oekraine

ELBURG  - Zondag 22 mei om 14.30 uur is er in de Oosterkerk, Klaverplein 2 in Elburg een Oekraïense Worship Kerkdienst. De voorganger is pastor Soloshenko Pavel uit Kiev. Muzikale medewerking wordt verleend door een band, bestaande uit verschillende nationaliteiten o.l.v. Pastor Pavel. In deze dienst is een tolk aanwezig, die voor vertaling in het Nederlands zorgt.

Lees meer >

ellen

OLDEBROEK - Cor en Ellen van Werven uit Oldebroek organiseren een online veiling voor Compassion. Door mee te bieden help jij kinderen in armoede. Met bijna hondervijftig kavels zit er vast iets voor jou bij!

Ga je voor een overnachting in een Bed & Breakfast op de Veluwe, een gereedschapset, een ballonvaart óf eet je pannenkoeken bij Hans en Grietje? Als hoogste bieder help je kinderen via Compassion aan een betere toekomst. Het werk van Compassion is betrouwbaar, gericht op langdurige hulp en verandert het systeem van extreme armoede onder kinderen.

Lees meer >

download

DOORNSPIJK– Op zaterdag 21 mei (aanvang: 20.00 uur) geven Young Ladies Choir Rejoice en het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wilbert Magré een voorjaarsconcert in de Gereformeerde Kerk te DoornspijkOp het programma staan onder andere prachtige liedbewerkingen en Psalmbewerkingen. Muzikale medewerking wordt verleend door Carina Petersen – Bossenbroek (panfluit), Jan Rozendaal (orgel) en Wilbert Magré (dirigent/piano). 

Toegangskaarten zijn via www.wilbertmagre.nl vooraf met € 2,50 korting per persoon te reserveren. Kaarten 's avonds aan de kerk (zonder reservering) kosten voor volwassenen € 7,50 en kinderen t/m 15 jaar € 5,-. De koorleden en musici verheugen zich om na lange tijd weer live voor publiek te mogen optreden en zien u graag op 21 mei in Doornspijk!

poster

’t HARDE - Heel veel mensen kennen de “Passion” en hebben daar weleens naar gekeken of er misschien aan meegewerkt. Het lijdensverhaal van Jezus wordt verteld, waarbij de teksten en emoties een “vertaling kregen en krijgen” in populaire songs.

Eén van de organisatoren is Rien Oostveen. Hij vertelt: ‘Verrassend genoeg kan het bekende verhaal je, soms onverwacht, weer heel erg raken. Door zo’n uitvoering kan je soms dichter bij “de kern” komen. Iets dergelijks doen we al een aantal jaar in de laatste decemberweek: een Top 2000 dienst. We, dat zijn gemeenteleden van de protestantse gemeente te Elburg – Ichtus en de protestantse gemeente ’t Harde.

Lees meer >

thumbnail Logo Zendingsdagen

ELBURG  - Op vrijdagavond 10 juni, zaterdag 11 juni en zaterdag 18 juni organiseert de Hervormde Gemeente van Elburg drie dagen die in het teken van de zending staan. Door middel van deze dagen hopen wij de aandacht voor de zending te vergroten en geld in te zamelen voor 9 goede doelen. De Hervormde Gemeente nodigt u van harte uit voor deze dagen.

Lees meer >

fiets mee

ELBURG -  Zaterdag 18 juni staat er een sponsortocht gepland die is georganiseerd door de zendingscommissies van de Hervormde Gemeente te Elburg.

Locatie en routes

Voor de fietstocht van 18 juni zijn de start en finish bij de Oosterkerk in Elburg (Klaverplein 2). Er zullen prachtige routes door de Veluwe gepland worden. Dit jaar kan er naast het racefietsen en de normale fietsers ook gemountainbiked worden.

