IMG 1429 Wim Magré

KAMPEN - Wim Magré herdenkt in 2018 dat hij veertig jaar geleden zijn eerste kerkdienst speelde. Het jubileumconcert op zaterdag 26 mei in de Bovenkerk te Kampen staat in het teken van dit heugelijke feit. In 1978 werd Wim Magré benoemd als organist van de Gereformeerde kerk te Doornspijk waar hij het fraaie “Strunk” orgel bespeelde. Vanaf juni 2015 werd hij benoemd als organist van de Grote of Sint-Nicolaaskerk te Elburg waar hij het beroemde “Quellhorst” nog steeds bespeelt. Naast deze functie is hij ook organist van de middagpauzediensten en de DMB diensten in de Engelse kerk te Amsterdam. Verder is hij als organist verbonden aan de DMB diensten in de Grote kerk te Apeldoorn.

Wim Magré heeft speciaal gekozen voor de Bovenkerk te Kampen omdat hij daar jaren lang les heeft gehad van zijn leermeester Willem Hendrik Zwart. Hij kijkt met veel dankbaarheid en goede herinneringen terug aan deze tijd. Het “Hinsz” orgel beschrijft hij als één van de mooiste instrumenten van ons land.

Het jubileumconcert op zaterdag 26 mei begint om 20.00 uur in de Bovenkerk te Kampen. Op het programma staan werken van onder andere: Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, Louis Vierne en Willem Hendrik Zwart.

Het feestelijke jubileumconcert is gratis toegankelijk voor iedereen! Na afloop kunt u onder het genot van een gratis drankje de jubilaris feliciteren. De organist hoopt deze avond vele orgelliefhebbers te mogen begroeten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment