grote kerk

ELBURG - Uitgaande van de Stichting Reformatiemuseum – Elburg wordt zaterdag 28 oktober in de Grote of St.Nicolaaskerk van Elburg een Reformatieherdenking gehouden. Op deze middag zal een drietal sprekers het belang van de Reformatie belichten: ds.M.van Kooten – “Het ontstaan van de Reformatie”, prof.Dr.J.Hoek - : De Reformatie in Nederland” en dhr. J.v.d.Weerd  MA “De Reformatie op de Veluwe “.

Het Noord-Veluws Vocaal Ensemble o.l.v. Maarten Seijbel zal deze bijeenkomst muzikaal opluisteren met het uitvoeren van een aantal liederen op teksten en muziek van Maarten Luther die getoonzet zijn door Joh.Seb.Bach. De organist Cor Ardesch zal vervolgens de bijbehorende orgelkoralen van Bach vertolken. Koorbegeleiding: Jurjan Lipke.

Volledige programma’s zijn vanaf 14.30 uur aan de kerk verkrijgbaar en deze bijeenkomst begint om 15.00 uur. Toegang gratis.

Aansluitend  zullen de organisten Jaap Zwart en Cor Ardesch ’s avonds een orgelconcert geven in genoemde kerk waarin het koraal “Ein Feste Burcht” centraal zal staan. Dit bijzondere concert begint om 19.30 uur en  de kerk is dan om 19.00 uur geopend.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment