is hier van harte welkom. Elke maand is er een rustig moment, zo midden in de week om even bij elkaar te komen en samen te bidden. te danken en stil te zijn. De bijeenkomst is een kort moment (+/- 45 min) waar naast de gebeden ook ruimte is voor het zingen van liederen en er is een kort overdenkingsmoment. Tijdens het stiltemoment is er ruimte voor iedereen om zijn of haar gebeden uit te spreken vanaf de zitplaats. Men mag ook voor aanvang gebedspunten opschrijven in het Gebedenboek wat bij binnenkomst klaar ligt, dan wordt dit door de voorbereidingscommissie gedaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Week van Gebed Facebook 480x445

ELBURG - Van 21 tot 28 januari 2018 doen ook de kerken in Elburg weer mee aan de Week van Gebed. Elke dag is er een interkerkelijke gebedsbijeenkomst, steeds op een andere locatie. U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. De Week van Gebed, die jaarlijks in januari wordt georganiseerd, is een initiatief van MissieNederland en de Raad van Kerken. In het hele land komen christenen bij elkaar om te bidden voor elkaar, voor het land en voor de nood in de wereld. Ook eenheid van kerken is een belangrijk punt van gebed. In 2018 is het thema van de samenkomsten ‘Recht door zee’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

p50450 d v8 aa

DOORNSPIJK -  Op zaterdag 20 januari draait in de Oase om 19.00 de film The Hiding Place, naar het boek De Schuilplaats van Corrie ten Boom. Het gezin Ten Boom verborg joden in hun huis tijdens de tweede wereldoorlog. Ze worden verraden, opgepakt en weggevoerd naar een concentratiekamp. Daar kunnen ze zich alleen nog vastklampen aan hun geloof. 

Iedereen vanaf 12 jaar is welkom vanaf 18.45uur  in de Oase aan de Oude Kerkweg 88. Toegang en consumptie zijn gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

muzieknoten2

HOGE ENK -  Interkerkelijk koor His Reflection start met nieuw zangseizoen na een  jaar met hoogte- en dieptepunten. Dries Hoekert: 'Zo mochten wein a pril een door Gerrit Karzijn samengesteld programma ‘Brood en Wijn ” uitvoeren waar we middels bijbelteksten en liederen het leven en lijden van Jezus mochten laten horen. In oktober moesten we, na een korte periode van ziek zijn,  afscheid nemen van Gerrit. Blijven zingen was zijn opdracht en dat proberen we ook. We hopen donderdag 11 januari 2018 weer te beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar, wat voor ons als koor een jubileumjaar is waar we in oktober bij stil hopen te staan middels een jubileumconcert.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

DOORNSPIJK -  Maak dit jaar een frisse start om uw geloof te verdiepen en in praktijk te brengen. U kunt zo instappen in de serie Bijbellezingen over “waakzaamheid”, met de Bijbelleraren Theo du Crocq en Dirk-Jan Jansen. Maandagavond 15 Januari hoopt Theo te spreken over “het verlangen van Paulus”, naar  1 Thessalonicenzen 3. Op maandagavond 29 januari volgt Dirk-Jan over “waakzaamheid volgens Petrus”. De Bijbellezingen vinden plaats in ’t Hart van Thornspic aan de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk, met gratis koffie en thee vanaf 19.15 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Week van Gebed Facebook 480x445

ELBURG - Van 21 tot 28 januari 2018 doen ook de kerken in Elburg weer mee aan de Week van Gebed. Elke dag is er een interkerkelijke gebedsbijeenkomst, steeds op een andere locatie. U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen.

De Week van Gebed, die jaarlijks in januari wordt georganiseerd, is een initiatief van MissieNederland en de Raad van Kerken. In het hele land komen christenen bij elkaar om te bidden voor elkaar, voor het land en voor de nood in de wereld. Ook eenheid van kerken is een belangrijk punt van gebed. In 2018 is het thema van de samenkomsten ‘Recht door zee’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel 1

ELBURG - De Ger. Bond, afdeling Elburg/ Oostendorp, hoopt op donderdag 11 januari 2018 een lezingsavond te houden.

