sander

ELBURG -  Woensdag 11 juli opent de bekende organist Sander van Marion de zomerserie orgelconcerten in de Grote kerk te Elburg. Hij heeft een aantrekkelijk programma samengesteld met orgelwerken uit verschillende landen. Hij sluit het concert af met een improvisatie. Sander van Marion zal in 2018-2019 officieel afscheid nemen van zijn  ruim 60-jarige concertcarrière. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is hij een veelgevraagd musicus. Concertreizen brachten hem op vele bijzondere orgels en in belangrijke muziekcentra in diverse Europese landen, Canada en de Verenigde Staten van Amerika. 

Een groot aantal lp.’s, cd.’s en dvd’s zijn in de loop der jaren  verschenen.  Karakteristiek is zijn registerkeuze, boeiend door steeds wisselende klankkleuren, zijn lichte, sprankelende speeltrant en zijn improvisatietalent, waarbij gevoel en sfeer een belangrijke rol spelen.

Diverse onderscheidingen vielen Sander van Marion ten deel. Hij is o.a. één van de weinige Nederlandse organisten met de ‘gouden’ onderscheiding ‘Médaille d’Or’, hem verleend door de Société Arts-Sciences-Lettres te Parijs voor zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur. Een koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De aanvang is 20.00 uur en toegang 6 euro voor volwassenen en kinderen gratis.

De overige orgelconcerten zijn deze zomer: 18 juli; Wim Magré, 25 juli: Hayo Boerema, 1 augustus : Wim Magré 8 augustus : Pieter Heykoop, 15 augustus : Evan Bogerd en 22 augustus een verzoekprogramma door Wim Magré.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment