kerst2

't HARDE -  Ook dit jaar zullen we kerst weer wat anders moeten vieren dan andere jaren. Geen grote familiefeestjes, geen herdertjestocht, geen stampvolle kerkdienst. Daarom heeft de Maranathakerk iets anders bedacht! Maak met je gezin een kerstwandeling door het dorp. Van 24 december t/m 30 december hangen er op verschillende plekken in het dorp QR-codes voor de ramen. Bij iedere QR-code krijg je een filmpje te zien waarin een stukje van het kerstverhaal wordt verteld. Aan het eind van ieder filmpje krijgen jullie een opdracht of een vraag om tijdens de wandeling te bespreken. Voor tieners zitten er af en toe speciale vragen tussen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

collecteweek 2021 persbericht QR

ELBURG -   In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte. In het hele land wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger ruim honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Oosterkerk

ELBURG -  Op zondag 28 november is er vanuit de Oosterkerk te Elburg een aangepaste kerkdienst. Deze dienst is ook online te volgen. Ds H.L. Rodenhuis hoopt deze dienst te leiden. De dienst heeft als thema: Delen maakt rijk.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deze dienst online te volgen. Dit kan via youtube: hervormdElburg Oosterkerk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

elim

't HARDE - Begin december het jubileumboek “100 jaar Elim ’t Harde. Een eeuw lang Hervormde gemeente” van de pers. Evert Sneller, lid van de Hervormde gemeente Elim schreef hoofdzakelijk de tekst, was verantwoordelijk voor de opmaak en trad als eindredacteur op.

Aanvankelijk was het de bedoeling op om zaterdag 11 december een feestelijke jubileumbijeenkomst te beleggen in de Hervormde Elimkerk. Maar vanwege de coronamaatregelen is deze bijeenkomst uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

israel

OLDEBROEK  -  De feestdagen zijn aanstaande.  Zoekt u dit keer een exclusief cadeautje? Bij Israëlproducten zijn nieuwe producten,waaronder een groot assortiment koshere wijnen.

U bent welkom tijdens het open huis van 23 - 27 november 2021. Dat kan die week iedere dag van 10.00 - 20.00 uur en op zaterdag tot 16.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

c3337e 21958391a00d49228888f9e56216c3ed mv2

ELBURG -  Namens stichting Christian Refugee Relief is er een hulpactie opgezet om luiers, babydoekjes en sudocreme in te zamelen. Deze stichting organiseert hulptransporten naar de Griekse vluchtelingenkampen. Met name naar de eilanden Lesbos, Samos en Chios.

Alice Wessel : 'Samen met mijn zussen zijn wij een inzamelpunt begonnen om hieraan mee te kunnen helpen. Wat wij hoofdzakelijk nodig zijn voor deze actie: - luiers (ongeopende pakken maat 4-6) - billendoekjes - Sudocreme. Daarnaast is het mogelijk om shampoo, sokken, tandpasta volwassenen/kind, blok zeep, tandenborstels, scheermesjes, paracetamol, maandverband en ondergoed in te leveren. Dit alles wel in ongeopende verpakkingen'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Elim 1921

’t HARDE - De hervormde gemeente Elim op ’t Harde bestaat 100 jaar. Ter gelegenheid hiervan zal op zaterdag 11 december a.s., aanvang 19.30 uur, een feestelijke jubileumbijeenkomst worden belegd in de hervormde Elimkerk aan de Eperweg. Uiteraard als de coronamaatregelen hiervoor geen belemmering vormen.

Ook rolt begin december van de drukpers het jubileumboek “100 jaar Elim ’t Harde. Een eeuw lang Hervormde gemeente”. Evert Sneller schreef hoofdzakelijk de tekst, was verantwoordelijk voor de opmaak en trad als eindredacteur op. Het resultaat: een 360 bladzijden tellend boek met 255 foto’s, kopieën van stukken, anekdotes, herinneringen, informatie uit kerkbladen, enz..

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

maxresdefault 300x200

ELBURG -  De november-maand is traditioneel de maand dat de VEG Elburg stil wil staan bij de belofte van de wederkomst van Christus.' De Joodse gelovige David Stern schrijft: 'Wie het Nieuwe Testament wil bestuderen, zonder het Oude Testament erbij te betrekken, is als iemand die zonder begane grond een eerste verdieping wil bouwen'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

NPV logo RGB

OOSTERDORP  - De Nederlandse Patiënten Vereniging afdeling Elburg houdt op dinsdag 16 november haar jaarvergadering in buurtgebouw Oostendorp.  Drs. A. Heystek, docent psychologie aan de TU Apeldoorn en de CHE Ede, hoopt te spreken over het thema: ‘Leven in balans.’

Dit werkt hij uit in vier sub thema’s:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

approved 1

ELBURG  - Op 14 november 2021  begint om 19:45 uur een Celebration 30± in het VEG gebouw in Elburg. SpreeksterGerdien Lammers bespreekt het thema: jij bent approved!

