deel

Door Niek Teune

KAMPEN – Zaterdag 1 februari organiseert www.deeljouwgeloof.nl een nieuwe ‘Family & Friends’ in christelijke basisschool Het Stroomdal. Dit heeft de organisatie besloten omdat de eerste avond in november duidelijk in een behoefte voorzag. Het format blijft daarom hetzelfde. Vanaf 19.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen om het christelijk geloof met elkaar te delen tijdens een bijeenkomst waarop God groot maken met muziek en gesproken woord centraal staat. De organisatie hoopt dat opnieuw zowel gelovigen als geïnteresseerden komen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BIJBEL4

DOORNSPIJK - “Waarom grijpt God niet in?”, was de vraag waar Bijbelleraar L. van Twillert op zeer bemoedigende wijze over sprak, o.a. vanwege de herdenking vorige week van de Holocaust, en als vervanging wegens ziekte van Bijbelleraar G. Vochteloo. In het boek Openbaring is te lezen hoe God zal ingrijpen en daarover hoopt de heer van Twillert te spreken op de maandagavonden 10 en 24 februari  van 19.30 – 20.45 uur. Zo wil hij zijn serie ‘Het einde van Babel en de oprichting van Gods koninkrijkafronden  in Hart van Thornspic aan de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sinas

ELBURG - Zaterdag 25 januari is er een sinaasappelactie vanuit de Hervormde en de Vrije Evangelische Gemeente Elburg. Er worden huis aan huis sinaasappelsverkocht in Elburg en omgeving. De start is om 09.30 uur en de verkoop zal tot ongeveer 13 uur zijn. Tevens zijn er bij de Oosterkerk sinaasappels te koop. 

De opbrengst is voor de zending. Hiervoor zijn vier doelen geselecteerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BIJBEL4

DOORNSPIJK - Op maandagavond 27 januari van 19.30 tot 20.45 uur vervolgt G. Vochteloo zijn Bijbelstudie over de Here Jezus met: “Ik ben de goede herder”. Deze Bijbelleraar uit Vierhouten staat  bekend om zijn rustige en heldere uitleg van Gods Woord. De studies zijn goed afzonderlijk te volgen en er zijn gratis CD-opnames beschikbaar.  De interkerkelijke  ‘Stichting Evangelisatie en Bijbelstudie Thornspic’ heet iedereen van harte welkom vanaf 19.15 uur met koffie en thee. Ook na afloop is er gelegenheid om wat te drinken en na te praten. Toegang en drinken zijn vrij, met een collecte voor de onkosten. Voor meer informatie bel 0525-654906, 06-27367962 of zie www.sebt.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

urk

ELBURG - Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” onder leiding van Bert Moll geeft op zaterdag 7 maart 2020 een concert in de Grote kerk van Elburg. Tijdens de optredens dragen de zangers de mooie klederdracht van het eiland. Het repertoire bestaat uit psalmen, christelijke liederen in diverse talen en klassieke koorwerken. Het belooft een prachtige avond te worden. Het concert begint om 19.30 uur. Kerk open om 19.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jongerend

ELBURG - In de Ichthuskerk in Elburg wordt zondag 19 januari een jongerendienst gehouden met als thema 'Bijbel of Bubbel'. Ds. Gerard Wolfert wil het hier over gaan hebben.

De band Seven zorgt voor de muzikale omlijsting. De dienst begint om 10.00 uur.

 Het gevaar van deze tijd is dat we heel erg hangen aan onze eigen visie en niet zo goed meer willen luisteren naar wat anderen zeggen. Als het niet in onze bubble past, dan laten we het links liggen. De kunst is om me elkaar in gesprek met anderen over het geloof eerlijk en open te zijn en samen te blijven zoeken naar wat Waarheid is. Dat is kerk zijn, toch? Niet het zelf beter weten e in je eentje alles willen uitvinden maar het geloof delen met elkaar.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

vegelburg

ELBURG -  ”Dapper als David” is het thema van de aangepaste kerkdienst die op zondag 19 januari gehouden wordt in de Vrije Evangelische Gemeenteaan de Boterbloem 15  in Elburg. De dienst, die geleid wordt door ds. S. van de Velde, begint om 14.30 uur.

