2018 04 19 Persbericht 1 foto 3

DOORNSPIJK - Traditie èn vernieuwing, dat tekent de opzet van de zendingsmarkt in Doornspijk dit jaar. Van oudsher was de opbrengst voor zending in Malawi, dit jaar is gekozen voor internetevangelisatie. Wat de markt dit jaar oplevert, gaat naar GlobalRize, waarvan oud-burgemeester Frans de Lange directeur is.

GlobalRize reageerde blij verrast: “We hebben natuurlijk veel contacten in Doornspijk, maar dat ze de opbrengst van hun zendingsmarkt aan ons willen schenken is prachtig!” Jarenlang werd de oud-predikant van de hervormde gemeente, ds. Schaafsma, gesteund met de opbrengst van de markt. Het contract dat hij en zijn vrouw hebben met de Gereformeerde Zendingsbond is bijna afgelopen. Medio dit jaar hopen zij voorgoed op Nederlandse bodem terug te keren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elim

't HARDE - Op zondag 22 april  organiseert de jeugddienstcommissie Elim opnieuw een jeugddienst. Kand. Marijn Krooneman  zal spreken over het thema: Wie ben ik? De muzikale medewerking wordt verleend door band Image uit Nunspeet.

Een ieder van harte uitgenodigd voor deze dienst die om 19:00 uur begint.

Schrijf reactie (0 Reacties)

joyce 1 1

OLDEBROEK - Op zaterdag 28 april presenteert zendingsorganisatie GlobalRize de plannen voor de komende tijd aan publiek. Iedereen met interesse in het werk van GlobalRize is welkom in het kerkgebouw van Luctor et Emergo te Oldebroek. Maak vanaf 10:30 uur kennis met de snelle groei en de impact van internetzending en kom meer te weten over de missie van GlobalRize om het Evangelie over de wereld te verspreiden. Benieuwd naar manieren om met sociale media het Evangelie heel dicht bij mensen te brengen? Laat u bemoedigen en inspireren door de verhalen van medewerkers en nieuwe gelovigen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

106 willemijn de munnink

ELBURG - Op 27 april, Koningsdag, geeft het Elburgs Mannenkoor “O.B.K.” haar traditionele Oranjeconcert in de Grote Kerk van Elburg. Tijdens dit concert verleent Willemijn de Munnik uit Urk haar medewerking. Willemijn is een graag geziene gast bij vele concerten en koor- en samenzangavonden in het land. Zo verleent zij o.a. medewerking bij de koren van Wim Magré, Harm Hoeve en Johan Bredewout.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VOOR

DOORNSPIJK - Afgelopen donderdag 12 april heeft Rini de Weerd na een voorzitterschap van 6 jaar symbolisch de voorzittershamer overgedragen aan Ruud Wijnne. Rini de Weerd doet vanwege gezondheid omstandigheden een stapje terug. Het applaus dat hij van het koor in ontvangst mocht nemen moge een blijk van waardering voor zijn voorzitterschap blijken. Vooraf in een bestuursvergadering mocht hij al een cadeaubon ontvangen vanwege zijn inzet voor “Deo Cantemus”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sterre

DOORNSPIJK- Het interkerkelijk gemengd koor “Deo Cantemus” geeft op zaterdag  21 april een voorjaarsconcert. Het concert begint om 20.00 uur. Kerk is open vanaf 19.30 uur. Medewerking wordt verleend door:  Sopraan: Sterre van Boxtel. Erika Vogel bespeelt dwarsfluit. Wilbert Magré bespeelt het orgel en Wim Magré heeft de algehele leiding.

Het koor brengt een afwisselend programma met  bewerkte liederen van o.a.:  J.S Bach, H. Hoeve. Ook wordt het Jubelcantate naar psalm 100 van M. de Toom ten gehore gebracht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oase

DOORNSPIJK - Op zaterdag 21 april wordt de film A Greater Yeste vertoond in de Oase aan de Oude Kerkweg 88. Het is een waar gebeurd verhaal over de jonge Amy die ondanks heftige tegenslagen blijft geloven en een onuitwisbare indruk achterlaat op haar omgeving. Ze getuigt met overgave van haar geloof, maar wordt ook ongeneeslijk ziek. Hoe houdt haar geloof stand? De film begint om 19.00 en de inloop is vanaf 18.45. De entree en drinken en lekkers in de pauze, zijn gratis. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

grotekerkelburg

ELBURG -Het grote Shaare Zedek-koor onder leiding van Mark Brandwijk en het Chr. Mannenkoor Salvatori uit Nunspeet onder leiding van Jorrit Woudt zingen op zaterdag 14 april om 19.30 uur in de Grote Kerk te Elburg ten bate van het Shaare Zedek-ziekenhuis in Jeruzalem.

Verdere medewerking wordt verleend door: Ds. G. Herwig (appelwoord), Arie van der Vlist (orgel), Pier de Jong (hoorn) en Carina Bossenbroek (panfluit)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ons huus

HOGE ENK - Dinsdag 10 april is de laatste avond van het seizoen 2017/2018 in dorpshuis “Ons Huus” op de Hoge Enk. Op deze  avond is dhr. Huttinga onze gast. Hij hoopt een mooie presentatie te geven die de naam 'Kroonjuwelen van het Loo' draagt. Zou u graag mee willen genieten? U bent van harte welkom! Men hoopt om 19.30  uur te beginnen. De zaal is vanaf 19.00 uur open.  De toegang is vrij. Wel wordt er aan het einde van deze avond een verloting gehouden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

psalm8

DOORNSPIJK - Op woensdagavond 18 april komt mevrouw Rieteke Hoogendoorn bij CMV de Bron een presentatie geven over de ‘Bijbelquilts’ die zij maakt. Zij wil ons via beeld en geluid mee laten reizen door de eeuwen van het quiltleven om uit te komen bij de Bijbel, voor haar de inspiratiebron voor haar Bijbelquilts.In de loop der jaren heeft zij zich door zelfstudie verdiept in de symboliek van de kleuren, bloemen, getallen, vormen en symbolen. In de Bijbel is veel van deze symboliek te vinden. In elke Bijbelquilt is er i ets van deze symboliek terug te vinden.Zij werkt met traditionele technieken, alles met de hand en werkt veel in opdracht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

elim

't HARDE - Op zondag 22 april  organiseert de jeugddienstcommissie Elim opnieuw een jeugddienst. Kand. Marijn Krooneman  zal spreken over het thema: Wie ben ik? De muzikale medewerking wordt verleend door band Image uit Nunspeet.

