herdertocht

't HARDE - Advent is van start!  Ook dit jaar wordt er met veel vrijwilligers gewerkt aan een mooie Herdertjestocht. Het thema is: ‘Op zoek naar het licht’. Onder begeleiding van “echte” herders gaan de deelnemers naar buiten op zoek naar het licht. Op diversee plekken kom je mensen tegen die je de weg zullen wijzen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elim

'T HARDE - Zaterdag 22 december organiseert het Interkerkelijk Gemengd koor, in samenwerking met de christelijke gemengde zangvereniging Vox Humana uit Oldebroek, een Kerstconcert in de Hervormde kerk Elim aan de Eperweg op 't Harde.  Uitgevoerd wordt het Kerstoratorium "Een Nieuw Begin" van Johan Bredewout. 

Met medewerking van: Willeke van den Bosch (dwarsfluit), Arjo Hovenberg (hobo), Wim Kanis (piano), Herman Witter (orgel) en Bert Rodenburg (spreekstem). De algehele leiding is in handen van Bert Gelderman.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

grotekerkelburg

ELBURG - In het winterseizoen organiseert de Hervormde Gemeente wijk Oost Gebedsdiensten in de Grote Kerk van Elburg.  Woensdag 12 december is iedereen weer van harte welkom, om 19:30 uur in het koor van de Grote of St Nicolaaskerk. Het is een bijeenkomst van 30-45 minuten, waar we samen bidden en een stil moment hebben in de toch al drukke week. Daarnaast is er nog muziek, overdenking en zingen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thornspic

DOORNSPIJK - Maandagmiddag  en -avond 24 december mag iedereen meezingen met de openlucht kerstsamenzang bij Thornspic in Doornspijk aan de Zuiderzeestraatweg. Het begint om 15.30 uur en de stoet vertrekt na een half uur naar de hoek Lage weg/Veldweg, bij het voetbalveldje, om ook daar nog even te zingen. ’s Avonds begint men om 18.30 uur bij Thornspic om rond 19.30 uur bij het voetbalveldje weer af te sluiten. Enkele koperblazers ondersteunen de zang. Wie graag meespeelt is ook van harte welkom. Voor vragen: 0525-661957.

Schrijf reactie (0 Reacties)

harp reg

't HARDE - Op 24 december zal harpiste Regina Ederveen harp solomuziek spelen in de Kerstnachtdienst van de Maranathakerk. In de dienst worden naast een korte overdenking, uiteraard ook verschillende kerstliederen gezongen. De dienst zal om 22.00 uur beginnen en duurt ongeveer een uur. Toegang is vrij.

24 december, Maranathakerk, Bovendwarsweg 2C, 8084 JB, 't Harde.

Schrijf reactie (0 Reacties)

MV5BOTY0MzBiNTgtMGYwNy00MjBkLWI5MGMtODk0M2IxZGY1Y2UwXkEyXkFqcGdeQXVyMTUzNjU3OQ. V1 UY1200 CR8706301200 AL

DOORNSPIJK - Zaterdagavond 22 december draait om 19.00 uur de film ‘Let there be Light'’ in de Oase aan de Oude Kerkweg 88 in Doornspijk. Sol Harkens kan na het overlijden van een zoon niet meer in God geloven. Hij wordt beroemd met zijn boeken en talkshows tegen God en tegen het christendom. Zijn ex-vrouw blijft voor hem bidden. Zijn andere 2 zonen schipperen tussen 2 kampen, en dat in de weken voor kerst….. Een actuele film over wonderlijke wegen die God met mensen kan gaan.

De zaal is open om 18.45 uur en toegang en drinken is gratis. De filmavonden zijn bedoeld als ontmoetingsplek voor de jeugd, deze keer vanaf 12 jaar. Ouders en jongeren zijn ook welkom. Na afloop is er tot ongeveer half tien gelegenheid om na te praten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

uniek

ELBURG – Er wordt een uniek kerstconcert  gehouden op zaterdag 22 december 2018 in de Grote Kerk te Elburg. Deze avond komt de bekende zanger Ernst Daniël Smid naar Elburg om een concert te verzorgen samen met het Elburgs Mannenkoor ‘Oefening Baart Kunst’ o.l.v. Wim Magré.