Spreker is ds. J. Belder uit Harskamp en het thema is "Voltooid leven".

De lezing wordt gehouden in het Hervormd Kerkelijk Centrum, van Kinsbergenstraat 2 te Elburg en begint om 19.45 uur. Allen heel hartelijk welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

11174529 752817144834526 8385753079850217584 o

ELBURG - Op zondagochtend 14 januari is er weer een Jongerendienst in de Ichthuskerk te Elburg. Ds Marco Schut zal spreken over Mozes en zijn frustratie over het ondankbare gedrag van het volk. Ds. Marco Schut: "Herken jij dat? Dat je het idee hebt dat je niet gewaardeerd wordt? Hoe ga je daar dan mee om? Daar willen we met elkaar over na gaan denken." 

De band Up zal de dienst muzikaal begeleiden. Daarnaast zal een korte sketch opgevoerd worden waarin velen zich waarschijnlijk wel zullen herkennen. Het belooft weer een inspirerende dienst te worden voor jong en oud. Van harte welkom dus!!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elim

't HARDE - De Christenvrouw houdt haar eerstvolgende bijeenkomst op woensdag 17 januari 2018. Op deze avond komt mevrouw J. Nijveldt uit Hasselt spreken over het onderwerp 'Vergeven is een keuze'.

U wordt van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De Christenvrouw is een interkerkelijke vereniging en komt bijeen in de grote zaal van Elim”in ’t Harde. Aanvang 19.45 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Alphalogo

ELBURG - Januari is een maand waarin veel mensen nadenken over wat het nieuwe jaar zal brengen, goede voornemens maken en bij zichzelf te rade gaan over wat ze nou eigenlijk echt willen in het leven. Geldt dat ook voor u, dan bent u van harte welkom op een Alpha. Tijdens interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekt u wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al uw vragen en praat met andere deelnemers door over vijftien inspirerende onderwerpen Zoals: ‘Is er meer?’, ‘Wie is Jezus?’ en ‘Wat is bidden en hoe doe je dat?’. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

171228 HGE oliebollenactie 7

ELBURG - Vandaag, 28 december, hebben weer veel vrijwilligers van de Hervormde Gemeente Elburg zich ingezet om een enorm aantal oliebollen te bakken.

De oliebollen worden morgen, 29 december, tussen 9:00 uur en 12:00 uur huis aan huis verkocht  in Elburg en Oostendorp. Op deze dag geldt: op=op. De oliebollen kosten dit jaar € 7,- voor 10 stuks.

Zoals ieder jaar zijn ze weer extra smakelijk gebakken onder verantwoordelijkheid van Henk en Henk (en vele vrijwilligers).

171228 HGE oliebollenactie 1

171228 HGE oliebollenactie 2

Schrijf reactie (0 Reacties)

dienst

ELBURG -  In de Vrije Evangelische Gemeente wordt zondag 21 januari een aangepastedienst gehouden met als thema 'Geschapen door Zijn hand'. De voorganger is ds. S. v.d. Velde en het koor EigenWijs uit Kampen verleent muzikale medewerking.

Vrije Evangelische gemeente, Boterbloem 15  te Elburg. Aanvang dienst  14.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

25358309 1953816991501071 1944566850275615236 oWEZEP - In welke cultuur leven wij en hoe heeft die cultuur invloed op ons geloof? Een cultuur die afscheid heeft genomen van God en opgaat in het genot van het hier en nu. Zijn christenen hier immuun voor? Wij ademen de tijdgeest. Hoe heeft die tijdgeest invloed op ons geloof? Hoe kan een gelovige staande blijven in deze tijd? die vragen staan centraal tijdens de twee Mannendagen op zaterdag 27 januari en zaterdag 3 februari. Sprekers Andries Knevel en Rob Hondsmerk willen dan aangeven hoe waardevol en inspirerend het geloof is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)