Een ieder van harte uitgenodigd voor deze dienst die om 19:00 uur begint.

Schrijf reactie (0 Reacties)

13112873 1190234070987927 8558371229046284051 o

ELBURG - Heb jij al plannen gemaakt voor aankomende zomervakantie? Een avontuurlijke trektocht? Lekker uitrusten? Een leuk vakantiebaantje? Of wil je iets wat nog veel uitdagender is? Meld je dan aan voor Dabar Elburg! Samen met een team van leeftijdsgenoten twee weken evangelisatie- en recreatiewerk op camping Veluwestrandbad in Elburg.

Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland. Dabar richt zich voornamelijk op de mensen die met het geloof en de kerk onbekend zijn en/of hiervan vervreemd zijn geraakt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

global

OLDEBROEK - Op zaterdag 28 april organiseert de internetzendingsorganisatie GlobalRize een open dag. Iedereen met interesse in de snelle groei en impact van internetzending is welkom. Ook worden twee nieuwe initiatieven gepresenteerd.

Het cursusplatform Learnnn.com wordt geïntroduceerd om kennis en cursussen gemakkelijker te delen. Sinds een jaar biedt GlobalRize bijbelcursussen aan via het internet. Ruim 20.000 mensen doen al mee. We stellen onze succesvolle software beschikbaar om christelijke cursussen te bundelen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

muzieknoten

DOORNSPIJK - Op 14 april is er een zangavond met kinderkoren in de Hervormde Kerk in Doornspijk. Medewerking wordt verleend door kinderkoor "Adoraim" uit Ermelo, kinderkoor "de Nachtegaaltjes" uit Elspeet en kinderkoor "Blijde Klanken" uit Doornspijk. De algehele leiding is in handen van ds. G.H. Molenaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerk

DOORNSPIJK - A.s. Zondag 15 april 19.00 uur is er een zangdienst in de Gereformeerde kerk in Doornspijk met het thema: " Waarom zou je naar de kerk gaan?” . In deze dienst zal voorgaan ds. Prins. De muzikale invulling  wordt verzorgd door de Marimba groep van de Familie v/d Maaten.

Zingt u/jij vanavond met ons mee? Iedereen is van harte welkom

Schrijf reactie (0 Reacties)

bovenstem

ELBURG -  In de Grote Kerk te Elburg wordt op zaterdag 7 april een zangavond met bovenstem gehouden met als thema  “Sion, zing uw God ter eer. Prijs Zijn grootheid; loof den HEER’”.  De Bovenstemgroepen uit Waddinxveen en Wouterswoude verlenen hun medewerking. Het orgel wordt bespeeld door Pieter Heykoop en de opening, meditatie en sluiting worden gedaan door ds. H. de Greef uit Wouterswoude.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

grote kerk

ELBURG - Ook dit jaar is er notenpikken op de 2e Paasdag in Elburg. Notenpikken, knikkeren met walnoten, is al een heel oude traditie in Elburg. Er zijn foto’s vanaf 1950 die knikkeren Elburgers laten zien op de Nieuwe Bleek (terrein waar nu het Nieuwe Feithenhof is) . Daarna verplaatste het knikkeren met walnoten zich naar de kerktuin achter de Grote Kerk in Elburg. Hierna werd er noch nootje gepikt in de buurt van de Gasfabriek, maar hier verdween de traditie min of meer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

29662491 1901354863271166 4573879770710531344 o

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster 31 maart 2018 Elburg

ELBURG – Op stille zaterdag 31 maart 2018 geven het Elburgs Mannenkoor ‘Oefening Baart Kunst’ o.l.v. Wim Magré en Young Ladies Choir Rejoice o.l.v. Wilbert Magré een passie- paasconcert in de Grote Kerk te Elburg. Het concert begint om 20.00 uur. De twee koren onder leiding van de heren Magré hebben een prachtig passie en paasrepertoire ingestudeerd de afgelopen tijd. De koren zingen aan het begin en einde van de avond een paar nummers samen en de koren zingen allebei apart van elkaar. Het mannenkoor zingt onder andere twee koralen uit de Matthäus Passion, Psalm 38 en Psalm 89. De dames zingen onder andere het bekende Via Dolorosa, een prachtige bewerking over Goede vrijdag van Harm Hoeve en Ik zeg het allen dat Hij leeft van Bert Noteboom. Tevens is er deze avond ruimte voor samenzang.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

herv doornspijk

DOORNSPIJK - Het Urker Mannenkoor ‘Halleluja’ geeft op 7 april 2018 een concert in de Hervormde kerk van Doornspijk t.b.v. het werk van de familie Schaafsma in Malawi. Het concert begint om 20:00 uur.

Kaarten (volwassenen € 7,50 en kinderen tot 12 jaar € 5,00) zijn te bestellen via concertdoornspijk@outlook.com en in de Spar in Doornspijk.

Schrijf reactie (0 Reacties)