Verder werken deze avond mee de talentvolle trompettiste Laura Krale, de organist Wilbert Magré en Wim Magré als dirigent en pianist. Op het programma staan prachtige kerstliederen van het mannenkoor en solo’s van de musici. Het concert begint om 20.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

CA1 6569

't HARDE - Op woensdag  26 december a.s. geeft het Chr. Mannenkoor uit ’t Harde zijn  veertigste kerstconcert . Dat is niet niks en mag daarom genoemd en gepast gevierd worden. Het koor wil dit graag doen met het geven van een concert met veel passie en blijdschap. Vooral ook omdat tijdens dit concert de geboorte van Jezus Christus als het Licht der wereld bezongen zal worden.

Hiervoor heeft  de dirigent Henk van der Maten al zijn registers open gezet en worden de koorrepetities van minuut tot minuut benut. Ook met de keuze van de gastmusici heeft de dirigent weer een prachtig  concert voor ogen. Medewerking worden verleend  door Arjan en Edith Post, trompet, Marcel van de Ketterij, orgel, Johan van de Graaf, piano.  Verder zullen Rijk Rozeboom en Evert Ponstein als vaste koorsolisten hun bijdrage leveren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

leger des heils 700x466

ELBURG - Ook dit jaar weer organiseert het Leger des Heils kerst in de stal. Iedereen is op zonder 16 december welkom in de stal aan de Stoopschaarweg 5a. Dit kerstfeest begint om 14.30 uur en is rond 16.00 uur afgelopen.

Graag wel even van tevoren telefonisch opgeven bij de fam Vos aan de Doelenlaan nr 3. Tel 0525682797 of 0625057846. Komt allen, jong en oud, om samen de geboorte van het kerstkindje te vieren

Schrijf reactie (0 Reacties)

jongerendienst 23 december 2018

't LOO - Zondag 23 december om 14.30 uur zal er in de Maranathakerk op 't Loo - Oldebroek een jongerendienst gehouden worden. Thema van de dienst is: ''Op weg naar Bethlehem''. Voorganger zal ds. Schuitemaker uit Elburg zijn en de band Tja2.0 werkt mee aan de dienst. 

Iedereen is van harte welkom! 

Schrijf reactie (0 Reacties)

MICHAEL

ZWOLLE- Je kent ‘m vast wel, The Passion! Tegenwoordig een populair tv programma met veel bekende nederlanders en gecoverde nummers uit de popmuziek. Déze Passion gaat over het lijdensverhaal van Jezus naar het evangelie van Johannes en is al in 1724 door Johann Sebastian Bach op muziek gezet. Het is wereldberoemd geworden! Een werk voor koor, solisten en orkest. Op zondag 14 april 2019 wordt deze uitgevoerd door de Michaëlscantorij, solisten en het orkest Musica Michaelis om 19.30 uur in OLV Basiliek/de Peperbuskerk Zwolle onder leiding van Toon Hagen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zandavond2018

HOGE ENK - Op maandag 17 december is in ‘Ons Huus’ op de Hoge Enk de jaarlijkse kerstzangavond.

Op deze avond zingen de volgende koren:

  • Het Christelijke Gereformeerde zangvereniging ‘Rehoboth’
  • Het kinderkoor ‘De Jonge Stem’
  • Het interkerkelijk koor ‘His Reflection’