Medewerking verleent het koor ZieZo uit 't Harde.

Schrijf reactie (0 Reacties)

f1b9ee1e5c17442abb09292ae5bebcf0773f6460

KAMPEN - Zaterdagavond 22 februari wordt er weer een sing-in georganiseerd door 'Sing-in Kampen'. Het doel van dit initiatief is om jongeren en kerken in Kampen en omgeving met elkaar te verbinden en samen God te prijzen.

De avond zal gehouden worden aan de Buiten Nieuwstraat 69. Het thema van de avond is 'Wees sterk en houd moed'. De avond is bedoeld voor jong & oud en is kerkbreed gericht. Kortom, iedereen is welkom!

Schrijf reactie (0 Reacties)

82825852 2921777994552703 7676629497520586752 o

ELBURG -  Kom naar de eerste @the Cross jongerendienst van 2020 op 26 januari in VEG Elburg. Aanvang 19.00 uur. Het belooft een inspirerende dienst te worden. Jeroen voor ’t Hekke komt spreken en hij is bekend van zijn vlogs die je op het YouTube kanaal en Instagram van ‘Stronglife’ kunt zien.  Jeroen en Chantal maken elke week een YouTube-video en gaan live op Instagram. Ze beantwoorden geloofsvragen van jongeren en leren ze hoe de Bijbel vandaag de dag nog steeds relevant is. Én ze maken gave vlogs over en met christelijke artiesten en sprekers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

annemarie

ELBURG - Annemarie van Heijningen-Steenbergen komt woensdag 12 februari naar de Oosterkerk. Er is dan een gezellige avond voor vrouwen en mannen. Veel mensen zullen haar kennen van haar colums in de Visie (al sinds 2009!) en van haar spreekbeurten. Maar Annemarie heeft ook een hele rij boeken op haar naam staan. Door de luchtige schrijfstijl is het een plezier om deze te lezen. Misschien is het bekendste boek wel Refomeisje. Dit boek deed veel stof opwaaien. Annemarie groeide op binnen de Gereformeerde Gemeenten. In het boek Refomeisje beschrijft ze hoe ze met geloofsvragen kwam te zitten en hoe ze, zonder lelijk af te geven op kerk waarbij ze hoorde, naar de Hervormde kerk, nu PKN, toegroeide. Er zijn overeenkomsten met de zoektocht van Franca Treur (Dorsvloer met confetti), maar Annemarie behoudt het geloof in tegenstelling tot Franca.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bid

ELBURG - Van woensdagavond 19 februari t/m woensdagavond 26 februari 2020 is er weer een 24/7 gebedsweek bij het Huis van Gebed Elburg aan de Bloemstraat. Dit jaar is het thema 'Bidden= Gods Hart Ontvangen'.

Misschien is dit de eerste keer dat je er van hoort of ben je al vaker betrokken geweest. De bedoeling van de gebedsweek is dat er een week lang onafgebroken gebeden wordt. Dit gebeurt in een ruimte die op een creatieve en prikkelende manier is ingericht. Er zijn inspirerende hoekjes met gebedsvormen die je helpen om te bidden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan creatieve uitingen zoals schrijven, muziek en beeld. Naast deze gebedsvormen zijn er vaste momenten voor aanbidding, het lezen van de Bijbel, voorbede en workshops.

Kijk HIER voor het programma.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

liftup

KAMPEN - Inspiratie en ontmoeting voor muzikanten en zangers uit alle kerken! Dat is het doel van Lift It Up, een heerlijke inspiratiedag op zaterdag 8 februari bij Quintus aan de Vloeddijk 38 in Kampen. Een dag vol inspiratiesessies, clinics en workshops van o.a. Joke en Rob Buis, Marloes van Ommen, Stephanie Bergman-Agteres, saxofoondocent Ton Nieuwkamp en slagwerkdocent Jeroen Koornstra. Dit is het programma!