Lees meer >

thumbnail IMG 20220502 214404493 HDR

ELBURG - Maandag 2 mei hield het Elburgs Mannenkoor “O.B.K.” weer haar jaarlijkse jaarvergadering. Na een moeilijke periode in de coronatijd werd de blik weer voorwaarts gericht. En de toekomst ziet er goed uit. Het mannenkoor herdenkt dit jaar dat het 100 jaar bestaat. Dit houdt o.i. in dat er een aantal feestdagen worden georganiseerd rondom, dit bekende, koor. Ook maken de leden de boottocht naar Urk.

Lees meer >

Oosterkerk

ELBURG - In de Oosterkerk in Elburg wordt op zondag 8 mei een gezinsdienst gehouden. Voorganger is ds. C.A. van der Graaf en hij bespreekt het thema 'Wat is jouw talent?. Muzikale medewerking komt van Joy4All.

De dienst begint om  09.30 uur.

Liturgie gezinsdienst 8 mei

aqua

OOSTERWOLDE -  Met de stichting "TuINN is CARING & SHARING" (TICS) willen Jenny en Willem van de Weg uit Oosterwolde, in Rehoboth (Namibië) bij circa 20 noodlijdende gezinnen een eenvoudig, maar duurzaam en functioneel aquaponics systeem opzetten. Elk gezin is verantwoordelijk voor een eigen systeem en de begeleiding en voorziening van materialen vindt plaats door de lokale stichtingLighthouse Ministry en het bedrijf La Pieus Aqua (Zuid Afrika). Aquaponics  of aquaponie is een duurzaam systeem voor voedselproductie dat een traditionele aquacultuur (watercultuur oftewel waterdieren kweken) combineert met hydrocultuur (planten kweken op water).

Lees meer >

maranathakerk

ELBURG/OLDEBROEK - De gezamenlijke kerken uit de gemeenten Oldebroek en Elburg organiseren samen ieder week een speciale kerkdienst voor de Oekraïense vluchtelingen.  Er zijn al twee kerkdiensten in Maranatha op 't Loo geweest en afgelopen zondag was er de Paasviering in de Grote Kerk van Elburg.

Lees meer >

thumbnail IMG 20220425 200336419 HDR 002 generale repetitie

ELBURG - In de Grote kerk te Elburg vond maandagavond de generale repetitie plaats  voor het Oranjeconcert dat OBK hoopt te geven op woensdag 27 april.  Omdat het mannenkoor in september 2022 100 jaar bestaat staat dit jaar in het teken van dit jubileum. Het programma bestaat o.a. uit geestelijke liederen, volksliederen en een aantal koorwerken uit de klassieke muziekliteratuur.

Lees meer >

thumbnail 2022 04 Peels afb 3

ELBURG -  Op 18 mei houdt Prof. Dr. Eric Peels bij de bibliotheek in Elburg een lezing over de Nieuwe Bijbelvertaling.  In oktober 2021 werd de NBV21 gepresenteerd en door koning Willem Alexander in ontvangst genomen. Na jaren intensief werk ligt nu een heldere en verantwoorde vertaling op tafel, die bestemd is om de Bijbel in de 21e eeuw te worden. Geen ander boek heeft in de loop der eeuwen zoveel invloed op onze samenleving uitgeoefend als de Bijbel.

Lees meer >

Oosterkerk

ELBURG - In de Oosterkerk in Elburg wordt op zondag 8 mei een gezinsdienst gehouden. Voorganger is ds. C.A. van der Graaf en hij bespreekt het thema 'Wat is jouw talent?. Muzikale medewerking komt van Joy4All.

De dienst begint om  09.30 uur.

Liturgie gezinsdienst 8 mei

piet

OLDEBROEK -  Een nieuw seizoen en een frisse start met prachtige producten uit Israël. Kom eens vrijblijvend kijken naar het zeer uitgebreide assortiment. tijdens de open huisdagen bij Piet en Gea Wastenecker. De open huisdagen zijn van maandag 9 t/m zaterdag 14 mei 2022 van 10.00 – 20.00 uur ten huize van Piet en Gea Wastenecker, Klocklaan 9 te Oldebroek.