Aanvang is 19:30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

BIJBEL4

DOORNSPIJK - Maandagavond 17 december hoopt Bijbelleraar Theo du Crocq zijn serie Bijbelstudies te vervolgen over ‘de Here Jezus in de evangeliën’. De Bijbelstudie start om 19.30 uur in ‘Hart van Thornspic’ aan de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk. De interkerkelijke Stichting Evangelisatie en Bijbelstudie Thornspic heet iedereen van harte welkom vanaf 19.15 uur met gratis koffie of thee. Na afloop, om 20.45 uur is er nog gelegenheid voor vragen en napraten. Voor meer informatie bel 0525-654906, 06-27367962 of zie www.sebt.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

deo

DOORNSPIJK - Op 13 december 2018 geeft het interkerkelijk koor Deo Cantemus uit Doornspijk een traditioneel Advent concert in samenwerking met de Christelijke Gemengde Zangvereniging “Maranatha” uit Ermelo. Beide koren zijn geen vreemden voor elkaar en repeteren beiden onder leiding van Wim Magré uit Elburg. Het concert vindt plaats in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk.  Het koor “Deo Cantemus” vindt het belangrijk dat ook in Doornspijk een Advent concert gegeven wordt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

concert elburg

ELBURGOp zaterdag 8 december is er om 20.00 uur een gratis kerstconcert in de Grote Kerk van Elburg door Young Ladies Choir Rejoice o.l.v. Wilbert Magré en het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim Magré. Het concert begint met ‘stille nacht’ door beide koren. Young Ladies Choir Rejoice uit Nunspeet zingt onder andere ‘Lied voor Jezus’ en een bewerking over de lofzang van Zacharias. Het bekende Veluws Mannenensemble zingt onder andere ‘t Kindeke is geboren’ en ‘Go tell it on the mountains’. Verder zijn er diverse koorsolisten en is er ruimte voor samenzang deze avond. Het concert is gratis te bezoeken voor iedereen! Wel wordt er een collecte gehouden voor de gemaakte kosten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

46501406 963792280471045 8809327199426445312 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

46198616 2288124444768033 2762769289751560192 n

ELBURG - Op vrijdag 28 december a.s. wordt er in de Ichthuskerk te Elburg voor de 3e  keer een TOP2000 kerkdienst gehouden.  Aan het einde van het jaar staat NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emotie en herinneringen oproepen. Liederen die ook te maken hebben met zaken van geloven en zingeving. En daar willen we aan het einde van het jaar bij stilstaan. Thema dit jaar is : True Colors.  Muziek is zo veelkleurig als de mens: Rood van de liefde, Zwart van verdriet, Blauw  van melancholie en natuurlijk de Regenboog van veelkleurigheid en hoop. In de dienst zullen clips te zien zijn, wordt live gezongen en zal bij een enkel lied een aanvullende tekst worden uitgesproken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Sytze de Vries

't HARDE - Woensdag 12 december wordt een zangbijeenkomstgehouden  onder leiding van Sytze de Vries in de Maranathakerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Er is een pauze rond 21.00 uur. Sytze de Vries zal in het bijzonder aandacht schenken aan liederen die hij gemaakt voor advent en kerstmis. Van elk lied geeft hij eerst een bespreking en daarna wordt het lied gezongen. Chris van Os en zijn zanggroep zullen de aanwezigen daarbij begeleiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oase

DOORNSPIJK - De komende filmavond is niet op de derde zaterdag van de maand, maar op zaterdag 1 december. De jeugd vanaf 12 jaar mag zich verdiepen in een totaal andere cultuur in oorlogstijd: China Cry. Deze film over een jonge vrouw, Sung, speelt zich af in de tijd van de communistische dictator Mao Tsetung en is gebaseerd op een waar gebeurde geschiedenis. Haar rijke ouders verliezen hun bezittingen aan de Japanse bezetter in de tweede wereldoorlog. In een tijd van onrust en opstanden wil Sung zich aansluiten bij de communisten om China te bevrijden. Ze wordt verliefd op een student rechten, met wie ze van de regering niet mag trouwen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

verhaal

ELBURG - Op zondag 9 december wordt de kerst Celebration30±! gevierd. De kerst-Celebrations zijn inmiddels een traditie aan het worden en de avond zal in het teken staan van een schitterend verhaal. Henk Stoorvogel zal dit verhaal aande aanwezigen vertellen. Uiteraard is ook de eigen band er weer bij om de samenzang te begeleiden.

Henk Stoorvogel is als pastor gemeenteontwikkeling werkzaam bij de VEZ (Vrije Evangelisatie Zwolle), bekend van mannenbeweging de 4e Musketier, schrijver van diverse boeken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)