DSC 0031boek

ELBURG - Dit voorjaar mogen Willem en Mee Hyae Westerink gedenken dat ze 25 jaar geleden door Jeugd met een Opdracht zijn uitgezonden naar Kenia om daar zendings- en ontwikkelingswerk te gaan doen. Ze zijn eerst op Shimba Hills gaan werken waar Jeugd met een Opdracht een basis had. Daarna zijn ze naar Mombasa verhuisd om daar een school voor Frontlinie Zending op te zetten. Dit houdt in dat ze zendelingen afkomstig uit Afrika zijn gaan opleiden om onder de vele onbereikte stammen in Afrika te gaan werken.

Foto's Anja van Boven

Ongeveer 7 jaar geleden zijn ze zelf ook onder zeven onbereikte stammen in Kenia gaan werken. Ze hebben hun basis nu in Tana Delta. Dit is een moslimgebied. Al Shabaab heeft de afgelopen jaren in dit gebied verschillende aanslagen gepleegd. Ze zijn bezig om hier een centrum op te richten voor scholing en medische zorg, genaamd: ‘TanaDelta Education Center’. De computerschool en de kleuterschool zijn klaar. Momenteel is men bezig met de bouw van een kliniek voor basis gezondheidszorg. Daarnaast verrichten ze veel diaconaat in de afgelegen gebieden. Afgelopen december hadden ze een project met kinderbijbels voor de kinderen van de zeven stammen. Ze doen hier heel indrukwekkend werk.

Om  geïnteresseerden een indruk te geven van het werk wat ze in Kenia de afgelopen 25 jaar gedaan hebben is er een boekje geschreven. Dit boekje met als titel 'Jij bent van Mij 'is 18 mei gepresenteerd in de evangelische lectuurwinkel ’t Anker  te Elburg. 

Het boekje bevat 140 pagina’s van B5 formaat en kost 10 euro exclusief 2,34 euro verzendkosten. Te bestellen bij G. Smit, 8081 RS, Enkweg 10 te Elburg, tel.: 0525-684665 of via mail: smit-westerink@kpnmail.nl.  Bankrekening:  IBAN NL96RABO 0314700277.