Zing of speel je graag christelijke muziek? Draai je mee in een aanbiddingsband, combo of koor en wil je je hierin verder ontwikkelen? Wil jij aanbiddingsmuziek in jouw gemeente op een hoger niveau brengen? Of meer weten over stemgeluid, expressie en interpretatie, improviseren of het vinden van de juiste ‘groove’? Dan wil je deze inspiratiedag niet missen!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 0271 768x512

ELBURG - In het komende winterseizoen zal de Gereformeerde Bond, afdeling Elburg/Oostendorp een viertal lezingsavonden houden. De lezingen worden gehouden in het Hervormd Kerkelijk Centrum, van Kinsbergenstraat 2 en beginnen steeds om 19.45 uur. Sluiting om 21.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BIJBEL4

DOORNSPIJK - Bijbelleraar G. Vochteloo uit Vierhouten staat  bekend om zijn rustige en heldere uitleg daarvan. Op maandagavond 13 januarivan 19.30 tot 20.45 uur spreekt hij over Jezus’ uitspraak: “Ik ben de ware wijnstok” en op 27 januari over “Ik ben de goede herder”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bid

ELBURG - Van 20 tot 25 januari 2020 doen de kerken in Elburg mee aan de Week van Gebed. Elke dag is er een interkerkelijke gebedsbijeenkomst, steeds op een andere locatie. U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. De Week van Gebed is een initiatief van MissieNederland en de Raad van Kerken. In de hele wereld komen miljoenen christenen bij elkaar om te bidden; eenheid van kerken is een belangrijk punt van gebed. Het materiaal voor de Week van Gebed is dit jaar voorbereid door christenen op Malta. Daarom staat de Bijbeltekst uit Handelingen centraal waarin Paulus na een schipbreuk op Malta terechtkomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jongerend

ELBURG - In de Ichthuskerk in Elburg wordt zondag 19 januari een jongerendienst gehouden met als thema 'Bijbel of Bubbel'. Ds. Gerard Wolfert wil het hier over gaan hebben.

De band Seven zorgt voor de muzikale omlijsting. De dienst begint om 10.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rejoice

NUNSPEET – Op donderdag 9 januari om 19.30 uur houdt Young Ladies Choir Rejoice een open repetitie voor nieuwe leden. Het koor dat in 2018 zijn 5 jarig jubileum vierde  reperteert één keer in de twee weken op donderdagavond. De repetitie is van 19.30 t/m 21.00 uur in de Driestwegkerk te Nunspeet. Halverwege de repetitie is er een pauze waar de leden met elkaar kunnen bijpraten.

Het koor staat al sinds de oprichting onder leiding van Wilbert Magré. Op het koor zijn leden van 15 t/m 40 jaar welkom en zijn er twee stemmen, sopraan en alt. Op de agenda staan onder andere optredens in: Oldebroek en Doornspijk.

Lijkt het je leuk om ook bij het koor te komen, maar twijfel je nog? Kom dan vrijblijvend langs om te ervaren of het ook iets voor jou is! Meer informatie is te vinden op: www.youngladieschoirrejoice.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

ons huus

HOGE ENK - Dinsdag 14 januari hoopt de vrouwenbond Hoge Enk e.o. weer samen te komen . Op deze eerste bijeenkomst in 2020 komt Minie van der Zande . Zij houdt een lezing over Mijn oma was de min van prinses Wilhelmina .

De avond wordt gehouden in Ons Huus Oude Harderwijkerweg Hoge Enk ,aanvang 19.30 uur.  Gasten van harte welkom.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Advertenties lokale kranten7

ELBURG - Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Elburg wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.  In Elburg gaat op donderdag 16 januari 2020 de Alpha Cursus van start. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen. Er is ruimte voor al je vragen!  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vegelburg

ELBURG -  ”Dapper als David” is het thema van de aangepaste kerkdienst die op zondag 19 januari gehouden wordt in de Vrije Evangelische Gemeenteaan de Boterbloem 15  in Elburg. De dienst, die geleid wordt door ds. S. van de Velde, begint om 14.30 uur.

Medewerking verleent het koor ZieZo uit 't Harde.

Schrijf reactie (0 Reacties)