Gerdien Lammers is getrouwd met Alfred en moeder van vier kids. Nadat ze bijna 20 jaar bij stichting Vrij Zijn gewerkt heeft, de laatste jaren als docent en spreker, is ze onlangs voor zichzelf begonnen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Flyer zendingsdienst

Schrijf reactie (0 Reacties)

pannenkoek

ELBURG -  De Hervormde Gemeente Elburg  viert op 30 oktober dat Jezus het Licht van de wereld is, waardoor gelovigen niet in de duisternis hoeven te wandelen. Dat gaan ze  vieren met een pannenkoekenfeest! U kunt de  pannenkoeken bestellen via pannenkoekenaktie@hotmail.com met vermelding van uw naam en adres en het tijdstip waarop u de pannenkoeken op 30 oktober wilt hebben.

Naturelpannenkoek: 1,50 euro., Appelpannenkoek:  2,00 euro. De opbrengst gaat naar zendings – en ontwikkelingswerk van Willem en Mee Hyae Westerink in Kenia.

Schrijf reactie (0 Reacties)

alpha

HOGE ENK  - Op maandag 25 oktober is er een avond voor oud-cursisten van de Alpha-cursus . Zij  komen  van 19.30 tot 21.30 uur samen aan de Oude Harderwijkerweg 60, Hoge Enk. Het thema van deze avond is: "De levensadem van God”, Genesis 2:7.

De Alpha cursus start weer op maandag 1 november.

Schrijf reactie (0 Reacties)

246591621 4279267098794414 8891444645567177016 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

Voorzitter van de Werfhorst speldt Karel Enters speld voor 25 jaar lidmaatschap op

ELBURG -  Op maandag 18 oktober hield het Elburgs mannenkoor "O.B.K.". haar jaarvergadering. Het is gebruikelijk dat tijdens een jaarvergadering leden gehuldigd worden .Op deze vergadering ontving het lid Karel Enters de O.B.K. speld voor 25 jarig lidmaatschap. Daarna ging er veel aandacht uit naar het 2022. 

Het Elburgs mannenkoor bestaat in september volgend jaar 100 jaar. Het koor is hier trots op en wil dit delen met de plaatselijke bevolking.. In elk seizoen wordt er wel iets leuks georganiseerd voor de inwoners van de gemeente Elburg en in het bijzonder de inwoners van de diverse verzorgingshuizen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

global

OLDEBROEK - Jezus volgen, wat houdt dat in? Hoe geef je bidden en bijbellezen een plaats in je dagelijkse bestaan; welke keuzes maak je als christen? Wat is het werk van de Heilige Geest? Deze vragen en andere komen uitgebreid langs in de discipelschapscursus Walk with Jesus, die GlobalRize onlangs lanceerde. De cursus is bedoeld voor christenen die willen groeien in hun geloof. Uniek aan de cursus is dat deelnemers de cursus samen met een buddy doen: een vriend(in), familielid, partner of iemand uit de kerk. Op deze manier geeft een cursist het geleerde meteen door en coacht hij of zij een ander om als discipel van Jezus te gaan leven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

NPV logo RGB

OOSTERDORP  - De Nederlandse Patiënten Vereniging afdeling Elburg houdt op dinsdag 16 november haar jaarvergadering in buurtgebouw Oostendorp.  Drs. A. Heystek, docent psychologie aan de TU Apeldoorn en de CHE Ede, hoopt te spreken over het thema: ‘Leven in balans.’ Dit werkt hij uit in vier sub thema’s:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pannenkoek

ELBURG -  De Hervormde Gemeente Elburg  viert op 30 oktober dat Jezus het Licht van de wereld is, waardoor gelovigen niet in de duisternis hoeven te wandelen. Dat gaan ze  vieren met een pannenkoekenfeest! U kunt de  pannenkoeken bestellen via pannenkoekenaktie@hotmail.com met vermelding van uw naam en adres en het tijdstip waarop u de pannenkoeken op 30 oktober wilt hebben.

Naturelpannenkoek: 1,50 euro., Appelpannenkoek:  2,00 euro. De opbrengst gaat naar zendings – en ontwikkelingswerk van Willem en Mee Hyae Westerink in Kenia.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ichthus

ELBURG  -  Zondagochtend 17 oktober is er om 9:30 uur in de Ichthuskerk een jongerendienst met als thema Streak. Veel jongeren hebben namelijk via Snapchat een streak met elkaar door elkaar binnen 24 uur een foto te sturen. Je hebt dus elke dag even contact met elkaar om een streak te krijgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 4820

´t HARDE/ELBURG - In november starten er in ’t Harde en in Elburg twee gespreksgroepen voor mensen die hun partner hebben verloren door overlijden. De gespreksgroep in ’t Harde wordt verzorgd door ds. Marloes van Doorne en Nella Kamstra. Deze groep komt bij elkaar in de Maranathakerk, Bovendwarsweg 2c en start op donderdagavond 4 november 2021 om 19.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)