Een bestelling kan ook per telefoon 0525 - 631779 of 06 - 30584531 of via e-mail  p.wastenecker@kpnmail.nl. De bestelling wordt gratis thuis bezorgd. Gratis tube verzachtende handcrème bij   aankoop vanaf € 30,00.

 Iedereen van harte welkom! De koffie staat klaar.

grote kerk

ELBURG/OLDEBROEK -  De Kerkdienst op zondagmiddag voor Oekraïners in de Grote Kerk van Elburg werd goed bezocht. De organisatie was overweldigd met de belangstelling en had gerekend op 100-150 bezoekers, maar er waren er 300-400. Pastor Pacha uit Kiev leidde de dienst en de liederen werden begeleid door een eigen band van Oekraïners.

Vanwege het Paasfeest wat in de Oekraïne vandaag gevierd wordt, werd na afloop door de Kringloopwinkel uit Elburg Oekraïense soep aangeboden ( Borsjtsj). Dit is een traditionele soep en staat bij ons

Lees meer >

thumbnail image 6483441

ELBURG/OLDEBROEK -  Vandaag vierden onze Oekraïense gasten met elkaar het Paasfeest in de grote kerk in Elburg.  Na de dienst was er soep met brood.

De afgelopen dagen is door de kerken in de gemeente Oldebroek een Paasgroet gebracht aan de Oekraïense gezinnen als gebaar van verbondenheid.

grote kerk elburg

ELBURG - Op zaterdag 30 april zal er een samenzangavond worden gehouden in de Grote Kerk te Elburg. Het thema van deze avond is ‘ik zal Zijn lof zelfs in de nacht, zingen daar ik Hem verwacht’. Tijdens deze samenzangavond worden psalmen en gezangen gezongen. Deze avond zal geleid worden door ds. J. de Bruin. Organist Aleid Klompmaker. De onkosten van deze avond worden gesponsord. Bij de uitgang zal er een collecte gehouden worden, waarvan de volledige opbrengst bestemd is voor de Stichting Mir Wam,
die zich inzet voor noodhulp in en rondom Oekraïne.

Lees meer >

grote kerk

ELBURG/OLDEBROEK -  De gezamenlijke kerken van Oldebroek en Elburg organiseren kerkdiensten voor Oekraïners. In de Maranathakerk van Oldebroek is er al twee keer een dergelijke  kerkdienst geweest. Komende zondag, 24 april,  vieren de Oekraïners Pasen, dit valt bij hun één week later. De dienst begint om 14:30 uur in de Grote Kerk van Elburg. De voorganger is pastor Pacha uit Kiev.

Lees meer >

download

DOORNSPIJK– Op zaterdag 21 mei (aanvang: 20.00 uur) geven Young Ladies Choir Rejoice en het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wilbert Magré een voorjaarsconcert in de Gereformeerde Kerk te DoornspijkOp het programma staan onder andere prachtige liedbewerkingen en Psalmbewerkingen. Muzikale medewerking wordt verleend door Carina Petersen – Bossenbroek (panfluit), Jan Rozendaal (orgel) en Wilbert Magré (dirigent/piano). 

Lees meer >

thumbnail poster

ELBURG -  Na twee jaar van afwezigheid vanwege Corona geeft het 100-jarig Elburgs Mannenkoor weer haar traditionele Oranjeconcert. Omdat het koor in september 2022 100 jaar bestaat staat dit jaar in het teken van dit jubileum. Het programma bestaat o.a. uit geestelijke liederen, volksliederen en een aantal koorwerken uit de klassieke muziekliteratuur.

Het koor heeft zich verzekerd van een aantal zeer bekende musici zoals Aart Materboer tenor, Arjan en Edith Post op trompet, Henk van der Maten achter de vleugel en André van Vliet op het orgel. Het geheel staat onder algehele leiding van Peter Eilander.

Lees meer >